Kystlandskap – fotoworkshop i Lyngen

Publisert: 28. juli 2014 i Uncategorized
Stikkord:, , , , , , ,

Bli med til fantastiske Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din til et høyere nivå. Landskapsfotografene Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen tilbyr en langhelg i Lyngen i Troms og deler kunnskaper gjennom en kombinasjon av forelesninger, veiledning i felten og bildevurdering. OBS! Deler av undervisningen blir lagt opp i paralle økter. Deltakerne kan melde seg på en gruppe for begynnere eller videregående etter forkunnskaper. [Lyngen, 9.–12. oktober 2014.]  NB! Påmelding snarest!

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Jan R. Olsen.

Workshopen tar for seg både fotografering og bildebehandling med Lightroom. Vi er like opptatt av de kunstneriske som de tekniske aspektene ved fotograferingen og vil legge mye vekt på komposisjon både under forelesningene, feltarbeidet og bildevurderingen. Vi ønsker å gjøre deg mer bevisst på hvordan du ser det landskapet du fotograferer, og hvordan du kan skape et bildeuttrykk som hever seg over rene avbildninger.

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Jan R. Olsen.

Vi tilbringer mye tid ved ved kysten i nord og har stor fascinasjon for de fotografiske mulighetene den byr på. Lyngen er et av våre favorittområder og landskapet spenner fra bratte fjell med isbreet til spektakulære formasjoner langs den forrevne kystlinja.

Høsten innebærer raskere skiftninger i lyset og dette er en fin tid å jobbe med landskapsfoto. Vi vil også jobbe med nordlysfotografering under workshopen og Lyngen er et velegnet sted for akkurat dette.

I løpet av workshopen vil du få grundig innføring i bildebehandling med Lightroom – og spesielt hvordan du kan bruke verktøyene i forbindelse med redigering av landskapsbilder.

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Jan R. Olsen.

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Jan R. Olsen.

UNDERVISNINGSOPPLEGGET

For at workshopen skal gi best mulig utbytte for deltakere med ulike forkunnskaper, vil deler av undervisninger foregå i parallelle økter. Det vil si at både i fotoundervisningen og Lightroomundervisningen vil man kunne velge mellom grunnleggende og videregående nivå. Vi vil da undervise hver vår gruppe. Bildeforedrag, feltarbeid og bildevurdering vil bli gjennomført som felles økter. Jan gir fotoundervisning på videregående nivå og Lightroomundervisning for begynnere. Bjørn gir Lightroomundervisning på videregående nivå og fotoundervisning for begynnere.

Har du spørsmål om workshopen kan du kontakte oss pr. epost:


PRAKTISK INFORMASJON

Dato: 9.–12. oktober 2014. Workshopen starter torsdag 9. oktober kl. 20.00 og avsluttes søndag 12. oktober kl. 16.00.

Påmeldingsfrist: Snarest!

Sted: Lyngen Havfiske og Tursenter, 9068 Nord-Lenangen

Deltakeravgift: kr. 3450.-. (privatperson) og kr. 3950.- (firma/organisasjon) Deltakeravgiften faktureres i to deler. Første del på kr. 1450.- faktureres ved påmelding og med betalingsfrist på 14 dager. Andre del på kr. 2000.-/2500.- faktureres 22. september med forfall 1. oktober. (Beløpet på kr. 1450.- refunderes ikke ved avmelding). Ved påmelding etter 11. september faktureres hele kursavgiften samlet.

Overnatting
Deltakerne tilbys å overnatte på sjøbuene hos Lyngen Havfiske og Tursenter.

Kart: https://goo.gl/maps/C0EIP

Bestilling av overnattingsplass gjøres via påmeldingsskjemaet nedenfor. Kostnader vedr. overnatting og mat dekkes av deltakerne selv og gjøres opp med Lyngen Havfiske og Tursenter. Sjøbuene har 6 sengeplasser. Overnatting koster kr. 300.- pr. natt dersom du bor på tomannsrom. Enkeltrom koster det kr. 600.- Vi tar forbehold om at det ikke kan være tilstrekkelig antall ledige rom dersom mange bestiller enkeltrom. Angi i påmeldingsskjemaet nedenfor hvilket overnattingsalternativ du ønsker.

Måltider
Deltakerne tilbys å være med på felles middag lørdag og søndag. Kostnadene er ikke inkludert i kursavgiften. Angi i påmeldingsskjemaet om du ønsker å delta på felles middag. Øvrige måltider besørges av deltakerne selv. Sjøbuene er fullt utstyrt med komfyr, kokeutstyr, kjøleskap og dekketøy til 6 personer.

Reise
Fly til Tromsø Lufthavn http://www.sas.no og http://www.norwegian.no

Hurtigbåt fra Harstad og Finnsnes til Tromsø.

Hurtigbåt fra Skjervøy til Nord-Lenangen

Buss fra Tromsø til Svensby: 

Buss videre fra Svensby til Nord-Lenangen

Utstyr, begynnernivå

  • Digitalkamera
  • Stativ
  • Datamaskin.
  • Turklær
  • Vanntett fottøy

Tilleggsutstyr, videregående nivå

  • Polarisasjonsfilter
  • Graderte gråfiltre
  • Neutral Density filter
  • Vi anbefaler at du har kalibrert skjerm.
  • Vi anbefaler også at du har med Wacom tegnebrett dersom du deltar på videregående nivå i Lightroom.

Påmelding

>>> Klikk her for å gå til påmeldingsskjema <<<

NB! Påmelding snarest!


Om instruktørene

Jan R. Olsen

Fotograf med landskap som spesialitet. Har gitt ut tre bøker og 18 kalendere med bilder fra Lyngen og Nord-Troms. I fjor kom boka «Lyngsalpan» som tar for seg naturen på Lyngenhalvøya. Ble nr 2 i NM i Naturfoto i fjor både sammenlagt og på «Årets bilde».

Facebook: https://www.facebook.com/janrolsenfoto

***

Bjørn Joachimsen

Jobber med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt med kystlandskapene i Nord-Norge. Bjørn jobber hovedsaklig med storformatkamera og sorthvittbilder. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø.

Web: www.joachimsenphotography.com

Facebook: Fotograf Bjørn Joachimsen

Flickr: https://www.flickr.com/photos/joachimsen/

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s