Fotokurs i Vesterålen: Lær å ta gode naturbilder!

Publisert: 13. februar 2015 i Fotokurs

Fotokurs i Vesterålen: Gjennom et intensivt helgekurs lærer du hvordan du tar bedre naturbilder. Kurset passer for deltakere med ulike forkunnskaper. Gjennom en kombinasjon av forelesninger, praktisk fotografering under veiledning og bildevurdering skal du som deltaker få mer inspirasjon og kunnskap innen foto. Du kan også lære mer om hvordan du får det beste ut av bildene dine med redigeringsprogrammer. Deltakerne får god oppfølging fra de erfarne kursholderne Bjørn Joachimsen og Julia M. Rønneberg. [Stø i Øksnes, 17.–19. april 2015].

Fotokurs i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen

Øksnes i Vesterålen byr på mange flotte naturperler og egner seg godt for landskaps – og naturfotografering. I løpet av kurset vil vi fotografere på ulike steder som byr på ulike muligheter og utfordringer innen fotografering.

Gode naturbilder blir til gjennom en kombinasjon av planlegging, tålmodighet, bevisst arbeid med lys og komposisjon og riktig kamerateknikk. Vi vil berøre alle disse temaene i kurset – så trenger du ny inspirasjon eller rett og slett en «kickstart» innen foto er dette et bra kurs å få med seg.

Å lære naturfotografering
Undervisningen består blant annet av bildeforedrag, hvor du får innblikk i både idé, komposisjon, lys og kamerateknikk. Deretter drar vi ut og jobber med fotografering i felten. Her demonstrerer vi hvordan man kan jobbe for å skape flotte naturbilder. Deretter kan du jobbe med egne bilder, under vår veiledning. Dette er en undervisningsform som vi har god erfaring med – og det gir god læring.

Bilderedigering
Gjennom kurset får du  mulighet til å lære mer om hvordan du kan redigere bildene dine for å få mest mulig ut av dem. Hvis du aldri har redigert bilder før, kan du få ditt første møte med en ny og spennende verden av muligheter. Har du et bilderedigeringsprogram du er vant med, kan du ta med datamaskin (bærbar eller stasjonær) og få veiledning i hvordan du kan jobbe med redigering av naturbilder. Kurset gir også en mulighet til å bli kjent med det fantastiske bilderedigeringsprogrammet Adobe Lightroom – hvis du ikke bruker det allerede. Vi som holder kurset er blant de mest erfarne i landet når det gjelder å lære bort Lightroom og kan gi deg mange gode tips. Hvis du ikke har datamaskin du kan ta med, så er nettbrett (type iPad el. l) et alternativ. Vi har god kunnskap om ulike programmer for nettbrett og kan lære deg hvordan du kan skape flotte resultater med disse.

PRAKTISK INFORMASJON

Datoer og undervisningstider

Fredag
18.00–21.00

Oppstart, presentasjon og innledningsforedrag/bildeforedrag

Lørdag
09.00–12.00 Fotografering i felt, oppgave. Veiledning underveis.
12.00–13.00 Lunsj.
13.00–16.00 Fotografering i felt.
16.00–19.30 Bilderedigering, underveisning og veiledning. Mat underveis.

Søndag
10.00–12.00 Fotografering i felt
12.00–13.00 Lunsj
13.00–16.00 Deltakerne redigerer egne bilder. Innlevering av ett bilde pr. deltaker.
17.00–18.30 Bildevurdering.
18.00 Avslutning.

(Med forbehold om endringer.)

Sted
Stø grendehus, Øksnes i Vesterålen. (Fotografering foregår ulike steder i nærområdet.

Overnatting?
Hvis du trenger overnatting anbefaler vi å ta kontakt med Husjord Apartment.

Nødvendig utstyr

 • Digitalkamera (kompaktkamera, speilrefleks eller speilløst)
 • Kamerastativ (ikke påkrevd, men en fordel. Ta kontakt med oss for anbefalinger av stativ.)
 • Datamaskin (bærbar eller stasjonær), evt. nettbrett (iPad el. l.)
 • Turklær og vanntett fottøy

Deltakeravgift

 • Privatperson: kr. 2400.-
 • Bedrift/organisasjon: kr. 2800.-
  (Måltider er ikke inkludert.)

Mer informasjon?
Send epost til fotograf Bjørn Joachimsen.


Påmelding
Påmeldingsfrist: Snarest!. Obs: Få ledige plasser.

Påmeldingsskjema


Bjørn Joachimsen

Bjørn Joachimsen

Om instruktørene
Bjørn Joachimsen
arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio
www.joachimsenphotography.com

Kurs
www.bjorn-joachimsen.com

Facebook
www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops
www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr
www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr
www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio
www.juliaumulia.com

Flickr

www.flickr.com/photos/

Fotokurs i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen

Fotokurs i Vesterålen. ©Bjørn Joachimsen

kommentarer
 1. Merethe Nilsen sier:

  Hei- jeg lurer bare på om vi med lite forkunnskaper med camera og fotografering kan søke på ditt kurs som du skal holde på Stø i april?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s