Vinterland Lofoten 2018 – workshop med Bård Løken og Bjørn Joachimsen

Posted: 1. februar 2017 in Kurs
Tags: , , , , , ,
Lofoten, Norway

Fotoworkshop i Lofoten med Bjørn Joachimsen og Bård Løken 2018. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Lofoten: Fotografene Bård Løken og Bjørn Joachimsen inviterer til workshop i magiske Lofoten. Opplev vinterlandskapet og lyset –  og lær hvordan du tar gode naturbilder! Gjennom fire intensive dager får du lære de gode komposisjonstriksene og kamerainnstillingene for å oppnå flotte resultater. Noe av det unike med denne workshopen er at vi skal utvikle en fotobok sammen, med bilder tatt under workshopen. [Ballstad, 31. januar–4. februar 2018.]

NB! Påmeldingsfrist 30. desember 2017.

Lofoten er på sitt mest spennende for fotografer i den tiden da vintersola fortrenger vintermørket. Om kvelden danser ofte nordlyset over fjell og hav. Midt på dagen står sola lavt i horisonten og skaper spennende fargespill i øyriket. Havørna er heller ikke et uvanlig syn og kan fort gjøre en oppvisning foran kamera. Vi tar med deltakerne til de mest attraktive stedene for fotografi – og gjerne noen ukjente perler. Klipper, svaberg, strender  – variasjonene er store i Lofoten og deltakerne vil få prøve seg på de ulike utfordringene som gis når lyset skifter i løpet av døgnet.

Du finner mer informasjon om worksopen under bildet.

1000259396.jpg

Vinterland Lofoten 2018 – opplev magiske Lofoten med kamera og bli med på å lage en fotobok. ©Bård Løken.

Dette blir en workshop med maksimalt 12 deltakere for å gi hver enkelt som ønsker det god oppfølging og veiledning. Du blir ikke én i mengden! Vi ønsker å bidra til å utvikle deg som fotograf både kunstnerisk og teknisk. Hvis du bærer på en drøm om og lage din egen fotobok, kan denne workshopen være gi deg både inspirasjon ognødvendig innblikk i prosessen slik at du kommer i gang.

Kreativitet og teknikk

Vi er opptatt av å formidle fortellerglede, komposisjon og fototeknikk. Det er ved å være bevisst på – og beherske sammenhengen mellom disse at man kan skape fotografier som skiller seg fra mengden. Enten du erfaren eller tar dine første skritt innen naturfotografering, vil workshopen gi læringsutbytte. Undervisningen gis gjennom en kombinasjon av forelesninger/bildevisninger, demonstrasjoner og individuell oppfølging i felten samt bildevurdering. I tillegg til undervisningen i fotografering, vil du også få undervisning og veiledning i hvordan du kan få det beste ut av bildene dine med Lightroom.

NB!  Kun 12 plasser!

Vi ønsker å inspirere deg til å se landskapet på en ny måte og å lære deg nyttige fototeknikker for å skape de magiske bildene.

Gjennom å delta på kurset får du også undervisning og veiledning i hvordan du får det beste ut av bildene dine med redigeringsprogrammet Adobe Lightroom. Vi som er instruktører er tilgjengelig fra tidlig til sent og gir deg både undervisning i kursrommet og veiledning i felten.

Du finner mer informasjon om kursinnholdet under bildet.

Kurs i naturfotografering i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Workshop i naturfotografering i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.


Kreativitet og teknikk

Vi er opptatt av å formidle fortellerglede, komposisjon og fototeknikk. Det er ved å være bevisst på – og beherske sammenhengen mellom disse at man kan skape fotografier som skiller seg fra mengden. Undervisningen gis gjennom en kombinasjon av forelesninger/bildevisninger, demonstrasjoner og individuell oppfølging i felten samt individuell og felles bildevurdering.

Fotobok!

Bård Løken har omfattende erfaring med å utvikle fotobøker og har en rekke utgivelser bak seg. I løpet av denne workshopen får du ta del i hans kunnskaper om hva som skal til for å lage en god fotobok. I løpet av workshopen utvikler vi en enkel fotobok sammen, med bilder vi har tatt i løpet av dagene i Lofoten. Vi tar for oss alle stadiene man normalt går gjennom fra man får den gode bokidéen fram til man stolt kan sette boka i hylla. Underveis i workshopen diskuterer vi hva boka skal formidle og hvilken motiver vi ønsker å fordype oss i. Det dukker garantert opp mange muligheter underveis, og ved å lage en bok “på dugnad” håper vi å spre mest mulig skaperglede deltagerne imellom! Alle får hvert sitt eksemplar av den unike boken i etterkant av workshopen.

bl01084

Fotoworkshop i Lofoten med Bård Løken og Bjørn Joachimsen. ©Bård Løken.

Bildevurdering

På denne workshopen får du tilbakemelding på bildene dine fra oss instruktører underveis, men vi kommer også til å gjennomføre økter hvor vi alle bidrar i bildevurdering – som en del av prosessen med å utvikle workshopens fotobok.

Fotoredigering

I tillegg til undervisningen i fotografering, vil du også få undervisning og veiledning i hvordan du kan få det beste ut av bildene dine med Lightroom. Bjørn Joachimsen er en av landets mest erfarne instruktører innen Lightroom og Photoshop. Underveis i workshopen underviser og veileder han i arbeid med disse redigeringsprogrammene og lærer bort de gode teknikkene som er spesielt nyttige for naturbilderNB! Påmeldingsfrist: 30. desember 2017. Kun 12 plasser!

Vi ønsker å inspirere deg til å se landskapet på en ny måte og å lære deg nyttige fototeknikker for å skape de magiske bildene.

Gjennom å delta på kurset får du også undervisning og veiledning i hvordan du får det beste ut av bildene dine med redigeringsprogrammet Adobe Lightroom. Vi som er instruktører er tilgjengelig fra tidlig til sent og gir deg både undervisning i kursrommet og veiledning i felten.

Mye spennende å lære!

 • Komposisjon. Hvordan skape dybdefølelse i bildene? Hvordan jobbe med linjer og elementer?
 • Natt/nordlysfotografering
 • Hvordan jobbe med lyset?
 • Bruk av mye og lite dybdeskarphet.
 • Bruk av graderte filtre
 • Lange eksponeringstider og bruk av Neutral Density-filtre
 • Panoramabilder
 • Teknikker ved stor motivkontrast og alternative eksponeringer
 • Bilderedigering med Lightroom og evt. Photoshop
 • Hvordan utvikle en fotobok?
 • Hvordan jobbe med fotoprosjekter?

(Med forbehold om endringer. Den faglige innholdet vil bli tilpasset deltakernes forkunnskaper og interesseområder)

Undervisningen gis gjennom forelesninger, praktiske demonstrasjoner/veiledning i felten samt bildevurdering/tilbakemelding.

Deler av undervisningen vil foregå i grupper, ut fra interesser/tema og forkunnskaper. Mer informasjon om dette sendes pr. epost til de påmeldte etter at påmeldingsfristen er utløpt.

Dette blir en intensiv workshop hvor du må sette av all tid til å jobbe med fotografering. Vi kommer til å besøke flotte naturområder både i Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan.

Forkunnskaper

Du må ha erfaring med fotografering og kunne betjene de viktigste funksjonene på ditt eget kamera. Deltakerne bør være i normalt god fysisk form. Det legges ikke opp til anstrengende turer eller turen i bratt terreng.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Fotokurs i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.


PRAKTISK INFORMASJON

Datoer

 • 31. januar – 4. februar 2017.

Undervisningstidsrom

 • Kurset varer fra onsdag  kl.09.00 til søndag  kl. 15.00

Sted

   • Ballstad på Vestvågøya i Lofoten.
   • Kurslokalet er på Solsiden Brygge, Molovegen 41, 8373 BALLSTAD.
   • Kart

Overnatting

   • Vi anbefaler at tilreisende deltakere benytter overnattingstilbudet ved Solsiden Brygge – www.solsiden-brygge.no
   • Overnattingskostnadene er ikke inkludert i kursavgiften og betales direkte til Solsiden Brygge i forbindelse med oppholdet. Overnatting bestilles av deltakerne selv senest ved påmelding. Det vil være en fordel å bestille tidlig får å være sikret plass.

Mat

   • Det tilbys frokost, lunsj og middag hver dag. Matserveringen skjer på Himmel og Havn på kursstedet. Det er fasiliteter for å tilberede egen mat på rorbuene. Måltidene er ikke inkludert i kursavgiften. Det tas opp særskilt bestilling på måltider i forkant av workshopen.

Reise og transport

   • Du kan reise med fly til Evenes eller Leknes. Transport videre til Ballstad med leiebil eller buss. Reise til kursstedet dekkes av deltakerne selv. Deltakerne må ha egen reiseforsikring. Vi kan bistå med transport fra Leknes til Ballstad.
   • Transport under workshopen samordnes blant deltakere som har egen bil.
   • Ta kontakt dersom du ønsker råd vedr. reiseopplegg – bjorn.joachimsen@me.com<a

Antall deltakere

   • Maksimalt 12.

Instruktør

   • Bjørn Joachimsen
   • Bård Løken

Nødvendig utstyr

   • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)
   • Kamerastativ. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)
   • Vanntett og varmt fottøy
   • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden. (Vanntett og vindtett.)
   • Hodelykt
   • Ekstra kamerabatteri. Ta gjerne med 2 ekstra batterier. Viktig!
   • Brodder egnet for terrengbruk. (Be gjerne om råd hvis du skal kjøpe.)
   • Vannflaske
   • Datamaskin med programvare for fotoredigering.

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.)

   • Graderte kamerafiltre
   • Polarisasjonsfilter
   • ND-filter/gråfilter
   • Fjernkontroll med timerfunksjon

Mer informasjon?

Deltakeravgift

   • Privatperson kr. 7900.- (påmelding før 1. desember 2017)
   • Privatperson kr. 8500.- (påmelding f.o.m. 1. desember 2017)
   • Bedrift/organisasjon: 8900.- eks. mva.

Deltakeravgiften dekker undervisning og måltider inklusive middag/varm lunsj. Transport under kurset dekkes av deltakerne selv. Vi samordner kjøring blant de av deltakerne som har egen bil under kurset. Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost.

Påmeldingsfrist og betingelser

   • Påmeldingsfrist: 30. desember 2017
   • Påmelding er bindende etter 30. desember 2017. Manglende oppmøte regnes som avmelding.
   • Det betales et depositum på kr. 2000.- Depositum faktureres etter påmelding og er ikke refundérbart.

Påmeldingsskjema – Vinterland Lofoten 2018:


Om instruktørene


Bård Løken.

Bård Løken.

Bård har reist landet rundt på jakt etter naturopplevelser og fine motiver i mer enn 25 år. Han har utgitt ni fotobøker, og etter over 20 år som naturfotograf på heltid har han samlet et stort antall bilder innen ulike kategorier naturfoto.

Bård har fotografert i Jotunheimen hele sitt fotoliv, og bildene hans har blitt publisert i blader og bøker gjennom flere tiår. Det mest synlige resultatet kan du se i boka Jotunheimen Bill. mrk 2469 som han lagde sammen med forfatteren Erlend Loe.

Store vyer og intime studier. Samspillet mellom lys og landskap, kombinasjoner av årstider, vær og ulike landskapsformer er det som tiltaler Bård mest fotografisk. For ham handler landskapsfotografering om to ulike drifter: Han vil søke opplevelser, og han vil formidle opplevelsene gjennom bildene han tar.

 «Jeg forsøker å gå rett på sak, et godt utsnitt handler ofte om forenkling. God komposisjon er essensen av opplevelsen.»

Naturfotoworkshop i Vestfold med Bård Løken, Magnus Reneflot og Bjørn Joachimsen. ©Bård Løken.

Naturfotoworkshop i Vestfold med Bård Løken, Magnus Reneflot og Bjørn Joachimsen. ©Bård Løken.


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Jan R. Olsen, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

Fotokurs i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

1000200480.jpg

Vinterland Lofoten 2018 – fotoworkshop med Bård Løken og Bjørn Joachimsen. ©Bård Løken.

Naturfotoseminar i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lofoten 2018. Naturfotoworkshop med Bjørn Joachimsen og Bård Løken. ©Bjørn Joachimsen.

Lofoten, Norway

Vinterland Lofoten 2018. Naturfotoworkshop med Bjørn Joachimsen og Bård Løken. ©Bjørn Joachimsen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s