Innføringskurs i foto [Haugesund]

Publisert: 20. desember 2015 i Innføringskurs, Kurs, Landskapsfoto, Naturfoto, Portrettfoto
Stikkord:, , , , , , ,
Fotokurs i Haugesund – lær å bruke kameraet ditt før ferien!

Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg. Gjennom en hel helg får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. Kurset arrangeres i samarbeid med Japan Photo. [Haugesund, 10.–12. juni 2016.]

Fotokurs i Tønsberg ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs i Haugesund ©Bjørn Joachimsen.

Undervisningsopplegget er lagt opp til en kombinasjon av teori og praksis for å gi best mulig læring. Med dette kurset kan du løfte bildene dine til et nytt nivå! Kurset passer for deltakere som har liten eller ingen erfaring med digitalfotografering. Ferietiden nærmer seg og ved å fylle på med kunnskaper om kamera og fotografering kan du få bedre feriebilder en noen gang.

I løpet av helgen får deltakerne innføring i de viktigste kunnskapsområdene innen fotografering med digitalkamera. Kursets første økt gir en gjennomgang av en rekke ulike bilder hvor du får innblikk i både den kreative og den tekniske løsningen bak bildene. Resten av kurset veksler mellom teoriforelesninger, praktiske demonstrasjoner, deltakernes egen fotografering under veiledning. Vi jobber med flere typer fotografiske uttrykk og sjangere slik at kurset kan gi bredde i kunnskapene. Hvis du føler at du mange ganger knipser litt for tilfeldig med kameraet er dette kurset for deg! Vi vil lære deg å bli mer bevisst på hvordan du fotograferer og gi deg både inspirasjon og teoretisk og praktisk kunnskap innen fotografering.

Kurset er et samarbeid med Japan Photo. Underveis i kurset skal vi besøke Japan Photos avdeling i Haugesund, som ligger et steinkast fra kurslokalet. Hvis interesse kan ganske sikkert butikken vise oss noen produktnyheter innen kamera og utstyr også. I løpet av kurset vil en av Japan Photos ansatte gi en liten innføring i CEWE FOTOBOK, og alle deltagerne vil få hver sin verdisjekk pålydende kr 349,- som dere kan bruke til å lage en egen bok.


KURSPROGRAM

Fredag  16.30 – 21.00

 • Velkommen og presentasjon av kursopplegget
 • Innledningsforedrag. Vi går gjennom en rekke ulike bilder og forklarer hvordan man fotograferer i ulike situasjoner. Idé, komposisjon, lys og kamerabruk.

Lørdag 

 • 09:30 Teori og praktisk demonstrasjon – kamera, kamerainnstillinger, eksponering.
 • 12:30 Lunsj
 • 13:30 Hvordan bruke zoomen på kameraet?
 • 15:00 Praktisk øving med portrettfotografering i felten.
 • 16:30 Avslutning

Søndag 

 • 09:30 Praktisk øving med foto-oppgaver i felten. Lunsj underveis
 • 16:30 Avslutning
 • (Med forbehold om endringer)

Praktisk informasjon:

Dato: 10.–12. juni 2016

Sted: Gamle Slaktehuset, Strandgata 70, 5528 Haugesund.

Instruktører: Bjørn Joachimsen og Julia Marie Rønneberg (assistent).

Ta med: Kamera, lader, batterier, minnekort og bruksanvisning.

Lunsj: Ta med mat, lunsj er ikke inkludert i kursavgiften.

Deltakeravgift:

 • 2450.-. (Privatpersoner, påmelding innen 15. mai 2016)
 • 2650.-. (Privatpersoner, påmelding f.o.m. 15. mai 2016)
 • 2850.- (Ved fakturering til bedrift/organisasjon. Eks. mva.)

Kursavgiften betales mot faktura som sendes pr. epost. Kursavgiften refunderes ikke ved avmelding etter 25 . mai 2016.

Påmeldingsfrist – fotokurs i Haugesund: 25. mai 2016.


Påmeldingsskjema


Innføringskurs i foto – Fosen.

Innføringskurs i foto – Haugesund.


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos

Instagram: @juliamarieroenneberg

Innføringskurs i digitalfoto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s