UNGfoto 2016 – Fotokurs for ungdom [Tromsø]

Publisert: 15. november 2015 i Fotokurs, iPad, iPhone, Kurs i mobilfotografering, Nettbrett, Portrettfoto, Studioworkshop
Stikkord:, , , , , , ,

Bli med på fotokurs i sommer og lær masse nytt om fotografering og bilderedigering. UNGfoto er et kurs for deg som er mellom 12 og 16 år. På dette kurset får du lære og eksperimentere med mange typer fotografering – og du lærer kule teknikker med å redigere bilder på mobil, nettbrett eller datamaskin. [Tromsø 26.–28. juni 2016.] NB! Påmeldingsfrist: 10. juli 2016

UNGFOTO 13–17 • Fotokurs for ungdom. ©Bjørn Joachimsen.

UNGFOTO 12–16 • Fotokurs for ungdom – Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

Skateboard-fotografering, dyrefotografering, portretter  og fashionbilder er noe av det du kan få prøve deg på gjennom dette kurset. UNGfoto-kurset går over tre dager etter i juni. Kursopplegget legger mye vekt på praktisk jobbing med fotografering og redigering. Vi bruker de to første dagene på foto-oppgaver og gruppearbeid. Siste dagen redigerer vi, printer og henger opp bildene til en utstilling i Tromsø sentrum. Du kan velge mellom ulike grupper, alt etter hva du interesserer deg mest for innen foto.


©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Fashion og makeup
På denne gruppa får du prøve deg i studio og lære om foto-makeup, fashionbilder og portretter i studio. Vi har alt som trengs av makeup og egen instruktør som lærer deg både makeup-triksene og fototeknikkene i studio.

Vi har et studio hvor du får lære litt om hvordan man gjør det med lys for å få bildene til å se skikkelig bra ut. Deltakerne tar bilder av modeller eller hverandre. På siste kursdag lærer du litt om hvordan du kan redigere slike bilder.

Instruktør: Julia M. Rønneberg


©Bjørn Joachimsen

©Bjørn Joachimsen.

Skateboard!
Vi fotograferer skateboard-utøvere i en utendørs skatepark i Tromsø. Ved hjelp av kule lyssettinger lager vi bilder som virkelig rocker. Vi jobber med å fange utøverne i det rette øyeblikket!

Denne gruppa skal få jobbe med å ta bilder av noen av Tromsøs dyktigste utøvere på skateboard. Vi begynner arbeidet med å vise hvordan man kan ta skateboardbilder og deretter fotograferer deltakerne selv.  

Instruktør: Bjørn Joachimsen 


©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Bandfoto
Vi tar bilder av et rockeband og du får være med å ta skikkelige bandbilder og portretter av bandmedlemmene. I denne gruppa jobber vi med lyssetting utendørs eller innendørs (i studio).

Kanskje du får se bandbildene fra kurset på nett eller på et albumcover? Du får lære hvordan proffene jobber med å ta bandbilder!

Instruktør: Bjørn Joachimsen 


©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Dyrefoto
Denne gruppa jobber med  å ta bilder av ulike dyr på en gård.

Du kan bruke mobiltelefon, nettbrett eller digitalkamera/speilreflekskamera til å fotografere med.

Instruktør: Julia M. Rønneberg


Hver av gruppene jobber i ca 3 timer og du kan velge mellom to grupper. Det er gruppeøkter både fredag og lørdag under kurset. Du velger gruppe i påmeldingsskjemaet nedenfor.


©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Utstilling! I løpet av kurset siste dag får du lære om bilderedigering med mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin. Vi som er lærere på kurset har masse erfaring med bilderedigeringsapper og lærer deg de kule triksene. Etterpå printer vi bildene og lager en utstillingsvegg. På slutten av kurset inviterer vi foreldrene til å komme og se på utstillinga.

Alle deltakerne får med seg print av sine egne bilder hjem etter kurset er avsluttet. Du finner påmeldingsskjema lenger ned på denne siden.


©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon

Dato: 26.-28. august 2015

Undervisningstid:

  • Fredag: 18.00–21.00
  • Lørdag og søndag: 10.00-17.00

(Med forbehold om mindre justeringer av tidspunkter.)

Sted: Informasjon kommer.

Lunsj: Mat er ikke inkludert i kursavgiften

Påmeldingsfrist:  10. juli Kursavgift refunderes ikke ved avmelding etter 10. juli.

Deltakeravgift: Kr. 1750.-. Søskenrabatt: Kr. 150.- pr. deltaker. (Husk å krysse av i påmeldingsskjemaet.)

Spørsmål? Hvis du har spørsmål vedr. kurset – send epost til Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com


Påmeldingsskjema

©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimzen

Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @miiajoo 

©Julia M. Rønneberg

©Julia M. Rønneberg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s