Fotokurs i Lofoten! Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker. Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. [Kabelvåg 8.–10. april 2016.] Påmeldingsfrist: 10. mars 2016.
Ønsker du å gi kurset i gave? Du kan krysse av i påmeldingsskjemaet hvis kurset er en gave, og da vil den som skal delta ikke bli informert om kurset fra vår side før ca en uke før kursstart.
Undervisningsopplegget er lagt opp til en kombinasjon av teori og praksis for å gi best mulig læring. Med dette kurset kan du løfte bildene dine til et nytt nivå! Kurset passer for deltakere som har liten eller ingen erfaring med digitalfotografering. I løpet av helgen får deltakerne innføring i de viktigste kunnskapsområdene innen fotografering med digitalkamera. Kursets første økt omhandler inspirasjon, fotoglede og komposisjon. Resten av kurset veksler mellom teoriforelesninger, praktiske demonstrasjoner, deltakernes egen fotografering og bildevurdering. Vi jobber med flere typer fotografiske uttrykk og sjangere slik at kurset kan gi bredde i kunnskapene.
KURSPROGRAM Fredag 18.00 – 20.30
- Velkommen og presentasjon av kursopplegget
- Innledningsforedrag. Vi går gjennom en rekke ulike bilder og forklarer hvordan man fotograferer i ulike situasjoner. Idé, komposisjon, lys og kamerabruk.
Lørdag
- 10:00 Teori og praktisk demonstrasjon – kamera, kamerainnstillinger, eksponering.
- 12:00 Lunsj
- 13:00 Grunnleggende om portrettfotografering
- 15:00 Praktisk øving med portrettfotografering i felten. 16:15 Forelesning om komposisjon
- 17:00 Avslutning
Søndag
- 10:00 Praktisk øving med foto-oppgaver i felten. Lunsj underveis
- 15:00 Bildeutvelging og innlevering
- 16:00 Bildevurdering
- 17:00 Avslutning
(Med forbehold om endringer)
Praktisk informasjon:
Dato: 8.–10. april 2016
Sted: Arbeideren. Kabelvåg.
Instruktører: Bjørn Joachimsen og Julia Marie Rønneberg.
Ta med: Kamera, lader, batterier, minnekort og bruksanvisning. Du kan også ta med datamaskin på kurset siste dag, men dette er ikke nødvendig.
Lunsj: Ta med mat, lunsj er ikke inkludert i kursavgiften. Lunsj kan evt. kjøpes på kursstedet. Nærmere info kommer etter påmelding.
Deltakeravgift:
- 2450.- (Privatperson)
- 2850.- (Ved fakturering til bedrift/organisasjon.)
- Kursavgiften betales mot faktura som sendes pr. epost
Påmelding – fotokurs i Lofoten:
Påmeldingsfrist: 10. mars 2016 (Ved avvmelding etter 10. mars 2016 vil kursavgift ikke bli refundert)
Påmeldingsskjema

Bjørn Joachimsen.
Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.
Portfolio: www.joachimsenphotography.com
Kurs: www.bjorn-joachimsen.com
Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy
Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com
Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/
Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/
Instagram: @joachimsenphotography
Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.
Flickr: www.flickr.com/photos/
Instagram: @juliamarieroenneberg

Ole Johan Wiik
Ole Johan Wiik er født og oppvokst i Lofoten og har bodd der hele livet. Med et så vakkert landskap rundt seg startet han tidlig med å utforske Lofoten, noe som har gitt han mange fantastiske opplevelser. For snart 12 år siden starten han med foto, og har siden den gang aldri dratt noen sted uten kameraet i sekken. Dette har resultert i et mangfold av flotte motiver som er fanget på ”film”.
Ole er en av Lofotens mange aktive fotografer og han arbeider for det meste innen natur, aktivitet og event foto. For tiden jobber han mye med boligfotografi for flere av eiendomsmeglerselskapene i Lofoten.
Ole har lang fartstid med programmer som Photoshop og Lightroom. Han er utdannet webutvikler og grafisk designer. Dette er noe han drar god nytte av som fotograf både når han er ute og leter etter motiver og komposisjoner, og når han i etterkant skal jobbe med bildene sine.
Siste nytt for Ole Johan er at han nå stiller ut to av sine foto på hurtigrutene Polarlys og Kong Harald. Bildene er selvfølgelig flotte lofotmotiver, i størrelsen 80×290 panorama.