Menneske og landskap – fotoworkshop på Sandøya

Publisert: 19. oktober 2015 i Fotokurs
Stikkord:, , , , , , , ,

Bli med på en annerledes fotoworkshop – hvor du får utfordre deg selv kreativt gjennom fire hele dager på Sandøya i Troms. Sandøya er en naturperle i havet på yttersida av Tromsø. Workshopen byr på rikelige muligheter til at du kan utvikle deg selv som fotograf – i grenselandet mellom portrettfotografi og landskapsfotografi. [Sandøya 25.–29. mai 2016.] NB! Kun én ledig plass!

Fotoworkshop på Sandøya.

Fotoworkshop på Sandøya.

De fire dagene på Sandøya vil by på intensiv jobbing med fotografi fra tidlig til sent. På denne øya – hvor det kun bor ett fastboende menneske – vil du få konsentrert deg om å skape bilder, langt borte fra distraherende elementer. Vi vil vise deg spennende landskaper og tar med fotomodeller du kan jobbe med på denne vakre og varierte øya.

Vi vil jobbe med å skape historier med fotografier og du vil få oppleve fototeknikker og uttrykk som kanskje er både uvante og utfordrende å jobbe med. Gjennom workshopen får du en perfekt anledning til å du flytte deg selv ut av din fotografiske komfortsone. På Sandøya kan du skape bilder som du kanskje aldri hadde tenkt du ville gjøre.
Sandøya har flotte fjellformasjoner, klipper og en rekke små og store strender og ligger åpent og fritt i havet utenfor Rebbenesøy i Troms. I slutten av mai skinner sola hele døgnet og det gir fantastiske muligheter for fotografering. Vi finner også gamle kulturminner, som skriver seg langt tilbake i historien. Sandøya hadde fiskeværsbosetning og kirke allerede i middelalderen. I dette kystlandskapet vil vi jobbe med mennesker både foran og bak kamera og skape visuelle historier.

Du vil også få jobbe med kreative bilderedigeringsteknikker med Lightroom og/eller Photoshop – vi vil vise deg spennende teknikker for å skape bildeuttrykk som skiller seg ut fra mengden.

Alle deltakerne og instruktørene bor på Sandøya Brygge under workshopen. På den måten blir vi samlet og har muligheten til å bli godt kjent med hverandre underveis. Sandøya Brygge er ombygd til overnattingsformål, etter å ha fungert som fiskebruk på øya i flere tiår.


Praktisk informasjon

Dato

 • 25.–29. mai 2016

Instruktører

 • Bjørn Joachimsen
 • Julia M. Rønneberg

Reise
Du kommer til Sandøya  ved å ta fly eller hurtigrute til Tromsø. Deretter kan du ta buss til fergeleiet i Bellvika. Ferga går fra Bellvika onsdag 25. mai kl. 17.10 og ankommer Mjølvika på Sandøya ca 19.35. Retur med ferge fra Sandøya søndag 29. mai kl. 19.10 med ankomst Bellvika kl. 21.45.

Overnatting
Overnatting skjer på Sandøy Brygge. Kostnader vedr. overnatting er ikke inkludert i kursavgiften og betales direkte til Sandøy Brygge AS. Overnattingspris er kr. 400.- pr. døgn. Innkvartering skjer på 2-4 mannsrom. Du må selv ta med sengetøy. Dyner og puter finnes på buene. Finn ut mer om Sandøya Brygge på deres Facebookside: https://www.facebook.com/Sand%C3%B8ya-Brygge-AS-1545438822362492/

Måltider
Deltakerne sørger selv for nødvendig mat i løpet av kurset. Det vil bli organisert felles middag på hver kveld unntatt søndag hvor det organiseres varm lunsj. Mer informasjon kommer senere.

Nødvendig utstyr

 • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)
 • Kamerastativ.
 • Vanntett fottøy
 • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden.

Nyttig utstyr
Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.

 • Graderte kamerafiltre
 • Polarisasjonsfilter
 • ND-filter/gråfilter.

(Hvis du ikke har filtre, kan du låne hos oss under kurset.)
Ta kontakt dersom du ønsker råd om egnet utstyr.

Antall deltakere
Maksimalt 16.

Mer informasjon?

Deltakeravgift

 • Kr. 4250.-  (ved påmelding etter 1. mars 2016)
 • kr. 4450.- (bedrift/organisasjon)

Deltakeravgiften betales mot faktura som sendes pr. epost. Betalingsfrist er senest 1. mai 2016.

Påmelding
 Avmelding etter 1. april 2016 belastes med full kursavgift. Det er kun  påmelding via påmeldingsskjemaet nedenfor som blir registrert.

Påmeldingsskjema

Fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering.

Han er en av de mest aktive og erfarne kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Jan R. Olsen, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter.

Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @juliamarieroenneberg


Fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.


kommentarer
 1. Ann-R Evensen sier:

  Dette høres veldig interessant, og jeg håper det blir å passe med turnusen min!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s