Naturfotoworkshop ved Lyngsalpene og Lyngenfjorden

Publisert: 9. februar 2016 i Fotokurs, Naturfoto
Naturfotoworkshop ved Lyngenfjorden. ©Bjørn Joachimsen.

Naturfotoworkshop ved Lyngenfjorden. ©Bjørn Joachimsen.

Jeg inviterer til en spesiell fotoworkshop i september 2016. Midt i de fineste høstfargene blir du tatt med til spennende lokaliteter fra fjord til fjell rundt Lyngenfjorden i Nord-Troms. Med utgangspunkt i Kåfjord på den vakre østsiden av fjorden, vil det bli fototurer i lune daler, unike elvejuv, dype canyons, under majestetiske fjell, opp til vidda og langs fjorden der vi har den beste utsikten mot de spektakulære Lyngsalpene. [Kåfjord, 15.–19. september 2016.) NB! Kun 10 plasser.

I september danser ofte nordlyset over fjellene og speiler seg i fjorden. Det er gode muligheter for å fotografere nordlyset i forbindelse med workshopen og vi vil dele erfaringer innen denne typen fotografering. September er også måneden for høstfarger i nord, og det tidsrommet vi holder workshopen i er midt i den perioden hvor høstfargene som oftest er på sitt mest intense.

I sidefjorden Kåfjord finner vi noen av Europas dypeste canyons hvor fosser stuper hundrevis av meter ned og hvor fjellveggene går loddrett opp til høyfjellet. Her vil du få mulighet til å fotografere landskapsformer du mulig aldri har opplevd før.

Forkunnskaper: Dette er en workshop som passer best for de som har en del erfaring med fotografering og har god kjennskap til bruk av eget kamerautstyr. Man må være i normal/god fysisk form for å delta på turene. Det er ikke lagt opp til anstrengende fjellturer.


PRAKTISK INFORMASJON

Tidsrom
15.–18. september. Oppstart torsdag 15. september kl. 12.00. Avslutning søndag 18. september kl. 15.00.

Sted
Kurslokale og overnatting i Olderdalen i Kåfjord. Fotograferingen skjer ved fjorden, i daler, ved elver og på fjellet i Kåfjord, Storfjord og andre steder i Lyngenområdet.

Instruktøre

 • Bjørn Joachimsen

Antall deltakere

 • Maksimalt 6

Deltakeravgift

 • Kr. 6900.- (privatperson)
 • Kr. 7900.- (bedrift)

Herav betales et depositum på kr. 1000.- innen 14 dager etter påmelding. Resterende kursavgift betales senest 1. august 2016. Depositum refunderes ikke ved avmelding. Ved evt. kansellering av workshopen vil depositum bli refundert.
Påmeldingsskjema – klikk her! http://goo.gl/forms/SDP9olx4lz

Overnatting og mat
Vi tilbyr overnatting og mat i Håkon Gjestehus i Olderdalen for deltakerne.  Du kan velge om du vil bo på dobbeltrom eller i enkeltrom. Kostnader vedr. kost og losji fremkommer i påmeldingsskjemaet. Kost og losji betales direkte til Håkon Gjestehus under oppholdet. Kryss av i påmeldingsskjemaet dersom du ønsker kost og losji hos Håkon Gjestehus.

 • Overnatting i dobbeltrom + alle måltider: kr. 2340.-
 • Overnatting i enkeltrom + alle måltider: kr. 3540.-

Pris inkluderer overnatting og følgende måltider/mat:

 • Frokost: Fredag-søndag
 • Matpakke: Fredag-Lørdag
 • Varm lunsj: Søndag
 • Middag: Torsdag-lørdag

Transport
Reise til og fra workshopen besørges av deltakerne selv. Transport under workshopen koordineres mellom deltakerne evt. med minibuss eller tilsvarende opplegg. Det er ikke påkrevd å ha egen bil for å delta på workshopen.

Påmelding
Påmelding gjøres via påmeldingsskjema lenger ned på siden. Påmeldingsfrist: 1. august 2016.

Se mer info under bildet.

 

Lyngen

Naturfotoworkshop ved Lyngsalpene og Lyngenfjorden med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen.

Nødvendig utstyr

 • Kamera med minst ett ekstra batteri. Vi anbefaler speilreflekskamera eller speilløst kamera med både vidvinkelzoom, normalzoom og telezoom, evt. objektiver med fast brennvidde som dekker alt fra vidvinkel til tele. Ta gjerne med makro-objektiv hvis du har.
 • Kamerastativ
 • Gode turklær for all slags vær.
 • Vanntette turstøvler
 • Drikkeflaske
 • Hodelykt
 • Datamaskin med Lightroom, Photoshop eller tilsvarende programvare.

Tilleggsutstyr (nyttig men ikke nødvendig)

 • ND-filtre (Anbefalt: ND32, ND64 og/eller ND1000
 • Graderte filtre (for filtersystem/filterholder), ND4 og ND8
 • Skjermkalibrator
 • Wacom tegnebrett

Mer informasjon?

Kontakt oss pr. epost:

Påmeldingsskjema  – klikk her! http://goo.gl/forms/SDP9olx4lz


OM INSTRUKTØREN


Fotograf Bjørn Joachimsen. Foto: ©Julia M. Rønneberg.

Fotograf Bjørn Joachimsen.
Foto: ©Julia M. Rønneberg.

Bjørn Joachimsen Jobber med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt med kystlandskapene i Nord-Norge. Bjørn jobber hovedsaklig med storformatkamera og sorthvittbilder. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Bjørn har samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead, Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom.

Web: www.joachimsenphotography.com
Facebook: Fotograf Bjørn Joachimsen
Flickr: https://www.flickr.com/photos/joachimsen/
Tumblr: Joachimsen Photography

Instagram: @joachimsenphotography
National Geographic Your Shots: yourshot.nationalgeographic.com

Lyngen

©Bjørn Joachimsen.

Blåvannet

©Bjørn Joachimsen.

Naturfotoworkshop ved Lyngsalpene og Lyngenfjorden. ©Bjørn Joachimsen.

Naturfotoworkshop ved Lyngsalpene og Lyngenfjorden. ©Bjørn Joachimsen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s