Grunnkurs i portrettfoto [Tromsø]

Publisert: 2. oktober 2015 i Fotokurs, Lyssetting, Portrettfoto
Stikkord:, , , ,

Fotokurs i Tromsø: Ønsker du å lære mer om å fotografere portretter er dette kurset for deg. Du lærer hvordan du jobber med kamera og mennesker – og bruker studiolys til å ta flotte portretter. Vi vil også undervise i hvordan du legger makeup for at modellene dine skal ta seg best mulig ut på bilder. [Tromsø, 20.–22. november 2015.] NB! Påmeldingsfrist: Snarest!

Kurs i portrettfotografering ©Julia M. Rønneberg og Bjørn Joachimsen.

Kurs i portrettfotografering ©Julia M. Rønneberg og Bjørn Joachimsen.

Portrettfotografering er en spennede sjanger innen fotografi og kan gi bilder til stor glede for både den som blir fotografert og venner/familie. Gjennom dette kurset får du mulighet til å lære triksene av profesjonelle fotografer.

Lys

Å bruke lyset bevisst er mye av nøkkelen til å skape flotte portrettfoto. På dette kurset får du både praktisk innføring og egen øving i å jobbe med lyssetting. Du kan ta med din egen modell dersom du ønsker det, og får jobbe i vårt studio under veiledning og hjelp.

Kamera

Hvilke kamerainnstillinger fungerer best til portrett? Hvordan bruke zoominnstilling og objektiver for å få den virkningen du ønsker? Dette og mer til lærer du på kurset.

Menneskene

Du lærer hvordan du jobber med positur og uttrykk for at portrettene skal bli både representative og vakre.

Makeup

Vi vil vise deg hvordan du gjør det for å få huden til å se best mulig. Dette gjør vi gjennom en demonstrasjon i vårt makeup-rom.

Egen øving

Kursets siste dag er i sin helhet satt av til praktisk arbeid i studio. Du får prøve deg selv med egen modell eller vår modell (over 6 år). Vi er til stede i studio og gir både praktisk hjelp og veiledning underveis.

Vi gir to demonstrasjoner av portrettfotografering hvor vi tar hele prosessen fra start til ferdig bilde. Dette gir god bakgrunn for at du selv skal jobbe med egen fotografering under kurset.

Forkunnskaper

Det er en fordel om du kan litt grunnleggende innen foto og kamerabruk, men ingen forutsetning.

Du trenger ikke å ha kunnskaper om lyssetting.


PRAKTISK INFORMASJON

Kursdatoer:

  • 20.–22. november 2015

Undervisningstid:

  • Fredag 18.30 – 21.30
  • Lørdag:  10.00– 16.00
  • Søndag:10.00 – 18.00

(Med forbehold om mindre justeringer.)

Sted

Instruktører

  • Fotografene Bjørn Joachimsen og Julia M. Rønneberg. (Se mer info lenger ned på denne siden.)

Nødvendig utstyr

  • Kamera med manuelle innstillinger

Deltakeravgift

  • 2200.- (privatpersoner)
  • 2600.- (bedrifter/organisasjoner)

Påmelding

  • Påmeldingsfrist: Snarest!

Påmeldingsskjema:


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimzen

Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @juliamarieroenneberg

Solfrid

Grunnkurs i portrettfotografering. ©Julia M. Rønneberg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s