Innføringskurs i foto [Nord-Troms]

Publisert: 3. mars 2015 i Fotokurs, Innføringskurs, Kurs, Landskapsfoto, Naturfoto

Fotokurs i Nord-Troms! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Instruktører er Jan R. Olsen, Bjørn Joachimsen og Julia M. Rønneberg. [Kåfjord, 12.–14. juni 2015.] NB! Påmelding snarest – kun få ledige plasser!

Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

Kurset passer for alle som er helt ferske innen fotografering og ønsker å lære mer om kamerabruk.

Undervisningsopplegget er lagt opp til en kombinasjon av teori og praksis for å gi best mulig læring. Med dette kurset kan du løfte feriebildene dine til et nytt nivå! Kurset passer for deltakere som har liten eller ingen erfaring med digitalfotografering. I løpet av helgen får deltakerne innføring i de viktigste kunnskapsområdene innen fotografering med digitalkamera. Kursets første økt omhandler inspirasjon, fotoglede og komposisjon. Resten av kurset veksler mellom teoriforelesninger, praktiske demonstrasjoner, deltakernes egen fotografering og bildevurdering. Vi jobber med flere typer fotografiske uttrykk og sjangere slik at kurset kan gi bredde i kunnskapene.


Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

KURSPROGRAM

 

Fredag 12. juni
18.00 – 20.30

  • Velkommen og presentasjon av kursopplegget
  • Bildeforedrag med Jan R.
  • Bildeforedrag med Bjørn

Lørdag 13. juni
10:00 Teori og praktisk demonstrasjon – kamera, kamerainnstillinger, eksponering.

12:30 Lunsj på Kultursenteret, Olderdalen.

13:15 Teori og praktisk demonstrasjon – kamera, kamerainnstillinger, autofokus, zoom m.m..

15:30 Demonstrasjon om portrettfotografering. Praktisk øving med portrettfotografering i felten.

17.00 Fotografering i Djupvik. Naturbilder.

18:30 Avslutning i Djupvik.
Søndag 14. juni
10:15 Praktisk øving med foto-oppgaver i felten. Motiv i bevegelse m.m. Vi møter ved Holmenes gård i Birtavarre. Kart: https://goo.gl/maps/NY0ff

13:00 Lunsj på Kultursenteret, Olderdalen.

14:15 Bildeutvelging og innlevering. De som ønsker å redigere bildene kan gjøre dette.

15:00 Bildevurdering

16:30 Avslutning

(Med forbehold om endringer)

Forkunnskaper
Du trenger ingen spesielle forkunnskaper for å delta på kurset.


Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

PRAKTISK INFORMASJON

Dato: 12.–14. juni 2015

Sted: Kultursenteret, Olderdalen.
Kart: https://goo.gl/maps/p7kFB

Instruktører: Jan R. Olsen, Bjørn Joachimsen og Julia Marie Rønneberg.

Ta med: Kamera, lader, batterier, minnekort og bruksanvisning. Det er ingen spesielle krav til kamera for å kunne delta på kurset. Du kan også ta med datamaskin, evt. nettbrett på kursets siste dag, men dette er ikke nødvendig.Hvis du har kamerastativ, kan du ta med dette – men det er ikke nødvendig å kjøpe slikt for å kunne delta på kurset.

Lunsj: Lunsj lørdag og søndag er inkludert i kursavgiften.

Deltakeravgift:

2450.-. (Privatpersoner)

2800.- (Ved fakturering til bedrift/organisasjon.)

Kursavgiften betales mot faktura som sendes pr. epost.

Påmelding – fotokurs i Nord-Troms:  Påmeldingsfrist: Snarest!


Påmeldingsskjema


Om instruktørene

Fotograf Jan R. Olsen

Fotograf Jan R. Olsen

Jan R. Olsen

Fotograf med landskap som spesialitet. Har gitt ut tre bøker og 18 kalendere med bilder fra Lyngen og Nord-Troms. I fjor kom boka «Lyngsalpan» som tar for seg naturen på Lyngenhalvøya. Ble nr 2 i NM i Naturfoto i fjor både sammenlagt og på «Årets bilde».

Portfolio

Web: www.janrolsen.no
Facebook: https://www.facebook.com/janrolsenfoto

***

Fotograf Bjørn Joachimsen

Fotograf Bjørn Joachimsen

Bjørn Joachimsen

Bjørn arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio
www.joachimsenphotography.com

Kurs
www.bjorn-joachimsen.com

Facebook
www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops
www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr
www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr
www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

***

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio
www.juliaumulia.com

Flickr

www.flickr.com/photos/

Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

Innføringskurs i foto [Nord-Troms] ©Jan R. Olsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s