Kurs i fotografering og bilderedigering [Bodø]

Publisert: 15. januar 2015 i Kurs i Adobe-programvare, Lyssetting, Naturfoto
Stikkord:, , , ,

Anneli Guttorm

Fotograf Bjørn Joachimsen kommer til Bodø for å holde helgekurs i fotografering og bildebehandling. Med sin lange erfaring som fotograf innen ulike sjangere og omfattende erfaring med Lightroom og Photoshop vil han dele sine kunnskaper til fotointeresserte i Bodø­området. [Bodø, 20.–22. mars 2015]

Kurset omfatter undervisning og praktisk øvelse i redigering, arkivering og deling av bilder med Adobe Lightroom. Fordelen med Lightroom er at du har et komplett verktøy for å ta deg av hele arbeidsflyten med digitale bilder. Kurset passer for deg som er helt fersk med Lightroom, eller som har jobbet litt med programmet men ønsker å bedre innsikt i arbeidsflyt og bildebehandling. Kurset er bygd opp slik at man tar for seg emnene grundig og gjør praktiske øvelser hele veien. Det legges vekt på import, bibliotek, fremkalling/bildebehandling og eksport – det vil si alle de grunnleggende tingene man bør beherske før man går videre til mer avansert bruk av Lightroom. Det vil også bli to økter med praktisk fotografering underveis i kurset. Lørdag ettermiddag får deltakerne undervisning og anledning til å prøve portrettfotografering utendørs. Vi bruker portable og trådløse blitzsystemer og du vil få se hvordan man kan skape spennende portretter og lyssettinger på utendørs location. Søndag morgen blir det en økt med landskaps/naturfotografering ved Saltstraumen. Her blir det undervist i både komposisjon og kamerainnstillinger og deltakerne fotograferer selv. Bildene fra denne økten kan brukes til å arbeide med i Lightroom når vi er tilbake i kurslokalet i Bodø.

Kursinnhold

 • Lightrooms virkemåte og oppbygging
 • Brukergrensesnitt og noen smarte snarveier
 • Import, nøkkelord og arkivering
 • Bibliotek-modulets oppbygging
 • Gruppering og samling av bilder (Collections)
 • Merking og rangering av bilder.
 • Søk/filtrering.
 • Tilpasning av søkekriterier
 • DNG-format og andre filformater
 • God arbeidsflyt med bildebehandling.
 • Selektiv fargejustering
 • Sorthvittbilder
 • Bruk av lokale justeringsverktøy
 • Eksport til ulike formål
 • Integrasjon med Facebook og evt. Flickr
 • Plassering av bilder på kart

Etter gjennomført kurs skal du kunne importere, organisere, redigere og dele bildene dine med Lightroom.

©Bjørn Joachimsen

©Bjørn Joachimsen

Praktisk informasjon og påmelding

 • Kursdatoer 20.–22. mars 2015
 • Undervisningstid Fredag 18.30 – 21.30 Lørdag: 09.00 – 17.00 + 18.30–20.00 Søndag: 10.00 – 16.00
 • Sted: NAV Bodø (kantina), Sjøgata 41–43. Kart: https://goo.gl/maps/3MUyz
 • Instruktør: Fotograf Bjørn Joachimsen.
 • Utstyr: Kursdeltakerne må ta med kamerautstyr samt egen datamaskin med Lightroom 5 installert. Ta med Wacom tegnebrett hvis du har. Deltakerne får utlevert et sett med øvingsfiler som det jobbes med under mesteparten av kurset.
 • Påmeldingsfrist: Snarest – få ledige plasser!
 • Deltakeravgift kr. 1950.-/2250.-*
  (*Bedrift/organisasjon)

Påmeldingsskjema

Bjørn Joachimsen

Bjørn Joachimsen

Om instruktøren
Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har har 17 års karriere som profesjonell fotograf, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio
http://www.joachimsenphotography.com

Kurs
http://www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops
http://www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr
http://www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr
http://www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

©Bjørn Joachimsen

©Bjørn Joachimsen

kommentarer
 1. Sissel Bringslimark. sier:

  Er borte når dette kurset går, men lurer på om det blir satt opp flere kurs senere i år?

  • Hei, Sissel!
   Det er ikke satt noen flere kurs i Bodø i kalenderen, men det kan godt hende det kommer noe i oktober/november. Vet ikke om dette vil bli et kurs med mye vekt på Lightroom, men tar gjerne i mot innspill/forslag på type kurs du har ønske om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s