Kreativ fotoredigering med Lightroom og Photoshop [Tønsberg]

Publisert: 9. desember 2015 i Kurs i Adobe Lightroom, Kurs i Adobe-programvare
Stikkord:, , , , , , ,
Fotoseminar i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Kurs i Lightroom og Photoshop. ©Bjørn Joachimsen.

Kreativ fotoredigering! Lær de smarte triksene med Lightroom, Photoshop –  og skap litt magi med bildene dine! Dette er et kurs som passer for deg som ønsker å legge et grunnlag for å bli dyktig innen bildebehandling, uansett hvilken type bilder du jobber med. Ta dine bildebehandlingskunnskaper til nye høyder – her er det mye å lære! [, Tønsberg, 13.–15. mai 2016.]

Dette kurset er beregnet for fotoentusiaster som har grunnleggende kunnskaper om bruk av Lightroom men som ønsker å lære å utnytte mulighetene bedre innen redigering – og mulighetene med Photoshop. Kurset omfatter også en workshop-del hvor du får jobbe med egne bilder – med veiledning og hjelp fra instruktørene.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Foto: ©Bjørn Joachimsen.


Rå muligheter med Lightroom!
Lightroom byr på fantastiske muligheter til å bearbeide en RAW-fil fra kamera, og vi vil gjennom dette kurset gi deg innblikk og øvelse i hvordan du kan utvikle råfilene dine – og gjøre gull av gråstein, bokstavelig talt.

Photoshop + Lightroom, sammen er de dynamitt!
For å utnytte mulighetene skikkelig er det vesentlig å vite hva du skal bruke Lightroom til og hva du skal bruke Photoshop til. De utfyller hverandre og vi ser på integrasjonen mellom dem. Her finnes flere interessante muligheter innen det som kalles non-destruktiv bildebehandling. Essensen i dette er at man bruker teknikker som bidrar til høyest mulig kvalitet samtidig som man til enhver tid har mulighet til å gå tilbake og endre på redigeringer som er utført tidligere på et bilde.

Fotoseminar i Tønsberg – miks og triks med Photoshop.

Miks og triks med Photoshop. ©Bjørn Joachimsen

Miks og triks med Photoshop!

Når du har gjort grunnarbeidet i Lightroom kan du fortsette arbeidet i Photoshop og skape ren magi med bilderl Manipulerings- , montasje- og retusjmulighetene i Photsohop er enorme og du blir aldri utlært. Gjennom flere praktiske øvelser lærer du hvordan du jobber med markeringer og masker for å sette sammen elementer av forskjellige bilder. Du lærer hvordan du bytter ut bakgrunnen på et bilde og for det til å se perfekt ut – også med frilegging av hår.

Flere teknikker innen manipulering og forvrengning blir også behandlet. I tillegg vil du få lære hvordan du utnytter flere ulike eksponeringer av samme motiv til å skape et helhetlig resultat med en perfekt gjengivelse av nyansene fra det mørkeste til det lyseste. Dette er spesielt nyttig når man fotograferer motiver hvor toneomfanget er så stort at det er vanskelig å få et godt resultat med kun én eksponering.

Kurset går gjennom alle teknikker som ligger til grunn å mestre kreativ bildebehandling uansett hvilken type bilder du jobber med. Med utgangspunkt i kurset kan du videreutvikle deg innen retusj, manipulering eller andre kreative teknikker i Lightroom og Photoshop.

Med utgangspunkt i RAW-filer jobber vi med viktige kunnskapsområder innen Photoshop, – det vil si ulike teknikker innen redigering med lag. Her legges det mye vekt på justeringslag og hvordan du kan kombinere disse på ulike måter. Videre vil du lære om hvordan du redigerer og finjusterer lagmasker for å få bildene akkurat slik du vil. Videre går vi inn på hvordan du kan oppnå ulike effekter ved å bruke blandingsmodus.

Digitalt tegnebrett – bildebehandling på et nytt nivå.
På dette kurset vil du få øvelse i å bruke digitalt tegnebrett. Dette er et uunværlig verktøy for å få til virkelig gode resultater med både Lightroom og Photoshop. Svært mange er ikke klar over de store fordelen med å jobbe med et slikt verktøy.Flere av øvelsene går gjennom hvordan du utnytter fordelene med et digitalt tegnebrett når du jobber med lagmasker. (Hvis du ikke har eget tegnebrett, kan du leie av oss i forbindelse med kurset. Se mer under Praktisk informasjon og påmeldingsskjema nedenfor.)

Trinn for trinn
Øvelsene i kurset er lagt opp slik at hver øvelse bygger på teknikker du lærte i forrige øvelse. Dermed får du også repetert viktige teknikker gjennom flere øvelser, samtidig som øvelsene utover i kurset blir gradvis mer avanserte.

Workshop – jobb med egne bilder!
Siste del av kurset er satt av til at du skal få jobbe med egne bilder under vår veiledning. Her kan du utforske Lightroom, Photoshop og evt. plugins etter eget ønske.

Fargestyring
Kurset tar for seg et viktig – men ofte forsømt område – fargestyring. Vi gjennomgår både kalibrering av skjerm og riktige fargeinnstillinger i Lightroom/Camera RAW og Photoshop.

Utprøvd kursopplegg
Kursopplegget er utviklet siden 2006 og bygger på erfaringer med undervisning av en rekke målgrupper. Deltakerne har vært journalister, fotografer, kommunikasjonsmedarbeidere, medielærere og fotoentusiaster i fotoklubber.

Forkunnskaper
Du må ha grunnkunnskaper i Lightroom tilsvarende vårt innføringskurs, dvs. at du må kunne importere og gjenfinne bilder i arkivet og ha grunnleggende kjennskap til verktøyene i Develop.

Det er ikke nødvendig med kunnskaper innen Photoshop.

Du må ha grunnleggende datakunnskaper, dvs. ferdighet innen bruk av operativsystemet på din egen maskin.

Praktisk informasjon

Instruktører

 • Bjørn Joachimsen (Photoshop og Lightroom)
 • Julia M. Rønneberg (Plugins til PS og LR)

Sted: IDR Huset, Ramdalveien 2B, Nøtterøy

Tid: 13.–15. mai 2016.

Undervisningstid: 

 • Fredag: 18.00 – 21.00
 • Lørdag: 10.00  – 18.00
 • Søndag: 10.00 – 17.00

Dette blir et intensivt kurs med lange kursdager.

Kaffe/te: Inkludert

Lunsj: Ikke inkludert

Deltakeravgift:

 • 2450.- (privatperson, påmelding før 10. april 2016)
 • 2650.- (privatperson, påmelding f.o.m. 10. april 2016)
 • 2850.- (bedrifter/organisasjoner)

Deltakeravgift betales mot faktura som sendes per epost. Kursavgiften refunderes ikke ved avmelding etter 1. april 2016.

Påmeldingsfrist: 1. mai 2016.

Maksimalt antall deltakere: 20.

Utstyr

 • Egnet datamaskin (Mac/PC)
 • Lightroom (Vi anbefaler Lightroom eller Lightroom CC for å få best mulig utbytte av kurset)
 • Photoshop (Vi anbefaler Photoshop CC evt. Photoshop CS6 for å få best mulig utbytte av kurset
  • Hvis du trenger å anskaffe (ny) programvare til kurset, anbefaler vi å gjøre dette her: http://www.adobe.com/downloads.html
  • Du kan benytte gratis prøveversjon under kurset, siden denne har all funksjonalitet.Wacom tegnebrett. Hvis du ikke har dette, kan du leie det for kr. 250.- under kurset, kryss av i påmeldingsskjemaet. Du trenger ikke et stort og kostbart tegnebrett – denne typen er tilstrekkelig: http://www.wacom.com/en-us/products/pen-tablets/intuosSe priser og leverandører her:  http://www.prisjakt.no/product.php?p=3305463


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos

Instagram: @juliamarieroenneberg

Kurs i kreativ bildebehandling med Photoshop

Kurs i kreativ bildebehandling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s