LOMO – Analog fotoworkshop [Oslo]

Publisert: 28. mars 2017 i Fotokurs

Fotoworkshop i Oslo: Har du lyst til å grave frem Instagrams røtter? Utforske det vakre uforutsigbare og spontane fotografiet med analoge virkemidler og billige plastkameraer? Vi tilbyr nå et helt annerledes fotoworkshop hvor du får anledning til å bli kjent med en spennende og uregjerlig form for fotografi – nærmere bestemt lomografi. I løpet av en helg får du være med å skape en fotoutstilling som garantert kommer til å skille seg ut fra mengden. [Oslo 23.–25. juni 2017]

Lomo! - Back to the Roots

Lomo – Analog Fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg.

Spontanitet, lekenhet og uforutsigbarhet er særlige kjennetegn på lomografi. Kameraene er enkle og ofte nærmest uten innstillinger. På denne måten kan du arbeide impulsivt og de ferdige bildene blir ofte en overraskelse. En befrielse i en moderne fotografisk verden hvor alt er under kontroll og bildene dukker opp bak på kameraet en brøkdel av et sekund etter at du har trykket på utløseren. Her blir alle bildene tatt på film. Gjerne noe som er gått kraftig ut på dato eller gir farger som begeistrer eller sjokkerer.

Workshopen arrangeres i samarbeid med Oslo Foto.

Gjennom dette helgekurset blir du kjent med den sjarmerende analoge fotoverden og får utforske Oslos folkeliv, arkitektur, ruiner, spøkelser og naturperler innenfor Ring 2 🙂

Vi leker med dobbeleksponeringer, plastikkobjektiver, panoramabilder, lysmaling, feilfremkalling i løpet av en hel helg. På workshopens siste dag skanner vi negativer og printer slik et det blir til en utstilling i butikken hos Oslo Foto.

Her er noen av herlighetene du kan bli kjent med under workshopen:

Holga – lyslekkasje og forunderlige farger.
Som deltaker vil du få bli kjent med Holga, det legendariske kinesiske arbeiderklassekameraet med så få knapper som overhodet mulig. Søkeren gir deg kun en pekepinn om hva du får med på det endelige bildet. Det simple plastobjektivet gir farger som vil overraske deg. Eller forskrekke deg.

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg


Belair – Go Wide!
Belair er drømmen for den som liker brede bilder. Med sitt store panoramaformat og forunderlige optikk får du bilder som ikke kan skapes med noe annet kamera. Belair er riktignok litt avansert til å være lomokamera siden det har innebygd lysmåler og automatikk – men det er veldig enkelt å bruke. Og ser så vakkert ut at man bør gå rundt med det selv om man ikke har tenkt å ta bilder 🙂

Her er er bilde tatt med Belair X 6-12

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Bjørn Joachimsen.

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Bjørn Joachimsen.

Spinnvilt med 360º
Er du lei av at du selv aldri blir med på bildene når du fotograferer? Med Spinner 360 blir ABSOLUTT ALT med, – deg selv inkludert. Det er rett og slett et kamera som snurrer rundt seg selv i det bildet blir tatt! Hvis Spinner bestemmer seg for å snurre litt mer enn 360º så kan du være så heldig å bli med to ganger i samme bilde. Trekk i snora og la kameraet gå! Kan foto bli mer gøy?

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

Sprocket Rocket Plastic Fantastic
Sprocket Rocket er et plastkamera av billigste sort og utrolig gøy å jobbe med. Det egner seg veldig bra for dobbeleksponeringer. Og hvis det ikke er gøy nok med dobbeleksponering er det bare å prøve seg med trippeleksponering eller det som verre er. Som man vil se, utnytter Sprocket Rocket hele filmbredden – i likhet med sitt søskenbarn Spinner 360.

Diana – skjønnheten og udyret
Dette er en lunefull skapning. Sjarmerende retrokamera med røtter fra USA, men fullt i stand til å skape hva som helst ved hjelp av et omfattende tilbehørssortiment. Uforutsigbar og merkelig som det meste innen lomokameraer. Diana er også veldig glad i dobbeleksponeringer, forutsatt at fotografen også er det.

Forvrengt virkelighet
Med Fisheye 2 blir ikke verden til å kjenne igjen. Ting du er vant med ser plutselig ikke ut i måneskinn. Ikke i solskinn heller! Det ekstreme vidvinkelobjektivet får med seg alt som skjer foran fotografen og gjengir verden på sin sjarmerende og litt forvridde måte.

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

Mal med lys!
Hvis du ikke er fornøyd med lyset når du fotograferer – så gjør noe med det. Mal med lyset så blir du selv sjefen over det kreative uttrykket. På workshopen lærer du hvordan du med enkle virkemidler kan lage utrolige effekter!

Du finner program under bildet.

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg


PROGRAM
Fredag 23. juni

Sted: NUUK. Borggata 1, 0650 Oslo
19:00

 • Introduksjon til lomokonseptet
 • Bildepresentasjon
 • Presentasjon av ulike kameratyper og filmtyper

Lørdag 24. juni
10:00

 • Oppmøte ved Oslo Foto, Stortorvet 10 (inngang på hjørnet Møllergata. Det er blir mulighet for å kjøpe kamera og film for de som har behov for dette. Deltakerne får 10% på kameraer og filmruller (som ikke er i flerpakning.)
 • Fotografering i felt

12:00

 • Lunsj på en av byens kaféer (nærmere info kommer.)

13:00

 • Fotografering i felt

16:00

 • Fremkalling og feilfremkalling

Søndag 25. juni
10:00

 • Skanning og fotoredigering. Sted: NUUK. Borggata 1, 0650 Oslo

13.00

 • Lunsj

14.00

 • Printing av forstørrelser hos Oslo Foto
 • Montering av utstilling

18:00

 • Avslutning

Du finner praktisk informasjon under bildet

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg


Forkunnskaper
Ikke noe annet enn nysgjerrighet og lekelyst!

PRAKTISK INFORMASJON

Instruktører:

 • Bjørn Joachimsen
 • Julia M. Rønneberg

Sted: NUUK. Borggata 1, 0650 Oslo og Oslo Foto, Stortorvet 10, 0155 Oslo. Se program for info om hva som foregår hvor.

OsloFoto_logo

Oslo Foto er sponsor for workshopen.

Antall deltakere: 15

Deltakeravgift:
Kr. 1950.-

Deltakerne dekker selv film og fremkalling. Oslo Foto gir 10% rabatt på film (unntak flerpakninger) og 20% rabatt på fremkalling under workshopen. Rabatt på Lomo-kameraer vil være 10%.

Lunsj er ikke inkludert i deltakeravgiften og dekkes av den enkelte deltaker.

Påmeldingsfrist: 23. mai.


Påmeldingsskjema

Sponsor: Oslo Foto. – www.oslofoto.as


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

Julia Marie Rønneberg.

Julia Marie Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfoliowww.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos

Instagram: @juliamarieroenneberg

¡LOMO! - Back to the Roots Workshop

Back to the Roots: Lomo – Analog Fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg.

12057442533_054b74d150_o.jpg

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

Lomo! - Back to the Roots

Lomo Analog fotoworkshop i Oslo. ©Julia M. Rønneberg

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s