beapedersen@gmail.com

Natufotokurs ved Saltstraumen. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs ved Saltstraumen: Vi tilbyr nå en anledning til å lære mer om naturfoto i et av de vakreste og mest varierte naturområdene langs norskekysten. Området byr på mye mer enn bare den spektakulære naturfenomenet Saltstraumen. Naturen er svært variert og her kan du lære naturfoto mellom fjell, fosser, myrlandskaper, furete svaberg og strie elver. [Saltstraumen, 3.-5. juni 2016.]

Gjennom kurset ønsker vi å inspirere deg til å bli mer bevisst på hvordan du ser landskapet når du fotograferer. Du får bli med på forelesninger, demonstrasjon i felten og gjøre egen fotografering med oss som veiledere. Du lærer mer om hvordan du kan jobbe med motiv, komposisjon, lys og kamera slik at du kan skape bilder som skiller seg ut fra mengden.

I løpet av kurset får du også lære nyttige teknikker med kamera og optikk. Blant annet vil vi vise deg hvordan du kan bruke ulike kamerafiltre for å oppnå flotte virkninger. (Hvis du ikke har slike filtre selv, kan du låne av oss under kurset.)

Videre får du både undervisning og veiledning i hvordan du kan få det beste ut av bildene dine ved å redigere dem med Adobe Lightroom og evt. Photoshop.

Variert natur

Naturfenomenet Saltstraumen er verdenskjent, men i områdene omkring finner man også mye spennende natur som bare venter på å bli fotografert. Høye fjell rager i sør og her ligger det snø på toppene til langt ut på sommeren. Fjellene er omkranset av vakre myrlandskaper og små innsjøer. Lenger ut mot Valnes finner vi elva med fine stryk og fosser. Langs sjøen finnes flotte og særpregende områder med svaberg. Saltstraumen har også et rikt dyreliv, og man kan ikke oppholde seg i området lenge uten å få øye på elgen og det rike fuglelivet.
I juni er midnattsola kommet og dette skaper flotte muligheter for fotografering til alle døgnets tider. Gjennom dette naturfotokurset vil vi utnytte de skiftende lysforholdene som denne fantastiske årstiden byr på.

Kursinnhold

 • Komposisjon. Hvordan skape dybdefølelse i bildene? Hvordan jobbe med linjer og elementer?
 • Hvordan jobbe med lyset?
 • Bruk av mye og lite dybdeskarphet.
 • Bruk av graderte filtre
 • Lange eksponeringstider
 • Motiv i bevegelse
 • Panoramabilder
 • Teknikker ved stor motivkontrast og alternative eksponeringer.
 • Nærfoto og makro
 • Bilderedigering med Lightroom
 • Bilderedigering med nettbrett/mobil
 • Kalibrering av dataskjerm
  (Med forbehold om endringer)

Forkunnskaper

 • Det er ønskelig at deltakerne har grunnleggende kjennskap til fotografering og eget kamera.
 • Deltakerne må også ha grunnleggende datakunnskaper, men det er ikke en forutsetning at man har erfaring med Lightroom eller Photoshop.

 Praktisk informasjon

Endelig kursprogram vil bli sendt deltakerne i forkant av kurset. (Kursprogram vil bli justert underveis for å ta best mulig hensyn til værforhold, lysforhold etc.)

Instruktører

 • Bjørn Joachimsen
 • Julia M. Rønneberg

Reise

Du kommer til Saltstraumen ved å ta jernbane, hurtigrute eller fly til Bodø.

Buss linje 200 kjører riksvei 17 kl. 14:50 fra bussterminalen i Bodø – 15:43 ved avkjøringen til Valnes. Gi beskjed i påmeldingsskjemaet dersom du trenger å bli hentet på bussholdeplass. Retur søndag 8. juni:  16:15 – 17:10 til bussterminalen i Bodø. Vi samordner transport under workshopen så du trenger ikke å ha egen bil for å kunne delta.

Overnatting

Det finnes en rekke overnattingstilbud i området, men vær tidlig ute med å bestille. Det er stor pågang på noen av overnattingsstedene.

Her er noen tips for å finne overnatting:
http://www.saltstraumen-camping.no

www.booking.com

Overnatting er ikke inkludert i kursavgiften og dekkes av deltakerne selv.

Måltider

Deltakerne sørger selv for nødvendig mat i løpet av kurset. Det vil bli organisert felles middag på kurset første to dager og deltakere som ønsker å være med på denne kan melde seg på og betaler selv for denne. Middag serveres på Valnes ungdomshus. Mer informasjon kommer senere.

Nødvendig utstyr

 • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)
 • Instruksjonsbok til kamera.
 • Kamerastativ.
 • Vanntett fottøy
 • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden.

Ta gjerne kontakt med oss for råd dersom du har planer om å anskaffe utstyr i forkant av kurset – bjorn.joachimsen@me.com

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.

 • Datamaskin, evt. nettbrett.
 • Graderte kamerafiltre
 • Polarisasjonsfilter
 • ND-filter/gråfilter.
 • Makro-objektiv (hvis du har).
  (Hvis du ikke har filtre, kan du låne hos oss under kurset.)

Ta kontakt dersom du ønsker råd om egnet utstyr.

Mer informasjon?

Har du spørsmål vedr.  kurset – send epost til bjorn.joachimsen@me.com

Deltakeravgift

 • Kr. 3450.-  (privatperson)
 • kr. 3850.- (bedrift/organisasjon. eks. mva)

Deltakeravgiften betales mot faktura som sendes pr. epost.

Påmelding

Påmeldingsfrist: Snarest!

Avmelding etter 1. april 2016 belastes med full kursavgift. Det er kun  påmelding via påmeldingsskjemaet nedenfor som blir registrert.

Påmeldingsskjema


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive og erfarne kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Jan R. Olsen, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

Julia Marie Rønneberg.

Julia Marie Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @juliamarieroenneberg


©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Saltstraumen – lær naturfotografering.

Fotokurs ved Saltstraumen. ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs ved Saltstraumen. ©Bjørn Joachimsen

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s