Fotokurs

Fotokurs over hele landet – 2019/2020

Du finner oppdatert oversikt over alle fotokurs og seminarer her:

www.fotografjoachimsen.no/fotokurs

Ta kontakt dersom du har spørsmål knyttet til kursene  – klikk her for å sende epost – 

Aurora Borealis over Tromsø


Fotokurs 2017


OKTOBER


Workshop i storformatfotografi. Bleik på Andøya i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen.

Workshop i storformatfotografi. Bleik på Andøya i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen.

11.–15. oktober 2017: Workshop i storformatfotografering [Bleik i Vesterålen]
Fotokurs i Vesterålen: Jeg tilbyr nå en unik mulighet til å utforske en form for fotografering som har tydelige røtter bakover i hele fotografiets historie – storformatfotografi. Dette er “slow photography” hvor man gjerne arbeider på en helt annen måte en med dagens raske digitale teknologi – og hvor kravene til teknisk kvalitet er kompromissløse.

Gjennom en 5 dagers workshop får du lære hele arbeidsflyten fra fotografering via fremkalling, digitalisering og ferdig print.

Les mer om workshop i storformatfotografering


skjermbilde-2016-12-19-kl-22-08-0413.–15. oktober 2017: Videregående kurs i Lightroom [Tromsø]
Nå kommer det lenge etterspurte kurset for de som har lært det grunnleggende i Lightroom og ønsker å fordype seg. Med dette kurset lærer du å gå noen steg videre i å utnytte mulighetene i programmet skikkelig. Du får også muligheten til å utforme din egen fotobok.  Kurset tar for seg en rekke tema og gir dypere innsikt i muligheter som kanskje ikke er så kjent i Lightroom. Du får lære kreativ fotoredigering, bruk av plugins, utforming av slideshow – og ikke minst hvordan du bruker Lightroom til å utforme din egen fotobok.

> Les mer om videregående kurs i Lightroom


Naturfotoworkshop i Vestfold. ©Magnus Reneflot.

Naturfotoworkshop i Vestfold. ©Magnus Reneflot.

26.–29. oktober 2017: Naturfotoworkshop i Vestfold – Bård Løken, Magnus Reneflot og Bjørn Joachimsen.
Fotokurs i Vestfold: Oppdag det vakre og varierte landskapet i Vestfold! Fotografene Bård Løken, Magnus Reneflot og Bjørn Joachimsen tilbyr en intensiv, inspirerende og lærerik fotoworkshop høsten 2017. Kystfylket Vestfold byr på vakre og særegne skogsområder, svaberg, jettegryter og rullesteinstrender, sandstrender og mye annet – og dette gjør området til et eldorado for den som er interessert i naturfoto. Vi tar deg med på en fotografisk skattejakt!

Les mer om workshop med Bård Løken, Magnus Reneflot og Bjørn Joachimsen


Kurs i kreativ mobilredigering. ©Bjørn Joachimsen.

Kurs i kreativ mobilredigering. ©Bjørn Joachimsen.

31. oktober – 2. november 2017: Kurs i kreativ mobilredigering med mobil og nettbrett [Tønsberg]
Med mobiltelefon eller nettbrett og noen spennende foto-apper har du et flott kreativt verktøy med deg over alt. Bli med å oppdage mulighetene med fotoredigering med mobil-apps – her er det utrolige muligheter som mange ikke er klar over. Dette er noe mer enn leketøy, – og på dette kurset lærer du hvordan du kan skape fantastiske ting av bildene du har tatt med din mobil eller ditt kamera.

Kurset går over tre kvelder og består av praktisk øving hele veien. Vi vil vise deg mobilredigering som åpner en verden mye større enn de begrensende mulightene du har i f.eks. Instagram-appen og apper som følger med din mobil.

Les mer om kurs i mobilredigering


Fotokurs i Horten, Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Horten, Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

31. Oktober – 2. November 2017: Seniorfoto 55+ [Horten]

Fotokurs i Vestfold: Dette er et grunnkurs for deg som er godt voksen. Gjennom et kurset får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

Undervisningsopplegget er lagt opp til en kombinasjon av teori og praksis for å gi best mulig læring. Det er satt av 3 hele dager til kurset, slik at du kan lære i et rolig tempo og få god til å øve med eget kamera. På dette kurset får du være sammen med deltakere i din egen aldersgruppe. Det blir rikelig anledning til å få individuell hjelp og oppfølging fra instruktørene underveis.

> Les mer om seniorfotokurs i Horten.


NOVEMBER


Fotoworkshop i arktisk lys [Sandøya] ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i arktisk lys [Sandøya] ©Bjørn Joachimsen.

8.-12. november 2017: Fotoworkshop i arktisk lys [Sandøya]
Bli med på fotoworkshop på Sandøya i Troms i november – et fotoeventyr med hval, havørn og arktisk lys på menyen. Sandøya ligger ute i havet i Tromsø kommune og byr på mange spennende fotomuligheter på høsten. Knølhval og spekkhoggere har de siste årene kommet til Sandøya i slutten av oktober og skapt et yrende liv i sjøen. På himmelen danser ofte nordlyset. Du kan delta på et 2-dagers eller 4-dagers opplegg etter eget ønske.

Les mer om fotoworkshop på Sandøya


Berlin UrbX 2017 Large Format Photography Workshop. ©Bjørn Joachimsen.

Berlin UrbX 2017 Large Format Photography Workshop. ©Bjørn Joachimsen.

21.–23. november 2017: Berlin UrbX 2017 Large Format Photography Workshop
I invite large format photographers from all over the world to join this visual exploration of of Berlin during three days in November 2017. We will work slowly together at several interesting areas and spots for photography and create imagery of urban landscapes and city life.

During this workshop you will get an opportunity to challenge your own creativity and technique when working with large format camera.
Read more about the Berlin Large Format Photography Workshop.


Barley24.–26. november 2017: Grunnkurs i naturfoto [Fredrikstad og Hvaler]
Fotokurs i Østfold: Her er kurset for deg som elsker å ta bilder ute i naturen og ønsker å utvide dine fotokunnskaper – for å få bilder som er like vakre som naturen selv. Opplegget passer for deg som er fersk innen fotografering – og føler at du har mye å lære.

> Les mer om fotokurs i Østfold her


DESEMBER


Nordlysfotoworkskhop i Lofoten 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Reine i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

7.–10. desember 2017: Nordlysfotoworkshop i Lofoten [Ballstad]
Nordlys, mørketid og magisk kystlandskap – kunne du tenke deg å bli med på en workshop hvor du lærer å fange dette med kamera? Fotograf Bjørn Joachimsen inviterer  til en intensiv vinterworkshop i Lofoten hvor han deler av sine kunnskaper innen fotografering og redigering.

Denne workshopen har spesielt fokus på nordlyset og vinternatten i nord. Å ta spennende nordlysbilder handler om mer enn å fange fargespillet på himmelen. Du lærer å skildre samspillet mellom nordlysets variasjoner og landskapets former.

>Les mer om nordlysfotoworkshop i Lofoten


Fotokurs 2018


JANUAR


Fotokurs på Røros 2018. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs på Røros 2018. ©Bjørn Joachimsen.

5.–7. januar 2018: Oppdag Røros med kamera!
Fotokurs på Røros: Bergstaden Røros byr på spennende muligheter for den som liker å utforske omgivelsene med kamera. Gjennom dette helgekurset får du lære hvordan du finner de spennende motivene, flotte utsnittene og kreative vinklene i et vinterkledd Røros. Du lærer om hvordan du bruker kamerainnstillingene best for å oppnå de resultatene du ønsker.

> Les mer om fotokurs på Røros


Opplev Helvete med kamera. Fotokurs i Espedalen. ©Bjørn Joachimsen.

Opplev Helvete med kamera. Fotokurs i Espedalen. ©Bjørn Joachimsen.

19.–21. januar 2018: Opplev Helvete med kamera! [Espedalen i Oppland].
Bli med til eventyrlige Helvete i Espedalen i Oppland og lær mer om fotografering. Elvejuvet Helvete er et unikt landskapsområde og består av Nord-Europas største jettegryter. Gjennom en helgeworkshop får du mulighet til å utvikle dine kunnskaper og ferdigheter innen fotografering og fotoredigering – samtidig som du får mulighet til å skape fotografier fra natur det knapt finnes maken til.

> Les mer om fotoworkshop i Helvete


FEBRUAR


Fotokurs i Lofoten. Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Lofoten med Bård Løken og Bjørn Joachimsen. ©Bjørn Joachimsen.

31.januar – 4. februar 2018: Vinterland Lofoten 2018 – workshop med Bård Løken og Bjørn Joachimsen. [Ballstad ]
Fotografene Bård Løken og Bjørn Joachimsen inviterer til workshop i magiske Lofoten. Opplev vinterlandskapet og lyset –  og lær hvordan du tar gode naturbilder! Gjennom fire intensive dager får du lære de gode komposisjonstriksene og kamerainnstillingene for å oppnå flotte resultater. Noe av det unike med denne workshopen er at vi skal utvikle en fotobok sammen, med bilder tatt under workshopen.

Les mer om fotoworkshop i Lofoten


Fotoworkshop i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

5.-8. februar 2018: Fotoworkshop i hjertet av Lofoten [Ballstad]
Nordlys, mørketid og magisk kystlandskap – kunne du tenke deg å bli med på en workshop hvor du lærer å fange dette med kamera? Solsiden Brygge inviterer sammen med fotograf Bjørn Joachimsen til en intensiv vinterworkshop i Lofoten. Gjennom forelesninger og praktisk fotografering får du utviklet dine ferdigheter innen landskapsfotografering og nordlysfotografering.

> Les mer om fotoworkshop i Lofoten


Vinterland Sunnmøre 2018 – naturfotoworkshop i Fosnavåg. ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Sunnmøre 2018 – naturfotoworkshop i Fosnavåg. ©Bjørn Joachimsen.

16.–20. februar 2018: Vinterland Sunnmøre [Fosnavåg]
Opplev vinteren på Sunnmørskysten med kamera. Gjennom en 4 dagers intensiv workshop tilbyr jeg en arena for læring og inspirasjon – hvor målet er å utvikle dine visuelle og tekniske ferdigheter innen landskapsfotografering. Jeg ønsker å utfordre deltakerne til å bli mer bevisst på hva, hvordan og hvorfor de fotograferer og har spesiell vekt på idé og komposisjon. I løpet av workshopen vil du også få undervisning og veiledning i hvordan du får det beste ut av kamerafilene dine.

> Les mer om naturfotoworkshop på Sunnmøre


MARS


Bleik

Fotokurs på Bleik i Vesterålen.©Bjørn Joachimsen.

1.–4. mars 2018: Vinterland Vesterålen 2018 – Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen [Bleik]
Fotokurs i Vesterålen: Lær fotografering og opplev heftig natur ved havet i nord. Vi ønsker velkommen til 4 hele dager med fotokurs på vakre Bleik på Andøya i Vesterålen. I februar er sola kommet tilbake og ligger lavt i horisonten. På vinteren er lyset og været hurtig skiftende på kysten og dette skaper spennende forhold for fotografering.

> Les mer om fotokurs i Vesterålen


Fotoworkshop på Hornøya 2018. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Hornøya 2018. ©Bjørn Joachimsen.

16.–18. mars 2018: Opplev Hornøya med kamera! [Vardø]
Opplev fantastiske Hornøya minutt for minutt med ditt eget kamera! Gjennom en 3 dagers workshop får du anledning til å fotografere fuglelivet på Hornøya – Norges østligste punkt. Hornøya er kjent for mange gjennom TV-serien som ble sendt i fjor og nå tilbyr vi en fotoworkshop for du selv får besøke øya og lære mer om fotografering.

Hornøya har en av landet største sjøfuglkolonier og i mars er det er yrende liv på øya. Alke, lomvi, krykkje, lunde, polarlomvi, storskarv, teist og toppskarv hekker på øya – i alt flere titusener av individer.

Les mer om fotoworkshop på Hornøya 2018


Foto: Bård Løken

Foto: Bård Løken

23.–27. mars 2018: Naturfotoworkshop med Hans Strand, Bård Løken og Bjørn Joachimsen [Bohuslän]
Møt landskapet og våren i Bohuslän og fyll på med inspirasjon og fotokunnskaper! I løpet av fire innholdsrike kursdager skal vi nyte vårstemningen og finne små og stor fotografiske perler langs den svenske vestkysten. Sammen med noen av Europas beste landskapsfotografer vil du både besøke spennende naturmiljøer og lære det du trenger for å bli en bedre fotograf!

Les mer om workshop i naturfoto med Hans Strand, Bård Løken og Bjørn Joachimsen


Fotoworkshop i Kroatia - mai 2018. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Kroatia – mai 2018. ©Bjørn Joachimsen.

10.–13. mai 2018: Opplev Kroatia med kamera! [Vodice, Kroatia]
Fotoworkshop i Kroatia – mai 2018: Bli med på fotoworkshop og opplev Kroatias middelalderbyer, gateliv, kulturminner, arkitektur og natur gjennom en 4 dagers workshop. Vi tar deg med til flere av de fineste fotostedene i Kroatia og gir deg tett oppfølging slik at du kan utvikle deg videre innen fotografering. Vårt mål er å inspirere deg til å ta mer spennende reisebilder og trene blikket ditt til å se motiv og fotomuligheter på nye måter.

Les mer om fotoworkshop i Kroatia!


Fotokurs i Bodø. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Bodø. ©Bjørn Joachimsen.

25.–27. mai 2018: Grunnkurs i foto [Bodø]
Fotokurs i Bodø! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.

Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

>Les mer om fotokurs i Bodø


JUNI


Prague UrbX 2018 Large Format Photography Workshop. ©Bjørn Joachimsen.

Prague UrbX 2018 Large Format Photography Workshop. ©Bjørn Joachimsen.

19.–21. juni 2018: Praque UrbX 2018 Large Format Photography Workshop
I invite large format photographers from all over the world to join this visual exploration of Prague during three days in June 2018. We will work slowly together at several interesting areas and spots for photography and create imagery of urban landscapes and city life. [Prague, June 5–7, 2018]

We will visit some of the most iconic sceneries of Prague, including the Charles Bridge, Old Town Square, The Astronomical Clock and the Jewish Quarter, to mention some.

>Read more about the Prague Large Format Photography Workshop


AUGUST


Naturfotoworkshop i Kåfjord og Lyngen 2018. ©Bjørn Joachimsen.

Naturfotoworkshop i Kåfjord og Lyngen 2018. ©Bjørn Joachimsen.

15.–19. august 2018: Naturfotoworkshop ved foten av Lyngsalpene

Opplev magisk landskap i nord gjennom en naturfotoworkshop over flere dager. Du får bli med til spennende lokaliteter fra fjord til fjell rundt Lyngenfjorden i Nord-Troms. Med utgangspunkt i Kåfjord på den vakre østsiden av fjorden, blir det fototurer i lune daler, til unike elvejettegryter, dype canyons, under majestetiske fjell, opp til vidda og langs fjorden. Rundt oss rager de spektakulære Lyngsalpene. NB! Kun 8 plasser.

Les mer om fotoworkshop i Kåfjord og Lyngen


SEPTEMBER


13.–16. september 2018: Black & White Workshop [Hvaler]

Yxney, Sandefjord

Black & White Workshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på vakre Hvaler:  Bli med til det spennende kystlandskapet på Hvaler – og bruk 4 dager til fordypning og utvikling innen kunstfoto. Denne workshopen er viet landskapsfotografi og det klassiske sort/hvitt-fotografiet – skapt med digitale eller analoge verktøy etter deltakernes egne preferanser. Lær hvordan du skaper sort/hvitt-fotografi som skiller seg ut fra mengden. Vi jobber i og utenfor de klassiske tradisjoner innen landskapsfoto og lar oss inspirere av både de store mestere og kystlandskapet på Hvaler.

> Les mer om fotoworkshop på Hvaler


OKTOBER


EXPLORE LOFOTEN 2018 – Large Format Photography Workshop. ©Bjørn Joachimsen

EXPLORE LOFOTEN 2018 – Large Format Photography Workshop. ©Bjørn Joachimsen


14.–18. oktober 2018: EXPLORE LOFOTEN 2018 – Large Format Photograhpy Workshop.

Explore the wonderful Lofoten Archipelago with your large format camera during a 5 day workshop. Together we will create a workspace open for photographers from all over the world. Lofoten provides the most fascinating scenery and we will visit iconic spots for photography as well as some hidden gems.

> Read more at www.joachimsenphotography.com


Gjennomførte kurs

2017

JANUAR


Vågan

Innføringskurs i Lightroom i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

20.–22. januar 2017: Innføringskurs i Lightroom [Ballstad i Lofoten]
Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om Lightroomkurs i Lofoten


Kurs i Lightroom. Bjørn Joachimsen.

Kurs i Adobe Lightroom i Tromsø. Bjørn Joachimsen.

27.–29. januar 2017: Innføringskurs i Adobe Lightroom [Tromsø]
Lightroomkurs i Tromsø: Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om kurs i Lightroom i Tromsø> Les mer om kurs i Lightroom i Tromsø


FEBRUAR


Vinterland Vesterålen. Fotokurs på Andøya. ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Vesterålen. Fotokurs på Andøya. ©Bjørn Joachimsen.

2.–5. februar 2017: Vinterland Vesterålen [Bleik på Andøya]
Fotokurs i Vesterålen: Lær fotografering og opplev heftig natur ved havet i nord. Jeg ønsker velkommen til 4 hele dager med fotokurs på vakre Bleik på Andøya i Vesterålen.

I februar er sola kommet tilbake og ligger lavt i horisonten. På vinteren er lyset og været hurtig skiftende på kysten og dette skaper spennende forhold for fotografering.

På denne workshopen blir det få deltakere og du får tett oppfølging!

Les mer om fotokurs i Vesterålen


Fotokurs i Lofoten. Bjørn Joachimsen

Fotokurs i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

10.–12. februar 2017: Grunnkurs i foto [Lofoten]

Fotokurs i Lofoten! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs i Lofoten


1000154040

Vinterland Lyngen – Fotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. ©Bård Løken.

16.–19. februar 2017: Vinterland Lyngen 2017 [Nord-Lenangen]
Vinter, fjell og fjord! Bli med på fotoworkshop mellom majestetiske vinterfjell og spektakulært kystlandskap i Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din. De erfarne naturfotografene Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen tilbyr en langhelg i Lyngen i Troms hvor vi ønsker å gi inspirasjon så vel som å dele kunnskaper innen naturfoto.

Vi ønsker å tilby en opplevelse og læringsarena for alle som ønsker å utvikle seg både kunstnerisk og teknisk innen landskapsfotografering. I Lyngen finner vi noe av det vakreste og mest imponerende av landskap i vårt langstrakte land og når vintersola akkurat er vendt tilbake oppstår ofte fantastiske lysskiftninger. Området byr på enorm variasjon i landskapsformer og egner seg dermed svært godt for den som vil utvikle seg i å mestre ulike fotografiske uttrykk og teknikker.

Les mer om fotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen i Lyngen.


Videregående kurs i Lightroom i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

Videregående kurs i Lightroom i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

24.–26. februar 2016: Videregående kurs i Lightroom og fotobok [Vestfold]

Her er kurset for de som har lært seg det grunnleggende i Lightroom og ønsker å fordype seg. Med dette kurset lærer du å gå noen steg videre i å utnytte mulighetene i programmet skikkelig. Du får også muligheten til å utforme din egen fotobok.

Kurset tar for seg en rekke tema og gir dypere innsikt i muligheter som kanskje ikke er så kjent i Lightroom. Du får lære kreativ fotoredigering, bruk av plugins, utforming av slideshow – og ikke minst hvordan du bruker Lightroom til å utforme din egen fotobok. Du får også lære hvordan du bruker tegnebrett for å få justert bildene dine  nøyaktig slik du vil ha dem.

> Les mer om videregående kurs i Lightroom i Vestfold


MARS


Kurs i naturfotografering i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

2.–5. mars 2017: Vinterland Lofoten [Ballstad]

Fotokurs i Lofoten: Bli med til magiske Lofoten, opplev vinterlandskapet og lyset –  og lær hvordan du tar gode naturbilder! Jeg inviterer til en langhelg hvor du kan lære de gode komposisjonstriksene og kamerainnstillingene for å oppnå flotte resultater.

Dette er en fantastisk anledning til å oppleve og fotografere storslått natur – og få tett oppfølging av en erfaren fotograf og instruktør.

> Les mer om fotokurs i Lofoten!


Julia på Bokemoa10.-12. mars 2017: Portrettfotokurs [Tønsberg]
Har du lyst til å lære mer om å lyssette og fotografere modeller på location? Bli med til på denne workshopen og lær kreative fototeknikker på spennende locations i Tønsberg! Dette er en praktisk workshop som gir deg øvelse i en rekke lyssettingsteknikker og du lærer hvordan du kan bruke omgivelsene kreativt når du tar portretter eller modellbilder. Ved å ta med blitzlyset ut, kan du få fascinerende lyssettinger under alle slags lysforhold.

> Les mer om portrettfotokurs i Tønsberg


Naturfotoworkshop i Vestfold med Bård Løken, Magnus Reneflot og Bjørn Joachimsen. ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs i Sandefjord. ©Bjørn Joachimsen.

24.–26. mars 2016: Grunnkurs i foto [Sandefjord]
Fotokurs i Vestfold! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs i Sandefjord


Fotokurs i Tromsø. Lær det grunnleggende. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tromsø. Lær det grunnleggende. ©Bjørn Joachimsen.

31. mars–2. april 2017: Grunnkurs i foto [Tromsø]
Fotokurs i Tromsø: Er du fersk med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

>Les mer om fotokurs i Tromsø


APRIL


Fotokurs i Vestfold: Oppdag Veierland med kamera. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Vestfold: Oppdag Veierland med kamera. ©Bjørn Joachimsen.

21.–23. april 2017: Fotokurs i Vestfold: Oppdag Veierland med kamera!
Bli med på et annerledes og spennende fotokurs – på den vakre kystperlen Veierland i Vestfold. Gjennom en helg får du mulighet til å fordype deg og utvikle deg innen fotografering – og ikke minst – få dyrke fotogleden. Idylliske Veierland byr på en bilfri og støyfri opplevelse midt i Tønsbergfjorden. Kurset passer for alle, uansett forkunnskaper og det er kun 8 plasser. Slik får du muligheten til tett oppfølging og veiledning.

> Les mer om fotokurs på Veierland


Lightroomkurs i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

Lightroomkurs i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

28.–30. april 2017: Innføringskurs i Lightroom [Ålesund]
Kurs i Adobe Lightroom i Ålesund: Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om kurs i Lightroom i Ålesund


Mobilfotokurs på Veierland i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

Mobilfotokurs på Veierland i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

13.-14 mai 2017: Bli en bedre mobilfotograf! [Veierland i Vestfold]
Bli med til idylliske Veierland og utvid horisonten din når det gjelder mulighetene med mobilfotografering og mobilredigering! Gjennom to dager på den bilfrie øya i Tønsbergfjorden får du øving i å trene ditt fotografiske blikk og utnytte mobilkameraet muligheter bedre.  Kurset er nyttig også som inspirasjonskilde i forkant av sommerferien hvor mobilkameraet ofte er i bruk.

> Les mer om kurs i mobilfotografering


MAI


Location Nyksund – fotokurs i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen.

Location Nyksund – fotokurs i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen.

19.–21. Mai 2017: Location Nyksund – workshop i portrett og fashionfoto [Nyksund i Vesterålen]
Bli med på portrett- og fashionworkshop i det unike fiskeværet Nyksund i Vesterålen! Gjennom 3 hele dager får du lære å ta bilder av modeller, jobbe med lyssetting og fotoredigering i det pittoreske og unike fiskeværet Nyksund på yttersida av Vesterålen. Vi har et av landets dyktigste hårs/makeupartister med på laget og du får lære hele prosessen fra idé til ferdige bilder.

> Les mer om fotoworkshop i Nyksund


Fine Art Black & White Photography - Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Sandøya i Tromsø ©Bjørn Joachimsen.

24.–28. mai 2017: Fine Art Black White Photography Workshop 2017 [Sandøya]
Fotoworkshop ved havet i nord: Bli med til den unike kystperlen Sandøya i Troms – og bruk 4 dager til fordypning og utvikling innen kunstfoto. Denne workshopen er viet landskapsfotografi og det klassiske sort/hvitt-fotografiet – skapt med digitale eller analoge verktøy etter deltakernes egne preferanser.

Lær hvordan du skaper sort/hvitt-fotografi som skiller seg ut fra mengden.

> Les mer om fotoworkshop på Sandøya


JUNI


Bilvrak på Kaldnes©Bjørn Joachimsen-_DSC1230

FOTOGLEDE! er et kurs for deg som elsker fotografering. ©Bjørn Joachimsen.

9.–11. juni 2017: FOTOGLEDE – et grunnkurs i fotografering [Tønsberg/Nøtterøy].
FOTOGLEDE! er et kurs for deg som elsker fotografering, men som ikke er så opptatt av å lære alt det tekniske. For deg som bare vil ta gode bilder.  Det er en myte at du må kunne mye manuelle kamerainnstillinger for å ta gode bilder. Det handler først og fremst om inspirasjon og å trene evnen til å se de interessante motivene og de spennende vinklene. Gjennom denne kurset får du inspirasjon til å utforske omgivelsene med kamera og mobil.

> Les mer om fotokurset FOTOGLEDE i Vestfold


Fotokurs i Bodø – lær å bruke kameraet ditt! ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Bodø – lær å bruke kameraet ditt! ©Bjørn Joachimsen.

16.–18. juni 2017: Grunnkurs i foto [Bodø]
Fotokurs i Bodø! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.

Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

Les mer om fotokurs i Bodø


Kurs i Lightroom i Oslo. Foto: Bjørn Joachimsen.

Kurs i Lightroom i Oslo. Foto: Bjørn Joachimsen.

24.–25. juni 2017: Innføringskurs i Lightroom [Oslo]
Lightroom  er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om kurs i Lightroom i Oslo


Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

23.–25. juni 2017: LOMO! Analog fotoworkshop [Oslo]
Fotoworkshop i Oslo: Har du lyst til å grave frem Instagrams røtter? Utforske det vakre uforutsigbare og spontane fotografiet med analoge virkemidler og billige plastkameraer? Vi tilbyr nå et helt annerledes fotoworkshop hvor du får anledning til å bli kjent med en spennende og uregjerlig form for fotografi – nærmere bestemt lomografi. I løpet av en helg får du være med å skape en fotoutstilling som garantert kommer til å skille seg ut fra mengden.

Spontanitet, lekenhet og uforutsigbarhet er særlige kjennetegn på lomografi. Kameraene er enkle og ofte nærmest uten innstillinger. På denne måten kan du arbeide impulsivt og de ferdige bildene blir ofte en overraskelse. En befrielse i en moderne fotografisk verden hvor alt er under kontroll og bildene dukker opp bak på kameraet en brøkdel av et sekund etter at du har trykket på utløseren. Her blir alle bildene tatt på film. Gjerne noe som er gått kraftig ut på dato eller gir farger som begeistrer eller sjokkerer.

> Les mer om analog fotoworkshop i Oslo


JULI


Naturfotoworkshop ved foten av Lyngsalpene. ©Bjørn Joachimsen.

Naturfotoworkshop ved foten av Lyngsalpene. ©Bjørn Joachimsen.

27.–30. juli 2017: Naturfotoworkshop i Kåfjord og Lyngen
Jeg inviterer til en spesiell fotoworkshop i juli 2017. Du får bli med til spennende lokaliteter fra fjord til fjell rundt Lyngenfjorden i Nord-Troms. Med utgangspunkt i Kåfjord på den vakre østsiden av fjorden, blir det fototurer i lune daler, unike elvejuv, dype canyons, under majestetiske fjell, opp til vidda og langs fjorden der vi har den beste utsikten mot de spektakulære Lyngsalpene.

NB! Kun 8 plasser.

Les mer om naturfotoworkshop ved foten av Lyngsalpene


AUGUST


Kreativ fotoworkshop på Værøy i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs på Værøy i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

2.–6. august 2017: Kreativ fotoworkshop på Værøy i Lofoten
Fotokurs i Lofoten: Bli med til Værøy og bruk noen sommerdager på å utvikle dine kreative sider innen fotografering. På denne perlen av en øy nesten ytterst i Lofoten er det rike muligheter for fotografering. I løpet av fem sensommerdager på Værøy vil jeg dele fotografiske kunnskaper og gi deg utfordringer og tilbakemeldinger slik at du kan utvikle deg videre innen flere fotografiske uttrykksformer.

> Les mer om fotoworkshop på Værøy i Lofoten


img_1708

Kurs i naturfotografering i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

18.–20. august 2017: Naturfotokurs i Gildeskål
Fotokurs i Gildeskål i Nordland: Jeg tilbyr nå en anledning til å lære mer om naturfoto i et av de vakreste og mest varierte naturområdene langs norskekysten. Her kan du lære naturfoto mellom fjell, fosser, myrlandskaper, furete svaberg og strie elver.

Midt i alt dette finnes unike landskapsformer og naturtyper. Jeg ønsker å inspirere deg til å ta naturbilder som skiller seg ut fra mengden!

Les mer om fotokurs i Gildeskål


Seminar om fotoredigering med Lightroom i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

Seminar om fotoredigering med Lightroom i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

25. august 2017: Seminar: Fotoredigering med Lightroom [Ålesund]
Lær å utnytte redigeringsmulighetene med Lightroom maksimalt! Gjennom dette seminaret får du innblikk i alle de utrolige mulighetene for å bearbeide bilder med Lightroom.

Det blir gjerne en del aha-opplevelser når jeg viser eksempler på hvordan du kan utnytte både grunnleggende og mer avanserte verktøy i Lightroom for å skape nettopp det resultatet du ønsker.

>Les mer om Lightroomseminar i Ålesund


©Bjørn Opsahl

©Bjørn Opsahl

26. august 2017: «Det som møter øyet» Workshop med Bjørn Opsahl [Ålesund]
Det finnes fine bilder, og det finnes smarte bilder. Det finnes vakre bilder og det finnes innholdsrike bilder. Det finnes dine bilder, og det finnes andres bilder. Hva er så riktig for akkurat deg? Kan et portrett være en dokumentar? Kan et landskapsbilde fortelle en dypere historie? Er et reportasjebilde fra en krig kun ment som en rapport, eller kan det også settes i en uttrykkshistorisk sammenheng?

>Les mer om workshop med Bjørn Opsahl i Ålesund


Photoshopkurs i Ålesund ©Bjørn Joachimsen.

Photoshopkurs i Ålesund ©Bjørn Joachimsen.

27. august 2017: Kurs i Photoshop [Ålesund]
Photoshopkurs Ålesund: Lær de smarte triksene med Photoshop og skap litt magi med bildene dine! Dette er et kurs som passer for deg som ønsker å legge et godt grunnlag for å bli dyktig innen bildebehandling med Photoshop. [Ålesund 27. august 2017]

Kurset går gjennom teknikker som ligger til grunn å mestre kreativ bildebehandling uansett hvilken type bilder du jobber med. Med utgangspunkt i kurset kan du videreutvikle deg innen retusj, manipulering eller andre kreative teknikker i Photoshop. NB! Begrenset antall plasser.

> Les mer om kurs i Photoshop i Ålesund


Videregående kurs i Lightroom i Oslo. ©Bjørn Joachimsen.

Videregående kurs i Lightroom i Oslo. ©Bjørn Joachimsen.

25.–27. august 2017: Videregående kurs i Lightroom [Oslo]
Nå kommer det lenge etterspurte kurset for de som har lært det grunnleggende i Lightroom og ønsker å fordype seg. Med dette kurset lærer du å gå noen steg videre i å utnytte mulighetene i programmet skikkelig. Du får også lære verktøyene for å utforme din egen fotobok med Lightroom.

Kurset tar for seg en rekke tema og gir dypere innsikt i muligheter som kanskje ikke er så kjent i Lightroom. Du får lære kreativ fotoredigering, panoramafunksjon, arbeid med versjoner, synkronisering av innstillinger, bruk av plugins,  – og hvordan du bruker Lightroom til å utforme din egen fotobok. I arbeidet med Developmodulen får du også lære hvordan du bruker tegnebrett for å få justert bildene dine  nøyaktig slik du vil ha dem med Lightrooms brush-verktøy.

> Les mer om videregående kurs i Lightroom i Oslo


Zeiner Park Action Workshop 2017 [Tønsberg] ©Bjørn Joachimsen.

Zeiner Park Action Workshop 2017 [Tønsberg] ©Bjørn Joachimsen.

28.+29. august 2017: Zeiner Park Action Workshop [Tønsberg]
Lær å ta actionbilder av luftens mestere! Gjennom en fartsfylt og høytflyvende workshop får du lære hvordan du tar de kule bildene av BMX-utøvere og skatere.

Lyssetting, timing og komposisjon er nøklene til gode actionfoto. Denne workshopen kombinerer demonstrasjoner av teknikker samt at alle deltakerne får prøve selv. Du tar med eget kamera og får fotografere dykige utøvere innen skateboard og BMX. Workshopen arrangeres i samarbeid med Sony og Studio Import.

> Les mer om actionfotoworkshop i Tønsberg


SEPTEMBER


Fotokurs i Tromsø. Lær det grunnleggende. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tromsø. Lær det grunnleggende. ©Bjørn Joachimsen.

1.–3. september: Grunnkurs i fotografering [Vestfold]
Fotokurs i Vestfold! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

Undervisningsopplegget er lagt opp til en kombinasjon av teori og egen praksis for å gi best mulig læring. Du får god tid og mye veiledning i å utforske ditt eget kamera.

> Les mer om grunnkurs i fotografering i Vestfold


Foto: Camilla Åkrans. Retusj: Patrik Amidani.

Foto: Camilla Åkrans. Retusj: Patrik Amidani.

2.–3. september 2017: Workshop i retusj og fargestyring med Patrik Amidani og Bjørn Joachimsen [Oslo]
Denne workshopen er ment for deg som har gode kunnskaper innen bildebehandling men ønsker å utvikle deg til et høyt nivå innen retusj med Photoshop. Opplegget er først og fremst rettet mot den som har fotografi som yrke eller jobber med retusj i andre sammenhenger. Gjennom en todelt workshop får du både innblikk i retusjteknikker og arbeid med eget bildemateriale under veiledning fra en av Europas fremste retusjører gjennom mange år – Patrik Amidani.

Les mer om workshop i retusj og fargestyring i Oslo


Bilvrak på Kaldnes©Bjørn Joachimsen-_DSC12304,5, 11 og 12. september 2017: Grunnkurs i Lightrom [Tønsberg]
Kurs i Adobe Lightroom i Tønsberg: Lightroom  er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset går over 4 kvelder og passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

>Les mer om kurs i Lightroom i Tønsberg


Naturfotoworkshop i Jotunheimen med Bård Løken og Bjørn Joachimsen [Gjendesheim]

Naturfotoworkshop i Jotunheimen med Bård Løken og Bjørn Joachimsen [Gjendesheim]. Foto: ©Bård Løken.

14.–17. september 2017: Naturfotoworkshop i Jotunheimen med Bård Løken og Bjørn Joachimsen.
Vi rigger oss til med basecamp på Gjendesheim midt i den beste høstfargetida, herfra er veien kort til et vell av flotte fotomotiver. Innsjøen Gjende, elva Sjoa og Besseggen garanterer at de vil være på plass når vi kommer, men omgivelsene har også mye annet å by på! Fra enorme furugadder og trange elvegjel i Sjodalen til fargesprakende og forvridd fjellbjørkeskog i det øvre skogbeltet. Over oss troner Gjendealpene, hvor vinteren som regel allerede har gjort sitt inntog midt i september.

Les mer om fotokurs i Jotunheimen


Lightroomseminar i Ålesund ©Bjørn Joachimsen

Kurs i portrettfotografering i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

19.–21. september: Kurs i portrettfotografering og lyssetting [Tønsberg]
Gjennom et kurs over 3 kvelder får du anledning til å lære portrettfotografering og teknikker med lys og skygger. Undervisningen tar for seg en rekke temaer og du får lære hvordan du kan skape det uttrykket du er ute etter. Vi jobber med modeller gjennom mesteparten av kurset.  [Tønsberg 19.–21. september 2017] NB! Kun 6 plasser! Gjennom et intensivt kurs får du både teoretisk og praktisk kunnskap og ikke minst – inspirasjon til å bruke ulike lyssettings/skyggeleggingsteknikker innen portrettfotografering.

> Les mer om kurs i portrettfotografering og lyssetting i Tønsberg.


Fotokurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

29. september – 1. oktober: Grunnkurs i fotografering [Tromsø]
Fotokurs i Tromsø: Er du fersk med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs i Tromsø


2016


JANUAR


Fotokurs i Bodø. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

15.–17. januar 2016: Innføringskurs i Lightroom [Bodø].
Lightroom  er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling.

Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om Lightroomkurs i Bodø


Fotokurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

22 –24. januar: Innføringskurs i fotografering [Tromsø].
Fotokurs i Tromsø! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

Les mer om fotokurs i Tromsø


Fotokurs i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

29.–31. januar: Innføringskurs i fotografering [Lofoten].
Fotokurs i Lofoten! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Kurset holdes i Kabelvåg.

Les mer om fotokurs i Lofoten.


FEBRUAR


Vinterland Vesterålen – fotokurs ved storhavet. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs på Bleik. ©Bjørn Joachimsen.

5.–7. februar 2016: Vinterland Vesterålen – fotokurs ved storhavet [Bleik på Andøya].
Lær fotografering og opplev heftig natur ved havet i nord. Vi ønsker velkommen til 3 hele dager med fotokurs på vakre Bleik på Andøya i Vesterålen. I februar er sola akkurat kommet tilbake og ligger lavt i horisonten. På vinteren er lyset og været hurtig skiftende på kysten og dette skaper spennende forhold for fotografering.Vi tilbyr en anledning til å lære mer om landskaps – og naturfoto i et av de vakreste og mest spektakulære naturområder landet vårt har å by på.

> Les mer om fotokurs i Vesterålen


Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

12.–14. februar 2016: Innføringskurs i Lightroom [Tønsberg].
Lightroom  er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling.

Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

Les mer om Lightroomkurs i Tønsberg


Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

19.–21. februar 2016: Vinterland Lyngen – kurs i naturfoto [Lyngen]
Vinter, fjell og fjord! Bli med på fotoworkshop mellom majestetiske vinterfjell og spektakulært kystlandskap i Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din.De erfarne landskapsfotografene Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen tilbyr en helg i Lyngen i Troms og deler kunnskaper gjennom en kombinasjon av forelesninger, veiledning i felten og bildevurdering.

> Les mer om kurs i landskapsfoto i Lyngen


Fotoseminar i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

26.-28. februar 2016: Kreativ fotoredigering med Lightroom og Photoshop [Harstad]
Kreativ fotoredigering! Lær de smarte triksene med Lightroom, Photoshop – og skap litt magi med bildene dine! Dette er et kurs som passer for deg som ønsker å legge et grunnlag for å bli dyktig innen bildebehandling, uansett hvilken type bilder du jobber med.

Ta dine bildebehandlingskunnskaper til nye høyder – her er det mye å lære!

> Les mer om kurs i Lightroom og Photoshop!


MARS


Fotokurs i Tromsø – lær å bruke kameraet ditt! ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

4.–6. mars 2016: Innføringskurs i fotografering [Tromsø].
Fotokurs i Tromsø! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

>Les mer om fotokurs i Tromsø!


Vinterland Vesterålen – fotokurs på Andøya. ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

11.–13 mars 2016: Vinterland Vesterålen – fotokurs ved storhavet [Bleik på Andøya].
Lær fotografering og opplev heftig natur ved havet i nord. Vi ønsker velkommen til 3 hele dager med fotokurs på vakre Bleik på Andøya i Vesterålen. I februar er sola akkurat kommet tilbake og ligger lavt i horisonten. På vinteren er lyset og været hurtig skiftende på kysten og dette skaper spennende forhold for fotografering.Vi tilbyr en anledning til å lære mer om landskaps – og naturfoto i et av de vakreste og mest spektakulære naturområder landet vårt har å by på.

Les mer om fotokurs i Vesterålen


Photoshop composite. ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

31. mars 2016: Gratis seminar – Lightroom, Photoshop og mobilredigering [Bodø]
Lær om hvordan du gjør fantastiske ting med bildene dine ved hjelp av Lightroom Photoshop og mobil-apper. Vi byr på en kveld hvor vi deler av våre kunnskaper innen bildebehandling – helt gratis!

Gjør fantastiske ting med bildene dine, miks og triks og utnytt de kreative mulighetene!  Seminaret arrangeres i samarbeid med design- og kommunikasjonsbyrået Riktig Spor AS.

> Les mer om fotoseminar i Bodø


APRIL


Fotokurs i Bodø. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

1.–3. april 2016: Grunnkurs i foto [Bodø].
Fotokurs i Bodø! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

Les mer om fotokurs i Bodø


Fotoseminar i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

7. april 2016: Gratis fotoseminar – Lightroom, Photoshop og mobilredigering [Kabelvåg]
Lær om hvordan du gjør fantastiske ting med bildene dine ved hjelp av Lightroom Photoshop og mobil-apper. Vi byr på en kveld hvor vi deler av våre kunnskaper innen bildebehandling – helt gratis! Gjør fantastiske ting med bildene dine, miks og triks og utnytt de kreative mulighetene!  Seminaret arrangeres i samarbeid med Vågan fotoklubb.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men du må registrere deg ved hjelp av påmeldingsskjemaet nedenfor for å kunne delta.


Fotokurs i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

8.–10. april: Innføringskurs i fotografering [Lofoten].
Fotokurs i Lofoten! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Kurset holdes i Kabelvåg.

Les mer om fotokurs i Lofoten.


Fotokurs i Tønsberg ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

15.–17. april 2016: Grunnkurs i foto [Tønsberg].
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg.

Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs i Vestfold


Fotokurs i Ålesund ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

22.–24. april 2016: Innføringskurs i fotografering [Ålesund].
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg.

Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

Les mer om fotokurs i Ålesund

Lofoten29. april – 1. mai 2016: Kurs i Lightroom [Lofoten]
Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om kurs i Lightroom i Lofoten


MAI


Lyngen Havfiske & Tursenter

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

6.–8. mai 2016: Naturfotokurs på Vannøya [Karlsøy].
Fotokurs på Vannøya: Oppdag det vakre kystlandskapet på Vannøya med kamera! På den fjellrike øya ytterst i Karlsøy i Tromsø finnes en rekke skjulte perler i kystlandskapet – og dette gjør øya til et eldorado for den som er interessert i naturfoto. Om våren er det også et yrende fugleliv langs øyas vakre strender og spektakulære klippeformasjoner. Lær triksene av erfarne naturfotografer.

> Les mer om fotokurs på Vannøya


Fotoseminar i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

13.-15. mai 2016: Kreativ fotoredigering med Lightroom og Photoshop [Tønsberg]
Kreativ fotoredigering! Lær de smarte triksene med Lightroom, Photoshop – og skap litt magi med bildene dine! Dette er et kurs som passer for deg som ønsker å legge et grunnlag for å bli dyktig innen bildebehandling, uansett hvilken type bilder du jobber med. Ta dine bildebehandlingskunnskaper til nye høyder – her er det mye å lære!

> Les mer om kurs i Lightroom og Photoshop!


©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

20.–22. mai 2016: Innføringskurs i fotografering – lær å bruke kameraet ditt! [Bø i Vesterålen]

Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs i Vesterålen


Fotoworkshop på Sandøya.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

25.–29. mai 2016: «Mennesket, landskapet og fotografiet. [Sandøya.]
Bli med på en annerledes fotoworkshop – hvor du får utfordre deg selv kreativt gjennom fire hele dager på Sandøya i Troms. Sandøya er en naturperle i havet på yttersida av Tromsø. Workshopen byr på rikelige muligheter til at du kan utvikle deg selv som fotograf – i grenselandet mellom portrettfotografi og landskapsfotografi. [Sandøya 25.–29. mai 2016.]

De fire dagene på Sandøya vil by på intensiv jobbing med fotografi fra tidlig til sent.

> Les mer om fotoworkshop på Sandøya.


JUNI


Fotokurs ved Saltstraumen. ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

3.–5. juni 2016: Lær naturfotografering ved Saltstraumen. [Bodø].
Vi tilbyr en anledning til å lære mer om naturfoto i et av de vakreste og mest varierte naturområdene langs norskekysten. Området byr på mye mer enn bare den spektakulære naturfenomenet Saltstraumen. Naturen er svært variert og her kan du lære naturfoto mellom fjell, fosser, myrlandskaper, furete svaberg og strie elver. Gjennom tre hele dager får du lære om lys, komposisjon, kamerainnstillinger og redigering.

> Les mer om fotokurs ved Saltstraumen


Fotokurs i Tromsø – lær å bruke kameraet ditt! ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

17.–19. juni 2016: Innføringskurs i foto [Tromsø]
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs på Tromsø


Innføringskurs i foto

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

25.–26. juni 2016: Innføringskurs i foto [Mo i Rana].
Fotokurs på Mo – lær å bruke kameraet ditt! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

Les mer om fotokurs på Mo.


JULI


Oppdag Værøy med kamera! Fotokurs i Lofoten. (Foto: Bård Løken)

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

28.–31 juli 2016: Oppdag Værøy med kamera!
Bli med til Værøy og bruk noen dager på å utvikle dine kreative sider innen fotografering. På denne  perlen av en øy nesten ytterst i Lofoten er det rike muligheter for fotografering.

I løpet av fire sensommerdager på Værøy vil jeg dele fotografiske kunnskaper og gi deg utfordringer og tilbakemeldinger slik at du kan utvikle deg videre innen flere fotografiske uttrykksformer. Målet med kurset er at du først og fremst skal utvikle dine kreative ferdigheter innen å fortelle historier og formidle budskap gjennom fotografi – og skape bilder som engasjerer og utfordrer.

Les mer om fotokurs på Værøy i Lofoten!

AUGUST


Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Gildeskål. ©Bjørn Joachimsen.

12.–14. august 2016: Grunnkurs i fotografering [Gildeskål]
Er du fersk med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Vi legger spesiell vekt på naturfotografering.

> Les mer om fotokurs i Gildeskål


Bleik

Fotokurs i på Andøya i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen.

19.–21. august 2016: Naturfotokurs  [Vesterålen]
Bli med til Bleik på Andøya i Vesterålen og lær hvordan du tar gode naturbilder. Andøya er et av de vakreste naturområder landet vår har å by på – og egner seg perfekt for å lære naturfotografering. På dette kurset lærer du å utvikle ditt fotografiske blikk og bruke de gode triksene for å få spennende naturbilder.

>Les mer om naturfotokurs i Vesterålen


Fotokurs i Vestfold – lær å bruke kameraet ditt. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Vestfold – lær å bruke kameraet ditt. ©Bjørn Joachimsen.

26.–28. august 2016: Grunnkurs i foto [Vestfold]
Fotokurs i Vestfold! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om grunnkurs i foto i Vestfold


SEPTEMBER


Stakken©Bjørn Joachimsen-_DSC8335

Fotokurs i Tromsø – for deg som er begynner! ©Bjørn Joachimsen.

9.–11. september 2016: Grunnkurs i foto [Tromsø.]
Fotokurs i Tromsø: Er du fersk med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs i Tromsø


Lyngen

Fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. ©Bjørn Joachimsen.

15.–18. september 2016: Naturfotoworkshop ved Lyngsalpene og Lyngenfjorden – Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen.
Fotografene Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen inviterer til en spesiell fotoworkshop i september 2016. Midt i de fineste høstfargene blir du tatt med til spennende lokaliteter fra fjord til fjell rundt Lyngenfjorden i Nord-Troms. Med utgangspunkt i Kåfjord på den vakre østsiden av fjorden, vil det bli fototurer i lune daler, unike elvejuv, dype canyons, under majestetiske fjell, opp til vidda og langs fjorden der vi har den beste utsikten mot de spektakulære Lyngsalpene.

Les mer om naturfotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen


Kurs i naturfotografering i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

22.–25. september 2016: Naturfotokurs i Lofoten [Vestvågøy] Oppdag det vakre kystlandskapet i Lofoten med kamera! Øyriket Lofoten er kjent over hele verden for sin vakre og varierte natur  – og dette gjør området til et eldorado for den som er interessert i naturfoto. Gjennom dette fotokurset lærer du både hvordan du ser, komponerer og bruker kamerainstillinger for å lage flotte naturbilder. Vi tilbyr en anledning til å lære mer om landskaps – og naturfoto i vakre Lofoten – og vil også ta deg med til steder som er nokså uoppdaget av fotografer.

> Les mer om kurs i naturfoto i Lofoten


Fotokurs i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Vestfold©Bjørn Joachimsen.

29. september – 2. oktober 2016: Naturfotokurs i Vestfold.

Oppdag det vakre og varierte landskapet i Vestfold! Kystfylket Vestfold byr på vakre og særegne skogsområder, svaberg og rullesteinsstrender, sandstrender og mye annet  – og dette gjør området til et eldorado for den som er interessert i naturfoto. Gjennom dette fotokurset lærer du både hvordan du ser, komponerer og bruker kamerainstillinger for å lage flotte naturbilder.

> Les mer om kurs i naturfotografering i Vestfold.


OKTOBER

Fotokurs ved Saltstraumen. ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs! ©Bjørn Joachimsen.

7.–9. oktober 2016: Grunnkurs i fotografering [Herøy og Dønna]
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Vi legger spesiell vekt på naturfotografering.

Les mer om fotokurs på Herøy og Dønna.


skjermbilde-2016-09-09-kl-07-11-36

Kurs i Adobe Lightroom i Bodø. ©Bjørn Joachimsen.

14.–16. oktober 2016: Innføringskurs i Lightroom [Bodø]
Lightroomkurs i Bodø: Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om Lightroomkurs i Bodø


Naturfotokurs i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Ålesund – lær å ta bedre naturbilder! ©Bjørn Joachimsen.

20.–23. oktober 2016: Naturfotokurs [Ålesund]
Fotokurs i Ålesund: Lær hvordan du tar gode naturbilder. Ålesundsområdet byr på variert kystnatur  og egner seg godt for å lære naturfotografering. På dette kurset lærer du å utvikle ditt fotografiske blikk og bruke de gode triksene for å få spennende naturbilder. [Ålesund, 20.–23. oktober 2016].

Kurset går over to ettermiddager (torsdag og fredag) samt to hele dager (lørdag og søndag).

> Les mer om naturfotokurs i Ålesund

Gratis seminar om Lightroom CC. Bjørn Joachimsen.

Lightroomkurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.


28.–30. oktober 2016: Innføringskurs i Lightroom [Tromsø].
Lightroomkurs i Tromsø: Lightroom  er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om Lightroomkurs i Tromsø

NOVEMBER

Julia på Bokemoa

Location Tønsberg! Fotoworkshop med modeller og lyssetting. ©Bjørn Joachimsen.

4.–6. november 2016: Location Tønsberg! Fotoworkshop med modeller og lyssetting.
Har du lyst til å lære mer om å lyssette og fotografere modeller på location? Bli med til på denne workshopen og lær kreative fototeknikker på spennende locations i Tønsberg! Dette er en praktisk workshop som gir deg øvelse i en rekke lyssettingsteknikker og du lærer hvordan du kan bruke omgivelsene kreativt når du tar portretter eller modellbilder. Ved å ta med blitzlyset ut, kan du få fascinerende lyssettinger under alle slags lysforhold.

> Les mer om fotokurs i Tønsberg, Vestfold.


Fotokurs i Tromsø. ©Bjørn Tore Sørensen

Fotoworkshop på Sandøya i Tromsø. ©Bjørn Tore Sørensen.

9.–13. november 2016: Fotoworkshop i arktisk lys [Sandøya]
Bli med på fotoworkshop på Sandøya i Troms i november – et fotoeventyr med hval, havørn og arktisk lys på menyen. Sandøya ligger ute i havet i Tromsø kommune og byr på mange spennende fotomuligheter på høsten. Hval og spekkhoggere kommer til Sandøya tidlig i november og skaper et yrende liv. På himmelen danser ofte nordlyset. Instruktører er Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Du kan delta på et 2-dagers eller 4-dagers opplegg etter eget ønske. Sandøya er en sann perle ved kysten i nord og byr på fotomuligheter året rundt. I begynnelsen av november kommer knølhval og spekkhoggere i store antall inn til Sandøya og skaper et utrolig liv når de fråtser i sildestimene. Sammen med hvalene vil vi også finne sel og havørn som finner mat i det næringsrike havet.

> Les mer om fotoworkshop på Sandøya i Tromsø.


Camilla Fors


18.–20. november 2016: Kurs i portrettfoto, makeup og lyssetting [Skånland]
Gjennom et helgekurs får du anledning til å lære grunnleggende og portrettfotografering og teknikker med lys og skygger i studio. Undervisningen tar for seg en rekke temaer og du får lære hvordan du kan skape det uttrykket du er ute etter.

> Les mer om kurs i portrettfotografering


Kurs i Adobe Lightroom i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

Kurs i Adobe Lightroom i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

25.–27. november 2016: Innføringskurs i Lightroom [Vestfold]
Kurs i Adobe Lightroom i Vestfold: Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om kurs i Lightroom i Vestfold

2015


JANUAR


Innføringskurs i Lightroom 5 – Bjørn Joachimsen

Innføringskurs i Lightroom 5 – Bjørn Joachimsen

9.–11. januar: Innføringskurs i Lightroom 5. [Tromsø]
Lightroom 5 er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.


©Bjørn Joachimsen

Vinterland Lofoten – lær å ta bedre naturbilder!

29. januar – 1. februar: Vinterland Lofoten – lær å ta bedre naturbilder! [Lofoten]
Fotokurs i Lofoten med Bjørn Joachimsen & Widar Olsen: Bli med til Lofoten, opplev vinterlandskapet og lyset –  og lær hvordan du tar gode naturbilder! Fotografene Bjørn Joachimsen og Widar Olsen inviterer til en langhelg hvor du kan lære de gode komposisjonstriksene og kamerainnstillingene for å oppnå flotte resultater. [Lofoten, 29. januar – 1. februar 2015.]


FEBRUAR


Vinterland – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen.

Vinterland – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen.

5.–8. februar. «Vinterland» – Workshop med Jan R. Olsen & Bjørn Joachimsen [Lyngen].
Vinter, fjell og fjord! Bli med på fotoworkshop mellom majestetiske vinterfjell og spektakulært kystlandskap i Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din til et høyere nivå. Landskapsfotografene Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen tilbyr en langhelg i Lyngen i Troms og deler kunnskaper gjennom en kombinasjon av forelesninger, veiledning i felten og bildevurdering.
Les mer om workshopen.


Workshop i nyfødtfotografering – Trine Bjervig

Workshop i nyfødtfotografering – Trine Bjervig

15. februar: Workshop i nyfødtfotografering med Trine Bjervig. [Tromsø]
De siste årene har vi sett en stadig økende interesse for å dokumentere livets første dager gjennom fotografier. Derfor er det en stor glede å tilby en workshop med en av landets ledende fotografer innen feltet nyfødtfotografering – Trine Bjervig.

Workshopen omfatter både bildeforedrag, praktisk demonstrasjon og en mulighet for deltakerne til å fotografere de aller minste.


Innføringskurs i digitalfoto

Innføringskurs i digitalfoto

27. februar – 1. mars: Innføringskurs i foto. [Tromsø]
Fotokurs i Tromsø! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i kamerainnstillinger, hvordan du utnytter zoomen og objektivet/objektivene til kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.


MARS


Lofoten Outdoor Photoworkshop – ©Yngve Ask

Lofoten Outdoor Photoworkshop – ©Yngve Ask

5.–8. mars: Lofoten Outdoor Workshop med Yngve Ask
Vi ønsker deg velkommen til en ekstraordinær vinterworkshop i spektakulære Lofoten i Nord-Norge. Sport og livsstilsfotograf Yngve Ask vil lære historiefortelling og utendørs locations på flere steder gjennom en fire dagers workshop.

Vi vil arbeide på flere av de vakreste, dramatiske og spektakulære steder i Lofoten. Vintersurfing ved strendene og ski i fjellet er våre viktigste tema.


Anneli Guttorm

Fotokurs i Bodø

20.–22. mars: Kurs i fotografering og bilderedigering med Lightrom [Bodø]
Helgekurs som tar for seg utendørs portrettfotografering, landskapsfotografering og bilderedigering med Lightroom. Kurset har mest vekt på redigering med utgangspunkt i RAW-filer og gir god oversikt over arbeidsflyten og mulighetene med Lightroom.

Undervisningen er bygd opp rundt en rekke praktiske øvelser og deltakerne arbeider med egne bilder kurset siste dag.

Les mer om fotokurs i Bodø.


APRIL


Fotokurs i Vesterålen

Fotokurs i Vesterålen

17.–19. april: Kurs i naturfoto og bilderedigering. [Stø i Vesterålen]
Gjennom et intensivt helgekurs lærer du hvordan du tar bedre naturbilder og redigerer bildene dine. Kurset passer for deltakere med ulike forkunnskaper. Gjennom en kombinasjon av forelesninger, praktisk fotografering under veiledning og bildevurdering skal du som deltaker få mer inspirasjon og kunnskap innen foto. Deltakerne får god oppfølging fra de erfarne kursholderne Bjørn Joachimsen og Julia M. Rønneberg. Les mer om fotokurs i Vesterålen.


Fotokurs i Harstad. ©Widar Olsen

Fotokurs i Harstad

24.–26. april: Workshop i naturfotografering – Bjørn Joachimsen og Widar Olsen [Harstad]
Lær hvordan du tar gode naturbilder! De erfarne fotografene Bjørn Joachimsen og Widar Olsen inviterer til en helg hvor du kan lære de gode komposisjonstriksene og kamerainnstillingene for å oppnå flotte resultater.  Vi er opptatt av å formidle fortellerglede, komposisjon og fototeknikk. Det er ved å være bevisst på – og beherske sammenhengen mellom disse at man kan skape fotografier som skiller seg fra mengden.

Les mer om fotokurs i Harstad.


MAI


Innføringskurs i Lightroom 5 – Bjørn Joachimsen

Innføringskurs i Lightroom – Bjørn Joachimsen

29.–31. mai: Innføringskurs i Lightroom. [Tromsø]
Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

> Les mer om kurs i Lightroom


JUNI


Innføringskurs i digitalfoto

Innføringskurs i digitalfoto

5.–7. juni: Innføringskurs i foto [Tromsø]
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Undervisningen består av en kombinasjon av teori, demonstrasjoner og veiledning når deltakerne fotograferer selv.
Les mer om fotokurs i Tromsø.

Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

Workshop i naturfoto [Lyngen] ©Jan R. Olsen

12.–14. juni: Innføringskurs i foto – Nord-Troms [Olderdalen]
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Instruktører er Jan R. Olsen, Bjørn Joachimsen og Julia M. Rønneberg.

Les mer om fotokurs i Nord-Troms!


Fotokurs i Ålesund – lær å utnytte kameraet ditt bedre! ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs i Ålesund – lær å utnytte kameraet ditt bedre! ©Bjørn Joachimsen

19.–21. juni: Innføringskurs i foto [Ålesund]
Fotokurs i Ålesund – lær å utnytte kameraet ditt bedre før ferien! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg.

Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. 

Les mer om fotokurs i Ålesund.


©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

26.–28. juni: UNGFOTO 13–17. Fotokurs for ungdom [Tromsø]
Bli med på fotokurs i sommer og lær masse nytt om fotografering og bilderedigering. UNGfoto er et kurs for deg som er mellom 13 og 17 år. På dette kurset får du lære og eksperimentere med mange typer fotografering – og du lærer kule teknikker med å redigere bilder på mobil, nettbrett eller datamaskin. Skateboard-fotografering, hestefotografering, portretter og fashionbilder er noe av det du kan få prøve deg på gjennom dette kurset. UNGfoto-kurset går over tre hele dager etter skoleåret er avsluttet.

Les mer om fotokurs for ungdom i Tromsø.


JULI


Fotokurs i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Vesterålen – mellom Trollfjorden og Møysalen. [Hennes]
Bli med og opplev naturen og lær mer om fotografering mellom Trollfjorden og Møysalen i sommer! En langhelg med naturopplevelser og kamera i det kjente og mer ukjente av Vesterålen. Gjennom dette fotokurset får du oppleve vakker og spektakulær vesterålsnatur til lands og til vanns – i havørnas rike.

> Les mer om fotokurs i Vesterålen

AUGUST


Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

13.–16. august: Oppdag Tønsberg med kamera ! – fotokurs i Tønsberg – Norges eldste by.
Gjennom vårt fotokurs i Tønsberg, Vestfold får du en mulighet til å utvikle deg videre innen fotografering – både teknisk og kunstnerisk. Dette fotokurset i Tønsberg byr å spennende og varierte utfordringer. Bli med å fange Tønsbergs mennesker, gateliv, arkitektur, gamle kulturminner, bøkeskoger og fugleliv med kamera. Kurset gjennomføres i samarbeid med Japan Photo Tønsberg.

Les mer om fotokurs i Tønsberg.


Fotokurs i Salangen. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Salangen. ©Bjørn Joachimsen.

27.–30. august: Kurs i naturfotografering og bilderedigering [Salangen].
Fotokurs i Salangen: Lær mer om hvordan du tar gode naturbilder! Gjennom dette helgekurset får du innsikt og øvelse i å komponere, bruke kamerainnstillinger og redigere naturbilder. Vi skal fotografere på ulike steder og fange den varierte naturen og lysets skiftninger.

Kurset arrangeres i samarbeid med Salangen fotoklubb.

> Les mer om fotokurs i Salangen.


SEPTEMBER


Fotokurs i Tromsø – Lær naturfoto! ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tromsø ©Bjørn Joachimsen.

3.–6. september: Kurs i naturfotografering [Tromsø].
Lær å ta bedre naturbilder! Nord-Norges hovedstad byr på så mye mer enn Storgata, asfalt og brokete arkitektur. Byen er omkranset av flotte naturområder både på fastlandet og øyene utenfor.

Gjennom dette fotokurset får du lære mer om naturfotografering og utforske naturperlene som omkranser Nordens Paris.

> Les mer om kurs i naturfotografering i Tromsø.


Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

10.–13. september: Workshop i landskapsfotografering med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen [Lyngen]
Bli med til fantastiske Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din til et høyere nivå. Landskapsfotografene Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen tilbyr en langhelg i Lyngen i Troms og deler kunnskaper gjennom en kombinasjon av forelesninger, veiledning i felten og bildevurdering.

Kurset passer uansett om du har mye eller lite forkunnskaper.

>Les mer om fotokurs i Lyngen!


Kurs i digitalisering av gamle bilder.

Kurs i digitalisering av gamle bilder.

14.–15. september: Kurs i digitalisering og utskrift av bilder. [Harstad.]
Mange har sett hvilken stor verdi det har å ta vare på gamle bilder. Det ligger mye viktig slektshistorie og lokalhistorie i bilder som befinner seg i album, skuffer og skap. Gjennom dette kurset lærer du hvordan man skanner, avfotograferer, arkiverer og lager utskrifter av gamle bilder. Kurset arrangeres i samarbeid med Kvitebjørn Foto.

> Les mer om kurs i digitalisering av bilder!


Fotokurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

18.–20. september: Innføringskurs i fotografering [Tromsø].
Fotokurs i Tromsø! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs i Tromsø


Innføringskurs i Lightroom i Harstad. ©Bjørn Joachimsen.

Innføringskurs i Lightroom i Harstad. ©Bjørn Joachimsen.

25.–27. september: Innføringskurs i Lightroom [Harstad].
Lightroomkurs i Harstad: Lightroom  er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

Les mer om kurs i Lightroom i Harstad!

OKTOBER


Fotokurs i Bodø. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Bodø. ©Bjørn Joachimsen.

9.–11. oktober: Innføringskurs i foto [Bodø]
Lær å utnytte kameraet ditt bedre ! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg.

Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer  om fotokurs i Bodø


Innføringskurs i foto – Fosen.

Innføringskurs i foto – Fosen.

16.–18. oktober: Innføringskurs i foto [Ørlandet].
Fotokurs på Ørlandet! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.

Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs på Ørlandet.


Kurs i kreativ bildebehandling med Photoshop

Kurs i kreativ bildebehandling med Photoshop.

23.–25. oktober: Kreativ bildebehandling med Photoshop [Bodø].
Photoshopkurs i Bodø: Lær de smarte triksene med Photoshop og skap litt magi med bildene dine! Dette er et kurs som passer for deg som ønsker å legge et grunnlag for å bli dyktig innen bildebehandling med Photoshop.

Et tettpakket Photoshopkurs  hvor du lærer alle de tingene som er viktigst å kunne. Vi jobber mye med lag, lagmasker og blandingsmodus på dette kurset. Dette er de viktigste kunnskapsområdene for å lære seg å skape magi med Photoshop.

De praktiske øvelsene spenner over ulike oppgaver og du får jobbe med teknikker som har et bredt anvendelsesområde.

> Les mer om Photoshopkurs i Bodø.


Fotokurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

30. oktober–1. november: Innføringskurs i fotografering [Tromsø].
Fotokurs i Tromsø! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.

> Les mer om fotokurs i Tromsø


NOVEMBER


Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

6.–8. november: Innføringskurs i fotografering [Tønsberg].
Fotokurs i Tønsberg! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Undervisningsopplegget er lagt opp til en kombinasjon av teori og praksis for å gi best mulig læring. I

Les mer om fotokurs i Tønsberg


Ask Berg Filling. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoseminar i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

10. november 2015: Fotoseminar: Lightroom CC – Fargestyring – Mobilredigering [Tønsberg]
Lær om arbeidsflyt og nye funksjoner i Adobe Photoshop Lightroom CC, hvordan du får dataskjermen din til å vise korrekte farger – og hvordan du kan bruke apps på mobil og nettbrett til å redigere bilder. Vi byr på en kveld hvor vi deler av våre kunnskaper innen bildebehandling – helt gratis! Seminaret holdes av Fotograf Bjørn Joachimsen, i samarbeid med Tønsberg Kamera Klubb.

> Les mer om gratis fotoseminar i Tønsberg


Kurs i Adobe Lightroom i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen

Kurs i Adobe Lightroom i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen

13.–15. november 2015: Innføringskurs i Lightroom [Ålesund].
Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

>Les mer om Lightroomkurs i Ålesund


Kurs i portrettfotografering ©Julia M. Rønneberg og Bjørn Joachimsen.

Kurs i portrettfotografering ©Julia M. Rønneberg og Bjørn Joachimsen.

20.–22. november: Grunnkurs i portrettfoto. [Tromsø]
Ønsker du å lære mer om å fotografere portretter er dette kurset for deg. Du lærer hvordan du jobber med kamera og mennesker – og bruker studiolys lys til å ta flotte portretter. Vi vil også undervise i hvordan du legger makeup for at modellene dine skal ta seg best mulig ut på bilder.

> Les mer om kurs i portrettfoto i Tromsø


Fotokurs i Tromsø – Lær naturfoto! ©Bjørn Joachimsen.

Lightroomkurs i Tromsø! ©Bjørn Joachimsen.

27.–29. november: Innføringskurs i Lightroom [Tromsø].
Lightroomkurs i Tromsø: Lightroom  er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling.

Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

Les mer om kurs i Lightroom i Tromsø!


2014


FEBRUAR


Kreativ workshop i studiofotografering

Kreativ workshop i studiofotografering

1.–2. februar: Kreativ workshop i studiofotografering  [Tromsø]

Liker du å jobbe kreativt med å fotografere mennesker i studio? Dette er en  nyutviklet workshop hvor idéutvikling står i sentrum. I tillegg undervises og veiledes det i positur, komposisjon, lyssetting og regi. Deltakerne får jobbe med modeller i løpet av workshopen og vi avslutter med at deltakerne leverer inn ett bilde hver til felles bildegjennomgang.

Etter workshopen skal du være i stand til å planlegge og gjennomføre studiofotografering  og ha kontroll over virkemidlene.


Workshop i studiofotografering

©Nina Bjørklund

7.–9. februar 2014: Workshop i studiofotografering [Svolvær]

Gjennom et tredagers kurs får du anledning til å lære grunnleggende og kreative teknikker med lys og skygger i studio. Undervisningen tar for seg en rekke temaer og du får lære hvordan du kan skape det uttrykket du er ute etter med alt fra én lyskilde til en større rigg.

Vi jobber med modeller gjennom mesteparten av workshopen. [Svolvær 7.–9. februar 2014] 


Workshop i landskapsfotografi - Bergsmo & Joachimsen

Workshop i landskapsfotografi – Bergsmo & Joachimsen

27. februar–2. mars: Workshop i landskapsfotografi – Trym Ivar Bergsmo & Bjørn Joachimsen. [Svolvær]
To av landets mest erfarne kursholdere innen fotografi og bildebehandling inviterer nå til en workshop hvor du får fordype deg i landskapsfotografi. Workshopen foregår i vakre vinterlandskap i Lofoten, med base i Svolvær.

Du får også en solid gjennomgang av bilderedigeringsmulighetene med Lightroom 5 og hvordan du kan få det beste ut av dine egne landskapsbilder.


APRIL


Workshop i nyfødtfotografering

6. april: Workshop i nyfødtfotografering med Kate-Monica Myrmellom. [Tromsø]
Fotograf Kate-Monica Myrmellom er blant landets fremste når det gjelder portrettfotografering av nyfødte. Med ivrig, kreativ lekenhet og hardt arbeid har Kate-Monica bygget seg opp til å bli en ettertraktet portrettfotograf og foredragsholder.

Gjennom denne workshopen vil hun dele av sine kunnskaper og inspirere fotografer til å utvikle sine ferdigheter innen fotografering av nyfødte og babyer.


Innføringskurs i Lightroom og Photoshop

Innføringskurs i Lightroom og Photoshop

26.–27. april: Innføringskurs i Lightroom og Photoshop [Harstad]
Fotoalbumets tid er svunnet hen. I dag har mange over tiår med digitale bilder lagret på ulike harddisker: å holde orden og oversikt over disse, har for mange blitt en vanskelig oppgave. Med dette kurset får du en innføring i Adobe Lightroom og Adobe Photoshop.

Du lærer å få orden på bildearkivet, god arbeidsmetodikk og mange nyttige triks i bildebehandling. [Harstad 26.–27. april]


MAI


Analog fotoworkshop

Analog fotoworkshop

9.–10. mai: Mørkeromsworkshop – fra negativ til forstørrelse [Tromsø]

Opplegget passer for deltakere som har litt forkunnskaper med å lage bilder i mørkerom og ønsker å lære seg mer om håndverket med å lage flotte forstørrelser. Vi jobber med hele prosessen fra belysningsteknikk til ferdig forstørrelse som kan henges på veggen. Dette er en intensiv dagsworkshop, hvor du kan melde deg på én av de to datoene. Kun fire deltakere!

JUNI


Kurs i bilderedigering med nettbrett og mobiltelefon

Kurs i bilderedigering med nettbrett og mobiltelefon

26. juni: Bilderedigering med nettbrett og smarttelefon [Tromsø]
Lær å utnytte mulighetene med bilderedigering på nettbrett og mobil! De fleste har i dag en smarttelefon og kanskje også et nettbrett. Med dette som utgangspunkt kan du gjøre utrolige ting innen bildebehandling. Dette innføringskurset viser vei i jungelen av App-er og du lærer å utnytte fordelene med de beste programmene for å redigere bilder.

Det finnes et enormt utvalg av bilderedigeringsapper for nettbrett og smartelefoner og med dette kurset får du hjelp til å finne fram til de som passer best for deg.
Instruktør: Bjørn Joachimsen.


Innføringskurs i digitalfoto

Innføringskurs i digitalfoto

20.–22. juni: Innføringskurs i digitalfotografering [Tromsø]
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i kamerainnstillinger til, hvordan du utnytter zoomen og objektivet/objektivene til kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Kurset passer for deltakere som har liten eller ingen erfaring med digitalfotografering.


AUGUST


Fotokurs i Tromsø

Innføringskurs i digitalfotografering

22.–24. august: Innføringskurs i digitalfotografering [Tromsø]
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i kamerainnstillinger til, hvordan du utnytter zoomen og objektivet/objektivene til kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.

Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Kurset passer for deltakere som har liten eller ingen erfaring med digitalfotografering.

Skateboard Fotoworkshop Trondheim – Johannes Sundby Aukan

Skateboard Fotoworkshop Trondheim

29.–31. august: Skateboard Fotoworkshop! [Trondheim]
Lær å ta actionbilder av luftens mestere! Gjennom en fartsfylt helg får du lære hvordan du tar de kule skateboardbildene. Lyssetting, timing og komposisjon er nøkkelbegreper. Workshopen kombinerer demonstrasjoner og praktisk arbeid. Du får jobbe mye selv med kamera og lys og ta dine egne skateboardbilder.

Dette er en unik og nyutviklet workshop for fotointeresserte. Gjennom en hel helg får du jobbe med fotograf Bjørn Joachimsen og dyktige skateboardutøvere.


SEPTEMBER


Fotokurs i Salangen

Fotokurs i Salangen

5.–7. september: Kurs i fotografering og bildebehandling med Lightroom [Sjøvegan]

I samarbeid med Salangen Fotoklubb tilbys et helgekurs som omfatter både fotografering og bildebehandling med Lightroom. For at undervisningen skal gi godt utbytte for deltakere med ulike forkunnskaper vil Lightroom-undervisningen bli gitt i to grupper med hver sin lærer.

Kurset omfatter både instruksjonsøkter og veiledningsøkter hvor deltakerne også jobber med egne bilder.


Workshop i locationfotografering på Senja

Workshop i locationfotografering på Senja

12-14. september : Location Senja [Skaland]
Har du lyst til å lære mer om å lyssette og fotografere modeller på location? Bli med til spektakulære locations ved gamle industriruiner på yttersiden av Senja! Dette er en praktisk workshop som gir deg øvelse i en rekke lyssettingsteknikker og hvordan du kan bruke omgivelsene kreativt når du tar portretter eller modellbilder.

Ved å ta med blitzlyset ut, kan du få fascinerende lyssettinger under alle slags lysforhold.


OKTOBER


Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

Kystlandskap – Fotoworkshop.

11.–12. oktober: Kystlandskap! Fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen.
Bli med til fantastiske Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din til et høyere nivå. Vi tilbyr en langhelg i Lyngen i Troms og deler våre kunnskaper gjennom en kombinasjon av forelesninger, veiledning i felten og bildevurdering. Workshopen tar for seg både fotografering og bildebehandling med Lightroom.


Innføringskurs i foto

Innføringskurs i foto

17.–19. oktober: Innføringskurs i foto. [Finnsnes]

Fotokurs i Midt-Troms! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i kamerainnstillinger, hvordan du utnytter zoomen og objektivet/objektivene til kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.


Innføringskurs i digitalfoto

31. oktober – 2. november: Innføringskurs i foto. [Tromsø]

Fotokurs i Tromsø! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i kamerainnstillinger, hvordan du utnytter zoomen og objektivet/objektivene til kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.


NOVEMBER


Innføringskurs i foto

Innføringskurs i foto

8.–9. november: Innføringskurs i foto. [Harstad]

Fotokurs i Harstad! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i kamerainnstillinger, hvordan du utnytter zoomen og objektivet/objektivene til kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf.


Innføringskurs i Lightroom og Photoshop

Innføringskurs i Lightroom og Photoshop

28.–30. november: Innføringskurs i Lightroom [Tromsø)
Lightroom 5 er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset i Lightroom går over en hel helg og hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling.

Kurset passer for deltakere som har få eller ingen forkunnskaper i Lightroom.

kblockkun

kommentarer
 1. Mona Brox sier:

  Ser du holder masse spennende fotokurs – men på et altfor avansert nivå for meg. Har du kurs for nybegynnere også? Evt vet du noen andre som har? Bor i Tromsø. Er det krav til type kamera på slike kurs?

 2. Ann-Helen Benjaminsen sier:

  Spennende kurs! Blir det nybegynnerkurs i Harstad? Ser det skal være i Tromsø, men hadde vært litt enklere (og billigere!) om det hadde vært i Harstad for min del 🙂 Bor i Tjeldsund.

 3. Marianne Johnsen sier:

  Hei, blir det satt opp flere innføringskurs i digitalfotografering og bruk av mobil/nettbrett-kamera etter august?

  • Hei, Marianne!
   Det er ikke planlagt noen flere innføringskurs i høst, men hvis interessen er stor nok så er det ikke umulig at det kan bli satt opp et til. Det blir et nytt kurs i bilderedigering på mobil/nettbrett i høst, mest sannsynlig i september. Dato kunngjøres på nettsidene her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s