Vinterland Lyngen – fotoworkshop med Jan R. Olsen & Bjørn Joachimsen

Publisert: 19. november 2014 i Fotokurs, Landskapsfoto, Naturfoto
Stikkord:, , , , , , ,

Vinter, fjell og fjord! Bli med på fotoworkshop mellom majestetiske vinterfjell og spektakulært kystlandskap i Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din. Landskapsfotografene Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen tilbyr en langhelg i Lyngen i Troms og deler kunnskaper gjennom en kombinasjon av forelesninger, veiledning i felten og bildevurdering. [Lyngen, 5.–8. februar 2015.]

©Jan R. Olsen

Vinterland! – Fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

Fotokurs ved Lyngsalpene

Vi ønsker å tilby en opplevelse og læringsarena for alle som ønsker å utvikle seg teknisk og kunstnerisk innen landskapsfotografering. I Lyngen finner vi noe av det vakreste og mest imponerende av landskap i vårt langstrakte land og når vintersola akkurat er vendt tilbak oppstår ofte fantastiske lysskiftninger. Området byr på enorm variasjon i landskapsformer og egner seg dermed svært godt for den som vil utvikle seg i å mestre ulike fotografiske uttrykk og teknikker.

Workshopen tar for seg både fotografering og bildebehandling med Lightroom. Vi er like opptatt av de kunstneriske som de tekniske aspektene ved fotograferingen og vil legge mye vekt på komposisjon både under forelesningene, feltarbeidet og bildevurderingen. Vi ønsker å gjøre deg mer bevisst på hvordan du ser det landskapet du fotograferer, og hvordan du kan skape et bildeuttrykk som hever seg over rene avbildninger.

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Jan R. Olsen.

Vi tilbringer mye tid ved ved kysten i nord og har stor fascinasjon for de fotografiske mulighetene den byr på. Lyngen er et av våre favorittområder og landskapet spenner fra bratte fjell med isbreet til spektakulære formasjoner langs den forrevne kystlinja. Vinteren innebærer raskere skiftninger i lyset og dette er en fin tid å jobbe med landskapsfoto. Vi vil også jobbe med nordlysfotografering under workshopen og Lyngen er et velegnet sted for akkurat dette. I løpet av workshopen vil du få grundig innføring i bildebehandling med Lightroom – og spesielt hvordan du kan bruke verktøyene i forbindelse med redigering av landskapsbilder.

©Jan R. Olsen

Vinterland! – Fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

UNDERVISNINGSOPPLEGGET For å skape variasjon og godt læringsutbytte for den enkelte deltaker, veksler vi mellom forelesninger, bildevisninger, veiledning i felten og bildevurdering. Vi er to instruktører som utfyller hverandre faglig har dermed et godt utgangspunkt for å gi den enkelte utbytte ut fra forkunnskaper og interesseområder.

Du finner påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Har du spørsmål om workshopen kan du kontakte oss pr. epost:


PRAKTISK INFORMASJON

Dato
5.–8. februar 2015. Workshopen starter torsdag 5. februar kl. 20.00 og avsluttes søndag 8. februar kl. 16.00.

Påmeldingsfrist
10. januar 2015

Påmelding – klikk her for å fylle ut påmeldingsskjema for fotoworkshopen!

Sted
Lyngen Havfiske og Tursenter, 9068 Nord-Lenangen

Deltakeravgift
kr. 3600.-. (privatperson) og kr. 4200.- (firma/organisasjon) Deltakeravgiften faktureres i to deler. Første del på kr. 1600.- faktureres ved påmelding og med betalingsfrist på 14 dager. Andre del på kr. 2000.-/2600.- faktureres 10. januar med forfall 14. januar. (Beløpet på kr. 1600.- refunderes ikke ved avmelding). Ved påmelding etter 1. januar faktureres hele kursavgiften samlet.

Overnatting
Deltakerne tilbys å overnatte på sjøbuene hos Lyngen Havfiske og Tursenter. Kart: https://goo.gl/maps/C0EIP Bestilling av overnattingsplass gjøres via påmeldingsskjemaet nedenfor. Kostnader vedr. overnatting og mat dekkes av deltakerne selv og gjøres opp med Lyngen Havfiske og Tursenter. Sjøbuene har 6 sengeplasser. Overnatting koster kr. 350.- pr. natt dersom du bor på tomannsrom. Enkeltrom koster kr. 650.- Vi tar forbehold om at det ikke kan være tilstrekkelig antall ledige rom dersom mange bestiller enkeltrom. Angi i påmeldingsskjemaet nedenfor hvilket overnattingsalternativ du ønsker.

Måltider
Deltakerne tilbys å være med på felles middag fredag og lørdag. Kostnadene er ikke inkludert i kursavgiften. Angi i påmeldingsskjemaet om du ønsker å delta på felles middag. Øvrige måltider besørges av deltakerne selv. Sjøbuene er fullt utstyrt med komfyr, kokeutstyr, kjøleskap og dekketøy til 6 personer.

Reise
Fly til Tromsø Lufthavn http://www.sas.no og http://www.norwegian.no
Hurtigbåt fra Harstad og Finnsnes til Tromsø.
Hurtigbåt fra Skjervøy til Nord-Lenangen Buss fra Tromsø til Svensby:  Buss videre fra Svensby til Nord-Lenangen

Fotoekspedisjon på snøscooter
Deltakere som ønsker det, kan bli med på en fotoekspedisjon med snøscooter mellom Lyngsalpene. Dette koster i tillegg kr. 700.- pr. deltaker. De som evt. ikke ønsker å delta på denne turen får tilbud om fotoundervisning et annet sted i området.

Nødvendig utstyr

  • Digitalkamera
  • Stativ
  • Datamaskin med Lightroom installert
  • Turklær tilpasset vintertemperaturer
  • Vanntett og varmt fottøy

Anbefalt tilleggsutstyr

  • Polarisasjonsfilter
  • Graderte gråfiltre (ND)
  • Neutral Density filter (ND-filter).
  • Wacom tegnebrett.
  • Vi anbefaler at du har kalibrert skjerm.

Har du spørsmål om utstyr til workshopen kan du kontakte oss pr. epost:

Påmelding – klikk her for å fylle ut påmeldingsskjema for fotoworkshopen!


Vinterland – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen.

Vinterland – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen.

Om instruktørene
Jan R. Olsen Fotograf med landskap som spesialitet. Har gitt ut tre bøker og 19 kalendere med bilder fra Lyngen og Nord-Troms. I fjor kom boka «Lyngsalpan» som tar for seg naturen på Lyngenhalvøya. Ble nr 2 i NM i Naturfoto både i fjor og i år.

Web: www.janrolsen.no.
Facebook: https://www.facebook.com/janrolsenfoto

***

Bjørn Joachimsen Jobber med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt med kystlandskapene i Nord-Norge. Bjørn jobber hovedsaklig med storformatkamera og sorthvittbilder. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Bjørn har samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead, Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo og Kate Monica Myrmellom.

Web: www.joachimsenphotography.com
Facebook: Fotograf Bjørn Joachimsen
Flickr: https://www.flickr.com/photos/joachimsen/
Tumblr: Joachimsen Photography

Lyngen, Norway. © Bjørn Joachimsen – www.joachimsenphotography.com

Lyngen, Norway. © Bjørn Joachimsen – http://www.joachimsenphotography.com

©Bjørn Joachimsen

Vinterland! – Fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen

Kystlandskap – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland! – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland! – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland! – fotoworkshop med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s