Photoshopkurs – lag, masker og brushing [Ålesund]

Publisert: 12. juni 2017 i Kurs, Photoshop, Photoshopkurs
Stikkord:, , ,

Photoshopkurs Ålesund: Lær de smarte triksene med Photoshop og skap litt magi med bildene dine! Dette er et kurs som passer for deg som ønsker å legge et godt grunnlag for å bli dyktig innen bildebehandling med Photoshop. [Ålesund 27. august 2017]

Photoshopkurs i Ålesund ©Bjørn Joachimsen.

Photoshopkurs i Ålesund ©Bjørn Joachimsen.

Kurset går gjennom teknikker som ligger til grunn å mestre kreativ bildebehandling uansett hvilken type bilder du jobber med. Med utgangspunkt i kurset kan du videreutvikle deg innen retusj, manipulering eller andre kreative teknikker i Photoshop. NB! Begrenset antall plasser.

Lag og lagmasker

Med utgangspunkt i RAW-filer jobber vi med viktige kunnskapsområder innen Photoshop, – det vil si ulike teknikker innen redigering med lag. Her legges det mye vekt på justeringslag og hvordan du kan kombinere disse på ulike måter. Videre vil du lære om hvordan du redigerer og finjusterer lagmasker for å få bildene akkurat slik du vil. Flere av øvelsene går gjennom hvordan du utnytter fordelene med et digitalt tegnebrett når du jobber med lagmasker. Videre går vi inn på hvordan du kan oppnå ulike effekter ved å bruke blandingsmodus.

Photoshop og Lightroom

Vi ser på integrasjonen mellom Lightroom, Camera RAW og Photoshop. Her finnes flere interessante muligheter innen det som kalles non-destruktiv bildebehandling. Essensen i dette er at man bruker teknikker som bidrar til høyest mulig kvalitet samtidig som man til enhver tid har mulighet til å gå tilbake og endre på redigeringer som er utført tidligere på et bilde.

Manipulering og montasje

Et annet område du får kunnskaper om gjennom dette kurset, er manipulering og montasje. Gjennom flere praktiske øvelser lærer du hvordan du jobber med markeringer og masker for å sette sammen elementer av forskjellige bilder. Du lærer hvordan du bytter ut bakgrunnen på et bilde og for det til å se perfekt ut! Flere teknikker innen manipulering og forvrengning blir også behandlet. I tillegg vil du få lære hvordan du utnytter flere ulike eksponeringer av samme motiv til å skape et helhetlig resultat med en perfekt gjengivelse av nyansene fra det mørkeste til det lyseste. Dette er spesielt nyttig når man fotograferer motiver hvor toneomfanget er så stort at det er vanskelig å få et godt resultat med kun én eksponering.

Trinn på trinn

Øvelsene i kurset er lagt opp slik at hver øvelse bygger på teknikker du lærte i forrige øvelse. Dermed får du også repetert viktige teknikker gjennom flere øvelser, samtidig som øvelsene utover i kurset blir gradvis mer avanserte.

Utprøvd kursopplegg

Kursopplegget er utviklet siden 2006 og bygger på erfaringer med undervisning av en rekke målgrupper. Deltakerne har vært journalister, fotografer, kommunikasjonsmedarbeidere, medielærere og fotoentusiaster i fotoklubber.


Praktisk informasjon

  • Sted: Scandic Parken, Storgata 16, 6002 Ålesund
  • Dato: 27. August 2017.
  • Tidsrom: 09.00–16.30

Instruktør

  • Fotograf Bjørn Joachimsen

Mer informasjon? Kontakt Bjørn Joachimsen bjorn.joachimsen@mac.com

Deltakeravgift

  • Kr. 2450.- ved påmelding fra og med 1. juli 2017

NB! Kun 12 plasser!

Nødvendig utstyr

  • Egnet datamaskin med Photoshop CC. Sjekk at datamaskinen og programvaren fungerer før kurset.
  • Wacom tegnebrett

Påmelding – Photoshopkurs i Ålesund

Påmeldingsfrist: 20. august 2017.

 


Om instruktøren

Bjørn Joachimsen har mange års erfaring med bildebehandling med Photoshop og Lightroom og har undervist i dette for fotografer, journalister, kommunikasjonsmedarbeidere, medielærere og fotoklubber siden 2004. Han har utviklet flere kursopplegg på ulike nivå innen både Lightroom og Photoshop.

Besøk gjerne www.fotografjoachimsen.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s