Oppdag Tønsberg med kamera!

Publisert: 11. mai 2015 i Fotokurs, Naturfoto
Stikkord:, , ,

Fotokurs i Tønsberg –  Norges eldste by. Oppdag Tønsberg med kamera og gi deg selv nye utfordringer. Gjennom vårt fotokurs i Vestfold får du en mulighet til å utvikle deg videre innen fotografering – både teknisk og kunstnerisk. (Tønsberg 13.-16. august 2015). Påmelding snarest – kun én ledig plass!

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Dette fotokurset i Tønsberg byr å spennende og varierte utfordringer. Bli med å fange Tønsbergs mennesker, gateliv, arkitektur, gamle kulturminner, bøkeskoger og fugleliv med kamera. Gjennom et variert opplegg med forelesninger, demonstrasjoner i felten, egne oppgaver og bildevurdering vil vi hjelpe deg til å bli mer bevisst på hvordan du fotograferer. Kurset skal også gi deg mer kunnskap om fotograferingsprosessen, både når det gjelder kamerabruk og hvordan du jobber med det visuelle uttrykket. Prøv noe nytt! Vi ønsker å utfordre deg til å jobbe med å finne uvante innfallsvinkler innen ulike typer fotografering. Finn uvante vinkler, perspektiver og utsnitt, beveg det mot ytterkanten av din egen komfortsone ved å prøve noe nytt. Folk og fugl Tønsberg er en særdeles livlig by sommeren og byr på et vell av muligheter for den som liker å fotografere. Kanalen trafikkeres av seilbåter nær og fjern og på bryggene er det et yrende folkeliv. I aktivitetsparken ved Gunnarshaug finner vi ofte ungdommer på skateboard og sparkesykkel. Fortsetter vi videre ut av sentrum, kan vi fotografere byens fugleliv ved Presterødkilen. Midt i byen og på Slottsfjellet finner vi ruiner etter byens tidlige historie og på Nøtterøy og Jarlsberg ligger vakre bøkeskoger. Ved Jarlsberg ligger Ilene – byens eget fuglereservat hvor vi kan fotografere. I løpet av kurset vil du også få prøve deg på portrettfotografering i spennende kulisser utendørs og innendørs. Vi vil jobbe med portretter og lyssetting utendørs ved gamle kulturminner eller gatemiljøer i byen. Du får også prøve deg litt på den utfordrende sjangeren gatefotografi i byens gamle gater og smug.

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Arkitektur og kultur Tønsberg har en spennede og variert arkitektur – og byr på alt fra små trehus, gamle trebrygger, storslåtte redervillaer og moderne bygninger med glassfasader og spennende linjer. I løpet av kurset skal vi utforske byens arkitektur med kamera. Vi drar også innom flere av de velkjente kulturminnene i Norges eldste by i løpet av kurset. På havna finner vi også det nye Osebergskipet med sine vakre linjer og overflater. Instruktører er fotografene Bjørn Joachimsen og Julia M. Rønneberg, som er to av de mest aktive og erfarne kursholderne innen fotografi i Norge. Fotokurset arrangeres i samarbeid med Japan Photo Tønsberg. Se noen av våre bilder fra Tønsberg her: www.facebook.com/joachimsenphotography Medlemsrabatt (NSFF) Vi tilbyr kurset til rabattert pris for medlemmer i NSFF-klubbene i Vestfold. Det er kun 6 plasser til rabattert pris. Se mer info i påmeldingsskjema lenger ned.

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.


PRAKTISK INFORMASJON

Påmelding – se påmeldingskjema lenger ned på siden.

Instruktører

 • Bjørn Joachimsen
 • Julia Rønneberg

Datoer 13.-16. august 2015

Undervisningstid

 • 13. august: 18.15 – 20.45
 • 14. august: 18.15 – 20.45
 • 15. august: 09.15 – 19.45
 • 16. august: 10.15 – 16.45

Sted: Tønsberg.

Deltakeravgift

 • Kr. 2850.- (privatperson)
 • Kr. 2565.- (medlem i NSFF-klubb i Vestfold, kun 6 plasser til denne prisen)
 • Kr. 3600.- (bedrift/organisasjon)

Deltakeravgiften kan betales i to deler hvor kr. 1200.- betales innen 20. juli og resterende beløp betales innen 7. august. Angi i påmeldingsskjemaet nedenfor om du ønsker å betale i to deler eller samlet. Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost. Deltakeravgiften dekker undervisningen. Lunsj/måltider og transport i forbindelse med workshopen dekkes av deltakerne.

Påmeldingsfrist snarest – kun én ledig plass. 
Påmelding skjer via påmeldingsskjema nedenfor.

Nødvendig utstyr

 • Digitalt kamera med standardzoom elller vidvinkelzoom.

Anbefalt (men ikke nødvendig) utstyr

 • Kamerastativ
 • ND-filter
 • Teleobjektiv/telezoom (hvis du har lyst til å prøve deg på fuglefotografering.)

Mer informasjon? Send epost til bjorn.joachimsen@me.com

Påmeldingsskjema

  Mer informasjon? Kontakt Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@mac.com

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimzen

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @miiajoo 

©Julia M. Rønneberg

©Julia M. Rønneberg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s