Fotokurs på Vannøya. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs på Vannøya. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs på Vannøya: Oppdag det vakre kystlandskapet på Vannøya med kamera! På den fjellrike øya ytterst i Karlsøy i Tromsø finnes en rekke skjulte perler i kystlandskapet – og dette gjør øya til et eldorado for den som er interessert i naturfoto. Om  våren er det også et yrende fugleliv langs øyas vakre strender og spektakulære klippeformasjoner. Instruktører: Bjørn Joachimsen og Jan R. Olsen. [Vannøya, 6.–8. mai 2016].

NB! Kurset passer for deltakere uansett forkunnskaper. Deler av undervisningen vil bli gjennomført i grupper avhengig av de enkeltes forkunnskaper.

Vi tilbyr en anledning til å lære mer om landskaps – og naturfoto i et vakkert og spennende område som er nokså uoppdaget av fotografer. Gjennom tre dager besøker vi strender, svaberg, myrområder og spennende klippeformasjoner – og du får prøve deg på ulike teknikker innen landskapsfoto. Lyset, vinden og havet skaper skiftninger som bare venter på å bli fotografert!

Vi ønsker å inspirere deg til å se landskapet på en ny måte og å lære deg nyttige fototeknikker.

Gjennom å delta på kurset får du også undervisning og veiledning i hvordan du får det beste ut av bildene dine med redigeringsprogrammet Adobe Lightroom. Vi som er instruktører er tilgjengelig fra tidlig til sent og gir deg både undervisning i kursrommet og veiledning i felten.


Mye spennende å lære!

 • Komposisjon. Hvordan skape dybdefølelse i bildene? Hvordan jobbe med linjer og elementer?
 • Hvordan jobbe med lyset?
 • Bruk av mye og lite dybdeskarphet.
 • Bruk av graderte filtre
 • Lange eksponeringstider og bruk av Neutral Density-filtre
 • Motiv i bevegelse
 • Panoramabilder
 • Teknikker ved stor motivkontrast og alternative eksponeringer
 • Nærfoto og makro
 • Bilderedigering med Lightroom
 • Bilderedigering med nettbrett/mobil
 • Kalibrering av dataskjerm

(Med forbehold om endringer)

Undervisningen gis gjennom forelesninger, praktiske demonstrasjoner/veiledning i felten samt bildevurdering/tilbakemelding.

Forkunnskaper

 • Kurset vil bli tilrettelagt både for deltakere som er begynnere i foto og deltakere som har mer erfaring. Ved behov vil vi undervise i grupper ut fra forkunnskaper.
 • Du bør være i normalt god fysisk form for å ha utbytte av kurset, siden vi vil bevege oss en del i terrenget. Det er ikke lagt opp til fjellturer eller anstrengende/krevende turer.

PRAKTISK INFORMASJON

Datoer

 • 6.–8. mai 2016.

Undervisningstidsrom

 • Kurset varer fra fredag 6. mai kl. 10.00 til søndag 8. mai kl. 17.00. Du må sette av all tid fra morgen til kveld til å jobbe med foto disse dagene.

Sted

 • Vannavalen på Vannøya i Karlsøy kommune..
 • Klasseromsundervisningen foregår i ungdomshuset i Vannavalen.
 • Vi kommer til å være mye ute og oppsøke de flotte og varierte naturtypene på øya.

Overnatting

 • Hvis du trenger overnatting, anbefaler vi at du tar kontakt med Vannøy Sport som leier ut sjøhus: www.vannoysport.no
 • Bestilling og betaling av overnatting gjøres av den enkelte deltaker.

Mat

 • Deltakerne besørger selv nødvendig mat under kurset. Det vil bli organisert felles middag fredag 6. og lørdag 7. mai. Mer informasjon om dette kommer. Utgifter til mat er ikke inkludert i deltakeravgiften.

Instruktører

 • Bjørn Joachimsen
 • Jan R. Olsen
 • Julia M. Rønneberg (assistent)

***

Nødvendig utstyr

 • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)
 • Instruksjonsbok til kamera.
 • Kamerastativ.
 • Vanntett og varmt fottøy
 • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden.
 • Hodelykt

(Hvis du ikke har stativ, kan du låne hos oss under kurset.)

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.)

 • Graderte kamerafiltre
 • Polarisasjonsfilter
 • ND-filter/gråfilter.
 • Ekstra kamerabatteri

(Hvis du ikke har filter, kan du låne hos oss under kurset.)

Reise
Du kommer til Vannøya ved å ta fly til Tromsø og deretter ta buss til Hansnes. Ferge fra Hansnes til Skåningsbukt på Vannøya og deretter buss til Vannavalen. Ta kontakt dersom du trenger transport fra Skåningsbukt til Vannavalen.

***

Mer informasjon?

 • Kontakt Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com. Ta også kontakt med oss for råd dersom du har planer å om å kjøpe noe mer fotoutstyr i forkant av kurset.

Deltakeravgift

 • Privatperson kr. 3250.-
 • Bedrift/organisasjon: 3850.- eks. mva.

Deltakeravgiften dekker undervisning. Transport og mat under kurset dekkes av deltakerne selv. Vi samordner kjøring blant de av deltakerne som har egen bil under kurset. Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost. 

Påmelding

 • Påmeldingsfrist: Snarest!
 • Ved avmelding etter 6. april 2016 vil deltakeravgift ikke bli refundert.. Manglende oppmøte regnes som avmelding.

Påmeldingsskjema:


Om instruktørene

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Jan R. Olsen, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

National Geographic Your Shots: Bjørn Joachimsen

***

Fotograf Jan R. Olsen

Fotograf Jan R. Olsen

Jan R. Olsen Fotograf med landskap som spesialitet, men han har de senere år også jobbet med dyreliv. Har gitt ut tre bøker og 20 kalendere med bilder fra Lyngen og Nord-Troms. I 2013 kom boka «Lyngsalpan» som tar for seg naturen på Lyngenhalvøya. Har flere sterke plasseringer i fotokonkurranser i inn- og utland, to ganger nr 2 i Villmarkslivs NM i Naturfoto (2012 og 2013) samt nr 2 i Årets bilde (2012), nr 2 i NNPCs Kreativ klasse (2014), og nr 2 i Wildlife-klasse i Siena International Photo Awards 2015. Jobber nå med to bokprosjekter, der den ene vil være en turbok fra Nord-Troms.

Web: www.janrolsen.no.
Facebook: https://www.facebook.com/janrolsenfoto

***

 

***

Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @juliamarieroenneberg

Vannøya

Fotokurs på Vannøya. ©Bjørn Joachimsen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s