Vinterland Lyngen – kurs i naturfoto med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen [Lyngen]

Publisert: 3. november 2015 i Fotokurs
Stikkord:, , , , , , , , , ,
Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinter, fjell og fjord! Bli med på fotoworkshop mellom majestetiske vinterfjell og spektakulært kystlandskap i Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din. De erfarne landskapsfotografene Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen tilbyr en helg i Lyngen i Troms og deler kunnskaper gjennom en kombinasjon av forelesninger, veiledning i felten og bildevurdering. [Lyngen, 19.–21. februar 2016.]

Vi ønsker å tilby en opplevelse og læringsarena for alle som ønsker å utvikle seg teknisk og kunstnerisk innen landskapsfotografering. I Lyngen finner vi noe av det vakreste og mest imponerende av landskap i vårt langstrakte land og når vintersola akkurat er vendt tilbak oppstår ofte fantastiske lysskiftninger. Området byr på enorm variasjon i landskapsformer og egner seg dermed svært godt for den som vil utvikle seg i å mestre ulike fotografiske uttrykk og teknikker.

Workshopen tar for seg både fotografering og bildebehandling . Vi er like opptatt av de kunstneriske som de tekniske aspektene ved fotograferingen og vil legge mye vekt på komposisjon både under forelesningene, feltarbeidet og bildevurderingen. Vi ønsker å gjøre deg mer bevisst på hvordan du ser det landskapet du fotograferer, og hvordan du kan skape et bildeuttrykk som hever seg over rene avbildninger.

Denne helga i Lyngen er det fullmåne, og alt ligger til rette for  kunne ta nordlysbilder men måneskinn over det vakre kystlandskapet ved havet i nord.

Påmelding – klikk her: http://goo.gl/forms/6FLnQ6uW6x

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Jan R. Olsen.

Vi tilbringer mye tid ved ved kysten i nord og har stor fascinasjon for de fotografiske mulighetene den byr på. Lyngen er et av våre favorittområder og landskapet spenner fra bratte fjell med isbreer til spektakulære formasjoner langs den forrevne kystlinja. Vinteren innebærer raskere skiftninger i lyset og dette er en fin tid å jobbe med landskapsfoto. Vi vil også jobbe med nordlysfotografering under workshopen og Lyngen er et velegnet sted for akkurat dette. I løpet av workshopen vil du få grundig innføring i bildebehandling med Lightroom – og spesielt hvordan du kan bruke verktøyene i forbindelse med redigering av landskapsbilder.

©Jan R. Olsen

Vinterland! – Fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

UNDERVISNINGSOPPLEGGET For å skape variasjon og godt læringsutbytte for den enkelte deltaker, veksler vi mellom forelesninger, bildevisninger, veiledning i felten og bildevurdering. Vi er to instruktører som utfyller hverandre faglig har dermed et godt utgangspunkt for å gi den enkelte utbytte ut fra forkunnskaper og interesseområder.

Du finner påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Har du spørsmål om workshopen kan du kontakte oss pr. epost:


PRAKTISK INFORMASJON

Dato
19.–21. februar 2016. Workshopen starter fredag 19. februar kl. 10.00 og avsluttes søndag 21. februar kl. 16.00.

Påmelding – klikk her: http://goo.gl/forms/6FLnQ6uW6x
Sted
Lyngen Havfiske og Tursenter, 9068 Nord-Lenangen

Deltakeravgift

 • kr. 3450.- privatperson, ved påmelding innen 1. februar 2016
 • kr. 3850.- privatperson, ved påmelding f.o.m. 1. februar 2016
 • kr. 3600.- (firma/organisasjon).

Deltakeravgiften refunderes ikke ved avmelding etter 10. januar.

Påmeldingsfrist
Snarest – kun 2 ledige plasser!

Overnatting
Deltakerne tilbys å overnatte på sjøbuene hos Lyngen Havfiske og Tursenter.

Kart: https://goo.gl/maps/C0EIP

Bestilling av overnattingsplass gjøres via påmeldingsskjemaet nedenfor. Kostnader vedr. overnatting og mat dekkes av deltakerne selv og gjøres opp med Lyngen Havfiske og Tursenter. Sjøbuene har 6 sengeplasser. Overnatting koster kr. 400.- pr. natt dersom du bor på tomannsrom. Enkeltrom koster kr. 900.- Vi tar forbehold om at det ikke kan være tilstrekkelig antall ledige rom dersom mange bestiller enkeltrom.

Måltider
Deltakerne tilbys å være med på felles middag fredag og lørdag. Kostnadene er ikke inkludert i kursavgiften. Angi i påmeldingsskjemaet om du ønsker å delta på felles middag. Øvrige måltider besørges av deltakerne selv. Sjøbuene er fullt utstyrt med komfyr, kokeutstyr, kjøleskap og dekketøy til 6 personer.

 • Reise
  Fly til Tromsø Lufthavn http://www.sas.no og http://www.norwegian.no
 • Hurtigbåt fra Harstad og Finnsnes til Tromsø.
 • Hurtigbåt fra Skjervøy til Nord-Lenangen Buss fra Tromsø til Svensby:  Buss videre fra Svensby til Nord-Lenangen

Nødvendig utstyr

 • Digitalkamera (speilrefleks eller speilløst systemkamera.)
 • Kamerastativ. (Spør oss om råd dersom du har tenkt å kjøpe)
 • Turklær tilpasset vintertemperaturer
 • Vanntett og varmt fottøy

Anbefalt tilleggsutstyr

 • Datamaskin med Lightroom installert
 • Polarisasjonsfilter
 • Graderte gråfiltre (ND)
 • Neutral Density filter (ND-filter).
 • Vi anbefaler at du har kalibrert skjerm.

Du kan låne kamerafiltre under kurset dersom du ikke har dette selv. Vi kan også hjelpe deg med kalibrering av dataskjerm. Spør oss om råd dersom du har  tenkt å kjøpe noe av dette selv i forkant av kurset.

Forkunnskaper

 • Det stilles ikke spesielle krav til forkunnskaper. Deler av undervisningen vil foregå i grupper dersom det er behov for dette. Slik kan vi tilpasse kurset slik at læringsutbyttet blir optimalt i forhold til de enkelte kursdeltakernes forkunnskaper.
 • Deltakerne bør være i normal fysisk form. Det legges ikke opp til anstrengende turer.

Har du spørsmål om utstyr til workshopen kan du kontakte oss pr. epost:

Påmelding – klikk her: http://goo.gl/forms/6FLnQ6uW6x


Vinterland – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen.

Vinterland – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen.

Om instruktørene

Fotograf Jan R. Olsen

Fotograf Jan R. Olsen

Jan R. Olsen Fotograf med landskap som spesialitet, men han har de senere år også jobbet med dyreliv. Har gitt ut tre bøker og 20 kalendere med bilder fra Lyngen og Nord-Troms. I 2013 kom boka «Lyngsalpan» som tar for seg naturen på Lyngenhalvøya. Har flere sterke plasseringer i fotokonkurranser i inn- og utland, to ganger nr 2 i Villmarkslivs NM i Naturfoto (2012 og 2013) samt nr 2 i Årets bilde (2012), nr 2 i NNPCs Kreativ klasse (2014), og nr 2 i Wildlife-klasse i Siena International Photo Awards 2015. Jobber nå med to bokprosjekter, der den ene vil være en turbok fra Nord-Troms.

Web: www.janrolsen.no.
Facebook: https://www.facebook.com/janrolsenfoto

***

Fotograf Bjørn Joachimsen. Foto: ©Julia M. Rønneberg.

Fotograf Bjørn Joachimsen.
Foto: ©Julia M. Rønneberg.

Bjørn Joachimsen Jobber med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt med kystlandskapene i Nord-Norge. Bjørn jobber hovedsaklig med storformatkamera og sorthvittbilder. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Bjørn har samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead, Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom.

Web: www.joachimsenphotography.com
Facebook: Fotograf Bjørn Joachimsen
Flickr: https://www.flickr.com/photos/joachimsen/
Tumblr: Joachimsen Photography

Instagram: @joachimsenphotography
National Geographic Your Shots: yourshot.nationalgeographic.com

Lyngen, Norway. © Bjørn Joachimsen – www.joachimsenphotography.com

Lyngen, Norway. © Bjørn Joachimsen – http://www.joachimsenphotography.com

©Bjørn Joachimsen

Vinterland! – Fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

Vinterland! – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland! – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s