Menneske og landskap – fotoworkshop på Sandøya

Publisert: 21. september 2016 i Fotokurs, Kreativt, Lyssetting, Portrettfoto
Stikkord:, , , , ,
Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Bli med på en annerledes fotoworkshop – hvor du får utfordre deg selv kreativt gjennom fire hele dager på Sandøya i Troms. Sandøya er en naturperle i havet på yttersida av Tromsø. Workshopen byr på rikelige muligheter til at du kan utvikle deg selv som fotograf – i grenselandet mellom portrettfotografi og landskapsfotografi. [Sandøya 7.–11. juni 2017.] 

De fire dagene på Sandøya vil by på intensiv jobbing med fotografi fra tidlig til sent. På denne øya – hvor det kun bor ett fastboende menneske – vil du få konsentrert deg om å skape bilder, langt borte fra distraherende elementer. Vi vil vise deg spennende landskaper og tar med fotomodeller du kan jobbe med på denne vakre og varierte øya.Vi vil jobbe med å skape historier med fotografier og du vil få oppleve fototeknikker og uttrykk som kanskje er både uvante og utfordrende å jobbe med. Gjennom workshopen får du en perfekt anledning til å du flytte deg selv ut av din fotografiske komfortsone. På Sandøya kan du skape bilder som du kanskje aldri hadde tenkt du ville gjøre.

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop på Sandøya.

Fotoworkshop på Sandøya.

Sandøya har flotte fjellformasjoner, klipper og en rekke små og store strender og ligger åpent og fritt i havet utenfor Rebbenesøy i Troms. I begynnelsen av juni skinner sola hele døgnet og det gir fantastiske muligheter for fotografering. Vi finner også gamle kulturminner, som skriver seg langt tilbake i historien. Sandøya hadde fiskeværsbosetning og kirke allerede i middelalderen. I dette kystlandskapet vil vi jobbe med mennesker både foran og bak kamera og skape visuelle historier.

Du vil også få jobbe med kreative bilderedigeringsteknikker med Lightroom og/eller Photoshop – vi vil vise deg spennende teknikker for å skape bildeuttrykk som skiller seg ut fra mengden.

Alle deltakerne og instruktørene bor på Sandøya Brygge under workshopen. På den måten blir vi samlet og har muligheten til å bli godt kjent med hverandre underveis. Sandøya Brygge er ombygd til overnattingsformål, etter å ha fungert som fiskebruk på øya i flere tiår.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.


Praktisk informasjon

Dato

 • 7.–11. juni 2016

Instruktører

 • Bjørn Joachimsen
 • Julia M. Rønneberg

Reise
Du kommer til Sandøya  ved å ta fly eller hurtigrute til Tromsø. Deretter kan du ta buss til fergeleiet i Bellvika. Ferga går fra Bellvika onsdag 7. juni kl. 17.10 og ankommer Mjølvika på Sandøya ca 19.35. Retur med ferge fra Sandøya søndag 11. juni kl. 19.10 med ankomst Bellvika kl. 21.45. (Med forbehold om ruteendringer i 2017.) Reisekostnader dekkes av deltakerne.

Overnatting
Overnatting skjer på Sandøy Brygge. Kostnader vedr. overnatting er inkludert i kursavgiften. Innkvartering skjer på 2-4 mannsrom. Du må selv ta med sengetøy. Dyner og puter finnes på buene. Finn ut mer om Sandøya Brygge på deres Facebookside: https://www.facebook.com/Sand%C3%B8ya-Brygge-AS-1545438822362492/

Måltider
Varme måltider onsdag – søndag er inkludert i kursavgiften. Deltakerne tar med tørrmat, pålegg, kaffe, te etc. selv og vi organiserer felles frokost og lunsj hver dag.

Nødvendig utstyr

 • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)
 • Kamerastativ.
 • Vanntett fottøy
 • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden.

Nyttig utstyr
Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.

 • ND-filter/gråfilter, type ND64 og /eller ND1000
 • Fjernkontroll med timer

Ta kontakt dersom du ønsker råd om egnet utstyr.

Antall deltakere
Maksimalt 16.

Mer informasjon?

Deltakeravgift

 • Kr. 7250.-  (privatperson, påmelding før 1. februar 2017)
 • Kr. 7950.- (privatperson, påmelding f.o.m. 1. februar 2017)
 • kr. 8450.- (bedrift/organisasjon)

Depositum på kr. 1500.- betales innen 14 dager etter påmelding. Depositum refunderes ikke ved avmelding. Depositum refunderes hvis workshopen skulle bli avlyst.

Depositum og deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost. Betalingsfrist er senest 15. mai 2017. Dersom du ønsker det kan kursavgiften betales i 2 deler. Se mer informasjon i påmeldingskjemaet.

Påmelding
Påmeldingsfrist: 1. april 2016.

Avmelding etter 1. april 2016 belastes med full kursavgift. Det er kun  påmelding via påmeldingsskjemaet nedenfor som blir registrert.

Påmeldingsskjema

Fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.


Bjørn Joachimsen jobber innen flere fotografiske sjangere og veksler mellom landskapsfoto, reklame, portrett, fashion, action, og kunstfotografi. Han har et brennende engasjement for fotografi og arbeider over hele landet.

Bjørn er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs innen en rekke fotografiske temaer i hele Norge. Han underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Bjørn har samarbeidet om kurs og workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead, Jens Haugen, Jan R. Olsen, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom.

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

Julia Marie Rønneberg.

Julia Marie Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter.

Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Facebook: Fotograf Julia M. Rønneberg

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @juliamarieroenneberg


Les mer om Sandøya under bildet

 

 

 

Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Om Sandøya

Sandøya er ei øy i Tromsø kommune i Troms. Øya ligger vest for Rebbenesøya, ca 2 timers reise med ferge fra Bellvika på Kvaløya. Det er fergeanløp 3 ganger pr. uke.

Sandøya har én fastboende (2016), i Mjølvika på østsiden. På sørsiden av øya ligger det såkalte Kirkeværet, som er en arkeologisk utgravning av et fiskevær med kirke som eksisterte her i middelalderen. Kirkeværet eksisterte fra 1300-tallet fram til 1600-tallet, og befolkningen her levde av fiske og tørrfiskproduksjon.

Det er ingen butikker på Sandøya og heller ikke bilvei/bilfergekai. Biler må settes igjen ved fergeleiet i Bellvika.

Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.

Menneske og landskap – kreativ fotoworkshop på Sandøya. ©Bjørn Joachimsen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s