Vinterland Lyngen 2017 – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen

Publisert: 23. januar 2016 i Fotokurs
Stikkord:, , , , , ,
Vinterland Lyngen – naturfotoworkshop med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. ©Lars Andreas Dybvik.

Vinterland Lyngen – naturfotoworkshop med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. ©Lars Andreas Dybvik.

Vinter, fjell og fjord! Bli med på fotoworkshop mellom majestetiske vinterfjell og spektakulært kystlandskap i Lyngen og lær hvordan du kan utvikle landskapsfotograferingen din. De erfarne naturfotografene Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen tilbyr en langhelg i Lyngen i Troms hvor vi ønsker å gi inspirasjon så vel som å dele kunnskaper innen naturfoto. [Lyngen, 16.–19. februar 2017.]

NB! Påmeldingsfrist: Snarest!

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vi ønsker å tilby en opplevelse og læringsarena for alle som ønsker å utvikle seg både kunstnerisk og teknisk innen landskapsfotografering. I Lyngen finner vi noe av det vakreste og mest imponerende av landskap i vårt langstrakte land og når vintersola akkurat er vendt tilbake oppstår ofte fantastiske lysskiftninger. Området byr på enorm variasjon i landskapsformer og egner seg dermed svært godt for den som vil utvikle seg i å mestre ulike fotografiske uttrykk og teknikker.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Først og fremst ønsker vi å inspirere deg til å se naturen på nye måter, og visualisere dine naturopplevelser gjennom bilder som skiller seg ut fra mengden. Workshopen tar for seg både fotografering og bildebehandling . Vi er like opptatt av de kunstneriske som de tekniske aspektene ved fotograferingen og vil legge vekt på både idé og komposisjon både under forelesningene, feltarbeidet og gjennom bildevurderingen. Vi ønsker å gjøre deg mer bevisst på hvordan du ser det landskapet du fotograferer i, og hvordan du kan skape et bildeuttrykk som hever seg over rene avbildninger. Bilder som blir til gjennom lek, eksperimentering og kreativ utfoldelse i ytterkanten av din fotografiske komfortsone. I tillegg til mer klassisk landskapsfoto.

Denne helga i Lyngen er det fullmåne, og alt ligger til rette for  kunne ta nordlysbilder men måneskinn over det vakre kystlandskapet ved havet i nord.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Lyngen er et et spektakulært og imponerende område og landskapet spenner fra bratte fjell med isbreer til spektakulære formasjoner langs den forrevne kystlinja. Vinteren innebærer raskere skiftninger i lyset og dette er en fin tid å jobbe med landskapsfoto. Vi vil også jobbe med nordlysfotografering under workshopen og Lyngen er et velegnet sted for akkurat dette. I løpet av workshopen vil du få grundig innføring i bildebehandling med Lightroom – og spesielt hvordan du kan bruke verktøyene i forbindelse med redigering av landskapsbilder.

Les mer om workshopen under bildet.

©Bård Løken.

©Bård Løken.

Undervisningsopplegget
For å skape variasjon og godt læringsutbytte for den enkelte deltaker, veksler vi mellom forelesninger, bildevisninger, veiledning i felten og bildevurdering. Vi er tre instruktører som utfyller hverandre faglig har dermed et godt utgangspunkt for å gi den enkelte utbytte ut fra forkunnskaper og interesseområder.

Du finner påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Har du spørsmål om workshopen kan du ta kontakt pr. epost:


PRAKTISK INFORMASJON

Dato
16.–19. februar 2017. Workshopen starter torsdag  kl. 19.00 og avsluttes søndag kl. 15.00.

Sted
Lyngen Havfiske og Tursenter, 9068 Nord-Lenangen. Kart: https://goo.gl/maps/M6jhvpF6GHB2

Antall deltakere: Maksimalt 18

Instruktører

 • Bård Løken
 • Lars Andreas Dybvik
 • Bjørn Joachimsen

Deltakeravgift

 • kr. 5900.- (privatperson)
 • kr. 7200.- (firma/organisasjon. eks. mva)

Av deltakeravgiften betales kr. 2500.- mot faktura som sendes ut etter påmelding. Resterende deltakeravgift betales innen 12. februar 2017.

Påmeldingsfrist: Snarest!

Overnatting
Deltakerne tilbys å overnatte på sjøbuene hos Lyngen Havfiske og Tursenter. Sjøbuene er vinterisolerte godt utstyrt for matlaging og kjøkkene har både komfyr og oppvaskmaskin. Sengetøy og håndklær er inkludert.

Bestilling av overnattingsplass/mat gjøres via påmeldingsskjemaet nedenfor. Kostnader vedr. overnatting og mat dekkes av deltakerne selv og gjøres opp med Lyngen Havfiske og Tursenter under oppholdet. Sjøbuene har 6 sengeplasser. Overnatting og måltider koster kr. 3100.- for hele kurset dersom du bor på tomannsrom. Enkeltromstillegg er kr. 800.- for hele kurset.

Måltider

Det serveres kveldsmat torsdag, frokost og middag fredag og lørdag, samt frokost og varm lunsj søndag. For fredag og lørdag er matpakke inkludert.

Reise

 • Fly til Tromsø Lufthavn http://www.sas.no og http://www.norwegian.no
 • Hurtigbåt fra Tromsø kl. 16.00 torsdag 16. februar kl. 16.00. Ankommer Nord-Lenangen 17.15
 • Hurtigbåt fra Nord-Lenangen søndag 19. februar 18.00. Ankommer Tromsø 19.50.
 • Hvis du har flyavgang som gjør det nødvendig å ankomme Tromsø tidligere enn 19.50 ordner vi privat transport fra Nord-Lenangen til Tromsø med bil. 
 • Du kan også ta buss fra fra fra Tromsø til Svensby:  Buss videre fra Svensby til Nord-Lenangen.

Nødvendig utstyr

 • Digitalkamera (speilrefleks eller speilløst systemkamera.)
 • Minst ett ekstra kamerabatteri.
 • Kamerastativ. (Spør oss om råd dersom du har tenkt å kjøpe)
 • Turklær tilpasset vintertemperaturer og vekslende vintervær.
 • Vanntett og varmt fottøy
 • Brodder for turbruk
 • Hodelykt

Anbefalt tilleggsutstyr

 • Datamaskin med Lightroom installert
 • Polarisasjonsfilter
 • Graderte gråfiltre (ND)
 • Neutral Density filter (ND-filter).
 • Vi anbefaler at du har kalibrert skjerm.

Du kan låne kamerafiltre under kurset dersom du ikke har dette selv. Vi kan også hjelpe deg med kalibrering av dataskjerm. Spør oss om råd dersom du har  tenkt å kjøpe noe av dette selv i forkant av kurset.

Forkunnskaper

 • Det stilles ikke spesielle krav til forkunnskaper. Deler av undervisningen vil foregå i grupper dersom det er behov for dette. Slik kan vi tilpasse kurset slik at læringsutbyttet blir optimalt i forhold til de enkelte kursdeltakernes forkunnskaper.
 • Deltakerne bør være i normal fysisk form. Det legges ikke opp til anstrengende turer.

Har du spørsmål om utstyr til kurset kan du kontakte pr. epost:

Påmelding – Vinterland Lyngen 2017


Vinterland Lyngen – naturfotoworkshop med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotoworkshop med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. ©Bjørn Joachimsen.


Om instruktørene

Bård Løken.

Bård Løken.

Bård har reist landet rundt på jakt etter naturopplevelser og fine motiver i mere enn 25 år. Han har utgitt ni fotobøker, og etter over 20 år som naturfotograf på heltid har han samlet et stort antall bilder innen ulike kategorier naturfoto.

Bård bor for tiden på Elverum, men i en femårsperiode for noen år siden bodde Bård i Tromsø. I løpet av disse årene utviklet han et avhengighetsforhold til Nord-Norge.

Store vyer og intime studier. Samspillet mellom lys og landskap, kombinasjoner av årstider, vær og ulike landskapsformer er det som tiltaler Bård mest fotografisk. For ham handler landskapsfotografering om to ulike drifter: Han vil søke opplevelser, og han vil formidle opplevelsene gjennom bildene han tar.

– ”Jeg forsøker å gå rett på sak, et godt utsnitt handler ofte om forenkling. God komposisjon er essensen av opplevelsen.”

***

Lars Andreas Dybvik.

Lars Andreas Dybvik.

Lars Andreas Dybvik har de siste årene høstet mange priser i inn og utland for sine annerledes og personlige naturfotografier. Han har deltatt i utstillinger i både USA og Europa i tillegg til en rekke separatutstillinger i Norge.

Dybvik representeres av Galleri SG i Trondheim. Han er en erfaren kursholder og foredragsholder, og har i tillegg til et utall kurs og workshops også undervist elever i fotoutdanning. Han har også samarbeidet med musikere og vist bilder til levende musikk, samt tolket sangtekster med abstrakt fotografi.

Lars Andreas Dybvik vil bidra med sin egen filosofiske tilnærming til motivene og fotografiet. Han er ikke redd for å bryte grenser, og er glad i bilder som ikke er uttømmende dokumentarisk. Det flotteste er når du ser et bilde, og må bruke 1 sekund på å bearbeide hva du faktisk ser. At bildet overasker og skaper dine egne tanker.
https://www.facebook.com/PhotographerLarsAndreasDybvik/

www.uskarp.no

***

Fotograf Bjørn Joachimsen. Foto: ©Julia M. Rønneberg.

Fotograf Bjørn Joachimsen.
Foto: ©Julia M. Rønneberg.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord.

Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com
Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no
500px.com: www.500px.com/joachimsen
Facebook: Fotograf Bjørn Joachimsen
Flickr: https://www.flickr.com/photos/joachimsen/
Tumblr: Joachimsen Photography
Instagram: @joachimsenphotography

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotoworkshop med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. ©Lars Andreas Dybvik.

Vinterland Lyngen – naturfotoworkshop med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. ©Lars Andreas Dybvik.

Vinterland Lyngen – naturfotoworkshop med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. ©Lars Andreas Dybvik.

Vinterland Lyngen – naturfotoworkshop med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. ©Lars Andreas Dybvik.

1000336385

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bård Løken.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Jan R. Olsen og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Lyngen – naturfotokurs med Bård Løken, Lars Andreas Dybvik og Bjørn Joachimsen. Foto: ©Bjørn Joachimsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s