Innføringskurs i fotografering [Ørlandet]

Publisert: 1. august 2015 i Innføringskurs i fotografering
Stikkord:, , , ,

Fotokurs på Ørlandet! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. [Ørlandet 16.–18. oktober 2015.] 

NB! Påmeldingsfrist: Snarest – kun to ledige plasser! 

Fotokurs på Ørlandet. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs på Ørlandet. ©Bjørn Joachimsen.

Undervisningsopplegget er lagt opp til en kombinasjon av teori og praksis for å gi best mulig læring. Med dette kurset kan du løfte bildene dine til et nytt nivå! Kurset passer for deltakere som har liten eller ingen erfaring med digitalfotografering. I løpet av helgen får deltakerne innføring i de viktigste kunnskapsområdene innen fotografering med digitalkamera. Kursets første økt omhandler inspirasjon, fotoglede og komposisjon. Resten av kurset veksler mellom teoriforelesninger, praktiske demonstrasjoner, deltakernes egen fotografering og bildevurdering. Vi jobber med flere typer fotografiske uttrykk og sjangere slik at kurset kan gi bredde i kunnskapene.


KURSPROGRAM Fredag  18.30 – 21.30

 • Velkommen og presentasjon av kursopplegget
 • Innledningsforedrag. Vi går gjennom en rekke ulike bilder og forklarer hvordan man fotograferer i ulike situasjoner. Idé, komposisjon, lys og kamerabruk.

Lørdag 

 • 09:00 Teori og praktisk demonstrasjon – kamera, kamerainnstillinger, eksponering.
 • 12:00 Lunsj
 • 13:00 Grunnleggende om portrettfotografering
 • 15:00 Praktisk øving med portrettfotografering i felten. 16:15 Forelesning om komposisjon
 • 17:00 Avslutning

Søndag 

 • 09:30 Praktisk øving med foto-oppgaver i felten. Lunsj underveis
 • 15:00 Bildeutvelging og innlevering
 • 16:00 Bildevurdering
 • 17:00 Avslutning

(Med forbehold om endringer)


Praktisk informasjon:

Dato: 16.–18. oktober 2015

Sted: Ørland Kultursenter, Brekstad. Møterom: Yrjar.

Instruktører: Bjørn Joachimsen og Julia Marie Rønneberg.

Ta med: Kamera, lader, minnekort og bruksanvisning. Du kan også ta med datamaskin på kurset siste dag, men dette er ikke nødvendig.

Lunsj: Ta med mat, lunsj er ikke inkludert i kursavgiften. Lunsj kan evt. kjøpes på kursstedet. Nærmere info kommer etter påmelding.

Deltakeravgift:

 • 2450.-. (Privatpersoner)
 • 2850.- (Ved fakturering til bedrift/organisasjon.)
 • Kursavgiften betales mot faktura som sendes pr. epost

Påmelding – fotokurs i Fosen:  Påmeldingsfrist: Snarest! Få ledige plasser. (Avmelding etter 1. oktober belastes med full kursavgift)


Påmeldingsskjema


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimzen

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @juliamarieroenneberg

©Julia M. Rønneberg

©Julia M. Rønneberg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s