Gratis fotoseminar – Lightroom, Photoshop og mobilredigering [Ålesund]

Publisert: 9. mars 2016 i Fotokurs, iPad, Kurs i Adobe-programvare
Stikkord:, , , , , , ,
Photoshop composite. ©Bjørn Joachimsen

Gratis seminar om fotoredigering i Bodø. ©Bjørn Joachimsen

Lær om hvordan du gjør fantastiske ting med bildene dine ved hjelp av Lightroom, Photoshop og mobil-apper. Vi byr på en kveld hvor vi deler av våre kunnskaper innen bildebehandling – helt gratis! Gjør fantastiske ting med bildene dine, miks og triks og utnytt de kreative mulighetene!  Seminaret arrangeres i samarbeid med Ålesund Kunstfagskole. [Ålesund, 21. april 2016]

Seminaret er gratis og åpent for alle, men du må registrere deg ved hjelp av påmeldingsskjemaet nedenfor for å kunne delta.

Kurs i naturfotografering i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Lær mer om redigering av RAW-filer med Lightroom CC. ©Bjørn Joachimsen.

Lightroom – utrolige redigeringsmuligheter.

Lightroom har forlengst etablert seg som et viktig verktøy for de fleste yrkesfotografer og hobbyfotografer og blitt standarden for bilderedigering, arkivering og deling. Vi gjennomgår noen av de fantastiske redigeringsmulighetene med Lightroom og dette kan være til stor nytte enten du har ingen, liten eller mye erfaring med å bruke dette programmet.

Fotoseminar i Tønsberg – miks og triks med Photoshop.

Fotoseminar i Ålesund – miks og triks med Photoshop. ©Bjørn Joachimsen.

Miks og triks med Photoshop!
Du får et innblikk i noen av de spennede mulighetene du har med manipulering og montasje i Photoshop.  Sett sammen flere bilder, bytt bakgrunn og manipulér med farger og effekter. Presentasjonen vil være til nytte både for de som er helt ukjent med mulighetene i Photoshop og for den som har kjennskap til programmet og ønsker å lære mer.

Fotoredigering med mobil og nettbrett. ©Julia M. Rønneberg.

Fotoredigering med mobil og nettbrett. ©Julia M. Rønneberg.

Mobilredigering – spennende muligheter med bilder og video!

Det er en utbredt oppfatning at man ikke kan bruke mobiltelefon, nettbrett og bilderedigerings-app´er til seriøs bildebehandling. Vi vil vise at dette er feil og demonstrerer noen gode verktøy og smarte redigeringsteknikker til inspirasjon. Det er er verden av muligheter som for mange er svært ukjent. Gled deg til å se hva du kan få til!


Program

17.45 – Registrering

18.00 – Velkommen, presentasjon og introduksjon

18.15 – Mobilredigering – en verden full av spennende muligheter.

19:00 – Lightroom CC – kraftige og smarte verktøy for fotoredigering

20.15 – Miks og triks med Photoshop.

21.30 – Slutt

(Med forbehold om endringer. Det blir pauser underveis)


Målgruppe

Alle som ønsker å lære mer om mulighetene innen fotoredigering, uansett forkunnskaper.

Opplegget

Seminaret vil omfatte av demonstrasjoner av helt grunnleggende og enkle teknikker og avanserte teknikker innen fotoredigering. Det er ikke behov for at deltakerne har med egen datamaskin, men det kan være nyttig å ta med notatsaker.


Praktisk informasjon

Dato: 21. april 2016.

Sted: Molovegen 22 (Ålesund Kunstfagskole, NB! Ikke Hellegata 12)

Kart:

Påmelding
Seminaret er gratis. Du må registrere deg her for å delta på seminaret: http://goo.gl/forms/TN7kEpnhXI

Påmeldingsfrist
15. april 2016 kl. 20.00. NB! Begrenset antall plasser, så vær rask ute med påmeldingen.


Andre fotokurs

Ask Berg Filling. ©Bjørn Joachimsen.

Kreative muligheter med Lightroom CC. ©Bjørn Joachimsen.


Instruktører

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

National Geographic: http://yourshot.nationalgeographic.com

500px.comhttps://500px.com/joachimsen


Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @juliamarieroenneberg

Fotokurs i Tromsø – lær å bruke kameraet ditt! ©Bjørn Joachimsen

Klipp og lim med Photoshop! ©Bjørn Joachimsen

Fotoseminar i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoseminar i Ålesund. ©Bjørn Joachimsen.

kommentarer
 1. Vivian Vamråk sier:

  Heisann. 😃 Ser at dere har flere kurs s8m virker veldig spennende og delta på, men alle ligger nord i landet her. Bodø og Lofoten. Har dere eller skal dere ha noe i ålesund omegn? Jeg hadde vært veldig interessert i det og sikkert VELDIG mange andre også om dere kunne få til et opplegg over noen dager slik som i Bodø og Lofoten i Ålesund omegn området. Ikke alle som kan reise så lang pga barn og forsjellige årsaker. Supert om dere kan vurdere dette sterkt siden foto er noen jeg elsker og styre med men kunne tenkt meg og lære litt mer. Det jeg kan er det jeg har lært meg selv. Skal delta på det i Ålesund i april. Men kunne gjerne tenkt meg et slikt et som dere har på et par dager også.😀

  • Hei!
   Ja hold av helga 14.-16. oktober. Da blir det naturfotokurs i Ålesund. Håper dette kan være noe for deg. Ellers har vi jo mange deltakere fra hele landet på kursene i Nord-Norge også, så du er hjertelig velkommen nordover i landet ved en eller annen anledning.
   Bruk gjerne «Følg»-knappen på nettsiden her, så får du oppdatering straks det legges ut nye kurs.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s