Fine Art Black & White Photography Workshop 2017 [Sandøya]

Publisert: 9. august 2016 i Fotokurs, Landskapsfoto, Naturfoto
Stikkord:, , , , , , , , , , ,
Fine Art Black & White Photography - Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Fine Art Black & White Photography – Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop ved havet i nord: Bli med til den unike kystperlen Sandøya i Troms – og bruk 4 dager til fordypning og utvikling innen kunstfoto. Denne workshopen er viet landskapsfotografi og det klassiske sort/hvitt-fotografiet – skapt med digitale eller analoge verktøy etter deltakernes egne preferanser. Lær hvordan du skaper sort/hvitt-fotografi som skiller seg ut fra mengden. Vi jobber i og utenfor de klassiske tradisjoner innen landskapsfoto og lar oss inspirere av både de store mestere og det vakre og barske kystlandskapet. Vi skal i felleskap skape en utstilling på Sandøya – som vår dokumentasjon av workshopen. Instruktører er Bjørn Joachimsen og Dag Nystuen.[Sandøya, 24.–28. mai 2017.]

Fine Art Black & White Workshop er en unik anledning til å utforske hvordan du kan skape vakker sort/hvitt-fotografi. Vi tar hele prosessen fra idé, komposisjon og fotografering via redigering fram til print og montering av utstillingsbilder fra deltakerne. Mot slutten av workshopen bidrar hver deltaker med 2 bilder i digitalt format og disse vil bli presentert på en egen nettside.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden. NB! Begrenset antall plasser!

Når fargene er borte åpner det seg nye muligheter for å skape spennende og vakker fotografi. Her vil du stilles overfor nye utfordringer når det gjelder komposisjon og formidling. Kontraster, flater og teksturer blir helt avgjørende virkemidler som man må beherske for å skape gode resultater som skiller seg ut fra mengden.

Gjennom de fire dagene på Sandøya veksler vi mellom å studere fotobøker fra de store mestere innen sort/hvitt-fotografi, arbeide i felten i det varierte kystlandskapet på øya og redigere bilder.   Det blir bildevurdering og bildekritikk  i fellesskap hver dag.  På denne måten får hver enkelt deltaker både fordypning i eget arbeid og tilbakemelding fra instruktør og de andre deltakerne underveis. En rekke fotobøker med sort/hvitt-fotografi av høy klasse vil være tilgjengelig som inspirasjon under hele workshopen. De daglige øktene med bildevurdering og tilbakemelding gjør workshopen til en prosess hvor du kan jobbe intensivt med å forbedre ditt fotografiske uttrykk og din teknikk.

Mer informasjon under bildet.

Fine Art Black & White Photography - Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Fine Art Black & White Photography – Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Undervisningen i bildebehandling tar hovedsaklig for seg hvordan du kan bruke Lightroom og plugins til å lage sort/hvitt bilder med høy teknisk og estetisk kvalitet. Du vil i tillegg få undervisning i bruk av digitalt tegnebrett  og bildebehandling med Lightroom og Photoshop.

Sandøya er det perfekte stedet for fordypning – langt borte fra bylivets distraherende elementer og i nær kontakt med kystlandskapet og havet.

Les mer om workshopen under bildet. Du finner også praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Fine Art Black & White Photography - Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Fine Art Black & White Photography – Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Utstilling

På workshopens siste dag printer og monterer vi forstørrelser og lager i fellesskap en utstilling på Sandøya Brygge. Vi printer bildene på en høykvalitets fotoprinter og du lærer hvordan du gjør innstillinger i programvaren for å få et perfekt resultat..

Mål

Gjennom denne workshopen  er mitt mål at du skal bli mer bevisst på din egen fotografiske stil, hvordan du tilnærmer landskapet, enten det er stort eller lite – og hvordan du jobber med komposisjon, flater, linjer, kontraster og teksturer i bildene dine. Det er også et mål at du skal videreutvikle din bevissthet og dine ferdigheter innen digital bearbeiding av bildene i sort/hvitt.

Forkunnskaper

Workshopen er ment for deltakere som har erfaring med fotografering og har kjennskap til betjening av de viktigste funksjoner med eget kamera. Det er en fordel med grunnleggende kjennskap til Adobe Lightroom, . Det ønskes og forventes engasjement og at du bidrar i felles bildevurdering underveis i workshopen.


“A good photograph is knowing where to stand.”

– Ansel Adams


Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Fine Art Black & White Photography - Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Fine Art Black & White Photography – Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

 


PRAKTISK INFORMASJON

Sted
Sandøya Brygge, 9141 MJØLVIK. (Sandøya ligger ytterst mot havet i Tromsø kommune.)

Kart

Dato

 • 24.–28. mai 2017

Instruktører:

 • Bjørn Joachimsen
 • Dag Nystuen

Reise

 • Fly til Tromsø, deretter buss til Bellvika fergekai. (Vi vil koordinere kjøring Tromsø-Bellvika med private biler i den grad det er ledig kapasitet.)
 • Ferge fra Bellvika på Kvaløya kl. 17.00 onsdag 24. mai 2017.
 • Hjemreise med ferge fra Mjølvika til Bellvika søndag 28. mai 2017 kl. 19.00. Ferga ankommer Bellvika ca. Kl. 21.30. (Med forbehold om ruteendringer.)
 • Reisekostnader dekkes av deltakerne selv.
 • Bussrute, Tromsø–Bellvika (sommerrute er ikke kunngjort): http://www.tromskortet.no
 • Fergerute, Bellvika–Mjølvika på Sandøya (sommerrute er ikke kunngjort): www.tromskortet.no

Overnatting

Mat

 • Det er inkludert et varmt måltid hver dag. Varmt måltid ved ankomst onsdag, middag torsdag–lørdag samt varm lunsj på søndag.
 • Vi samarbeider om å tilberede de varme måltidene.
 • Deltakerne bringer selv med tørrmat og vi lager i stand felles frokoster og formiddagsmat i løpet av kurset.
 • Kaffe og te er inkludert.

Nødvendig utstyr

 • Kamera
 • Ekstra batteri
 • Lader
 • Kamerastativ
 • Datamaskin med Lightroom installert
 • Varmt og vanntett fottøy
 • Varme og vindtette klær
 • Regntøy
 • Drikkeflaske
 • Hansker
 • Sengetøy (dynetrekk, laken, håndklær)
 • Mat til måltider utenom middager/varm lunsj.
 • Kaffe/te/juice etc.

Anbefalt tilleggsutstyr

 • ND-filtre (spør om råd hvis du ønsker å kjøpe dette.)
 • Polarisasjonsfilter
 • Graderte ND-filtre (spør om råd hvis du ønsker å kjøpe dette.)
 • Fjernkontroll med timer
 • Skjermkalibrator

Ta gjerne kontakt for råd dersom du planlegger å kjøpe fotoutstyr i forkant av workshopen. Du finner kontaktinformasjon lenger ned på siden.

Jeg vil tilrettelegge for deltakere som ønsker å fotografere analogt under workshopen. Gi beskjed i påmeldingsskjemaets kommentarfelt dersom du har behov for slik tilrettelegging.

Antall deltakere
Maksimalt 12.

Deltakeravgift

 • Privatpersoner: 8500.-. Ved påmelding før 1. desember 2016: kr. 7500.-
 • Bedrift/organisasjon: 9500.- eks. mva.
 • Det betales et depositum på kr. 1500.- innen 14 dager etter påmelding (Faktura sendes pr. epost). Depositum refunderes ikke ved avmelding. Dersom workshopen skulle bli avlyst vil depositum bli refundert.
 • Deltakeravgift refunderes ikke ved avmelding f.o.m 1. april 2017.
 • Deltakeravgift inkluderer undervisning, varme måltider, overnatting og materialer til print og montering av utstillingsbilder.
 • Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost.

Mer informasjon?

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål vedr. workshopen.


Påmelding

Påmeldingsfrist: 29. april 2017.

Påmeldingsskjema


Les mer om instruktørene under bildet

OM INSTRUKTØRENE

Fotograf Bjørn Joachimsen. Foto: ©Julia M. Rønneberg.

Fotograf Bjørn Joachimsen.
Foto: ©Julia M. Rønneberg.

Bjørn Joachimsen arbeider med kunstfoto og landskap – og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Bjørn har siden han begynte med fotografi på begynnelsen av 1980-årene arbeidet mye med sort/hvitt-bilder.

Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. De siste årene har han samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead, Jens Haugen, Jan R. Olsen, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom.

Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Dette prosjektet ble fotografert med 4×5″ storformatkamera og sorthvittfilm.

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Facebook: Fotograf Bjørn Joachimsen

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

500px: 500px.com/joachimsen

Tumblr: Joachimsen Photography

Your Shots/NatGeo: http://yourshot.nationalgeographic.com/profile/1166073/

Instagram: @Joachimsen


dag-nystuen

Dag Nystuen.

Dag Nystuen er utdannet fotograf og har omfattende erfaring innen analog og digital bildeproduksjon. Han jobber til daglig med print og montering av bilder til utstillinger og utsmykningsprosjekter og har flere store utstillingsproduksjoner bak seg.

Dag har inngående kjennskap til hele prosessen fra kamera til utstilingsprint, herunder bildebehandling, fargestyring, printerpapir og monteringsteknikker.

www.fotoimport.no
https://www.facebook.com/fotoimport/


Les mer om Sandøya under bildet

Fine Art Black & White Photography - Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Fine Art Black & White Photography – Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Om Sandøya

Sandøya er ei øy i Tromsø kommune i Troms. Øya ligger vest for Rebbenesøya, ca 2 timers reise med ferge fra Bellvika på Kvaløya. Det er fergeanløp 3 ganger pr. uke.

Sandøya har én fastboende (2016), i Mjølvika på østsiden. På sørsiden av øya ligger det såkalte Kirkeværet, som er en arkeologisk utgravning av et fiskevær med kirke som eksisterte her i middelalderen. Kirkeværet eksisterte fra 1300-tallet fram til 1600-tallet, og befolkningen her levde av fiske og tørrfiskproduksjon.

Det er ingen butikker på Sandøya og heller ikke bilvei/bilfergekai. Biler må settes igjen ved fergeleiet i Bellvika.

Fine Art Black & White Photography - Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Fine Art Black & White Photography – Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Sandøya

Fine Art Black & White Photography - Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Fine Art Black & White Photography – Workshop, Sandøya 2017. ©Bjørn Joachimsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s