Naturfotokurs i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

Naturfotokurs i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Ålesund: Lær hvordan du tar gode naturbilder. Fotografene Bård Løken og Bjørn Joachimsen tilbyr en langhelg med fotoworkshop på Sunnmørskysten. Ålesundområdet byr på variert kystnatur  og egner seg godt for å lære naturfotografering. På dette kurset lærer du å utvikle ditt fotografiske blikk og bruke de gode triksene for å få spennende naturbilder. [Ålesund, 20.–23. oktober 2016]. 

Kurset går over to ettermiddager (torsdag og fredag) samt to hele dager (lørdag og søndag).
Påmeldingsfrist: 15. september 2016. Se praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Vi tilbyr en anledning til å lære mer om landskaps – og naturfoto på Sunnmørskysten – og utfordre deg til å se vante omgivelser og kjente fotomotiver på en ny måte.  Gjennom tre dager besøker vi varierte naturtyper i Ålesund – og du får prøve deg på ulike teknikker innen landskapsfoto og naturfoto. Lyset, vinden og havet skaper skiftninger som bare venter på å bli fotografert og vi følger naturens skiftinger fra morgen til solnedgang.

Vi vil inspirere deg til å se naturen på en ny måte – og lære deg teknikkene med kamera slik at du får fanget de magiske øyeblikkene og det vakre landskapet.


Du vil få lære spennende kamerateknikker og bruk av kamerafiltre innen naturfoto. Vi er tilgjengelige som instruktører fra tidlig til sent og gir deg både undervisning i kursrommet og veiledning i felten.

Gjennom å delta på kurset får du også mulighet og veiledning/tips i hvordan du får det beste ut av bildene dine med det redigeringsprogrammet du foretrekker, det være seg Lightroom, Photoshop, Photoshop Elements eller annet etc. eller redigeringsprogram på nettbrett ( iPad eller tilsvarende).  Det er naturligvis frivillig om du vil arbeide med fotoredigering og Lightroom på kurset, men for deg som er ukjent med dette er det en fin anledning til å komme i gang.

Les mer om kursinnholdet under bildet!

1000308267

Naturfotokurs med Bård Løken og Bjørn Joachimsen. ©Bård Løken.

Mye spennende å lære!

 • Hvordan se i naturen og visualisere naturopplevelser?
 • Komposisjon. Hvordan skape dybdefølelse og harmoni i bildene?
 • Hvordan jobbe med linjer og flater?
 • Hvordan jobbe med lyset?
 • Bruk av mye og lite dybdeskarphet.
 • Bruk av graderte filtre
 • Lange eksponeringstider og bruk av Neutral Density-filtre
 • Motiv i bevegelse
 • Panoramabilder
 • Teknikker ved stor motivkontrast og alternative eksponeringer
 • Nærfoto og makro

(Med forbehold om endringer. Det endelige kursinnhold vil bli tilpasset vær/lysforhold samt deltakernes interesseområder og forkunnskaper.)

Undervisningen gis gjennom forelesninger, praktiske demonstrasjoner/veiledning i felten samt bildevurdering/tilbakemelding.

Forkunnskaper

 • Kurset vil bli tilrettelagt både for deltakere som er begynnere i foto og deltakere som har mer erfaring. Ved behov vil vi undervise i grupper ut fra forkunnskaper.
 • Du bør beherske grunnleggende betjening av kameraet ditt.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet!

BL00852

Kystlandskap nær Alnes på nordsida av Godøya i Giske kommune, Møre og Romsdal. ©Bård Løken.


PRAKTISK INFORMASJON

Instruktører

 • Bjørn Joachimsen
 • Bård Løken
 • Julia M. Rønneberg (hjelpeinstruktør)
 • Pierrick Stévant (hjelpeinstruktør)

Datoer

 • 20.–23. oktober 2016.

  NB! Undervisningstidsrom

  • Torsdag: kl. 18.00–22.00
  • Fredag: kl. 17.00–22.00
  • Lørdag: Fra kl. 09.00. Undervisningen foregår til ca kl. 21.00–23.00 avhengig av forholdene.
  • Søndag: 09 – 17.00

Endelig program vil være avhengig av vær – og lysforhold. Mer detaljert program sendes deltakerne pr. epost før kursstart.

Sted

 • Klasseromsundervisningen vil foregå på Scandic Ålesund, Molovegen 6, Ålesund. Dette er også oppmøtested ved kursstart.

Kart


Mesteparten av kurset vil foregå ute i naturområder i Ålesund, – fortrinnsvis på øyene.

Overnatting

Dersom du har behov for overnatting under kurset vil vi anbefale at du benytter Scandic Hotel Ålesund.

Nettside:/www.scandichotels.no/hotell/norge/alesund

På grunn av stor pågang bør du bestille overnatting så snart som mulig. Opplys gjerne om at du skal delta på fotokurset.

Mat
Deltakere som ønsker det, tilbys lunsjopplegg på Scandic Hotel Ålesund. Mer informasjon kommer. Deltakerne besørger selv øvrig mat under kurset.

Nødvendig utstyr

 • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)
 • Instruksjonsbok til kamera.
 • Kamerastativ.  (Ta kontakt for råd dersom du tenker å kjøpe dette.)
 • Ekstra kamerabatteri
 • Vanntett fottøy, helst lange støvler/feltstøvler/jaktstøvler
 • Klær etter forholdene. Regntøy.

Nyttig utstyr (ikke nødvendig, men kjekt å ha.)

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.

 • Graderte kamerafiltre
 • Polarisasjonsfilter
 • ND-filter/gråfilter.

(Hvis du ikke har filter, kan du låne hos oss under kurset.)

Mer informasjon?
Kontakt Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com . Ta også kontakt med oss for råd dersom du har planer å om å kjøpe noe mer fotoutstyr i forkant av kurset.

Deltakeravgift

 • Privatperson kr. 3450.- (påmelding innen 1.9. 2016)
 • Privatperson kr. 3650.- (påmelding f.o.m. 1.9.2016)
 • Bedrift/organisasjon: 3950.- eks. mva.

Deltakeravgiften dekker undervisning. Transport og mat under kurset dekkes av deltakerne selv. Vi samordner kjøring blant de av deltakerne som har egen bil under kurset. Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost. </span>

Påmelding
Påmeldingsfrist: 15. september 2016.

Ved avmelding etter 15. september 2016 vil deltakeravgift ikke bli refundert. Manglende oppmøte regnes som avmelding.

Påmeldingsskjema

 


Om instruktørene

Bård Løken.

Naturfotokurs i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

Bård har reist landet rundt på jakt etter naturopplevelser og fine motiver i mere enn 25 år. Han har utgitt ni fotobøker, og etter over 20 år som naturfotograf på heltid har han samlet et stort antall bilder innen ulike kategorier naturfoto.

Bård bor for tiden på Elverum, men i en femårsperiode for noen år siden bodde Bård i Tromsø. I løpet av disse årene utviklet han et avhengighetsforhold til Nord-Norge.

Store vyer og intime studier. Samspillet mellom lys og landskap, kombinasjoner av årstider, vær og ulike landskapsformer er det som tiltaler Bård mest fotografisk. For ham handler landskapsfotografering om to ulike drifter: Han vil søke opplevelser, og han vil formidle opplevelsene gjennom bildene han tar.

– ”Jeg forsøker å gå rett på sak, et godt utsnitt handler ofte om forenkling. God komposisjon er essensen av opplevelsen.”

1000317191.jpg

Fotokurs i Ålesund – Sunnmøre. Lær naturfoto av Bård Løken og Bjørn Joachimsen.


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Jan R. Olsen, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

National Geographic Your Shots: Bjørn Joachimsen

***


Julia M. Rønneberg.

Naturfotokurs i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @juliamarieroenneberg


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s