Fotoseminar: Lightroom CC – Fargestyring – Mobilredigering

Publisert: 29. april 2015 i iPad, iPhone, Kurs i Adobe-programvare, Kurs i mobilfotografering, Nettbrett
Stikkord:, , , ,

Lær om arbeidsflyt og nye funksjoner i Adobe Photoshop Lightroom CC, hvordan du får dataskjermen din til å vise korrekte farger – og hvordan du kan bruke apps på mobil og nettbrett til å redigere bilder. Vi byr på en kveld hvor vi deler av våre kunnskaper innen bildebehandling – helt gratis! Seminaret holdes av Bjørn Joachimsen og Julia M. Rønneberg. [Harstad, 21. mai 2015]

©Bjørn Joachimsen

©Bjørn Joachimsen

Seminaret er tredelt og du kan delta på de delene du selv ønsker. Hvis du deltar på delseminarene gjelder oppmøtetidspunkter som er angitt i programmet lenger ned. Seminaret er gratis, men du må registrere deg ved hjelp av påmeldingsskjemaet nedenfor for å kunne delta.

©Bjørn Joachimsen

Lightroom – smart og effektivt med bilder og video.

Lightroom har forlengst etablert seg som et viktig verktøy for de fleste yrkesfotografer og hobbyfotografer og blitt standarden for bilderedigering, arkivering og deling. Vi gjennomgår den beste arbeidsflyten med Lightroom og dette kan være til stor nytte enten du har ingen, liten eller mye erfaring med å bruke dette programmet. Det dukker også opp en rekke smarte tips som mange ikke kjenner til når det gjelder bruken av Lightroom. Videre presenterer vi de nye funksjonene i Lightroom CC-versjonen som ble lansert i april 2015. I denne sammmenhengen vil vi også vise hvordan man kan bruke Lightroom Mobile til å synkronisere innhold mellom datamaskinen og mobile enheter.

Full kontroll på fargene!

Har du opplevd at fargene på dine bilder og videoer fremstår helt ulikt på ulike skjermer? Dette er en situasjon som gjelde rde fleste og er frustrerende, ikke minst hvis man skal sende bilder til forstørring på papir eller til trykk. Vi viser hvordan du enkelt kan få helt korrekte farger på skjerm, projektor og nettbrett. Det er en utbredt antakelse at man ikke kan få korrekt fargegjengivelse på en projektor. Dette stemmer heldigvis ikke – og vi vil vise hvordan du løser fargestyringsproblemet på møterommet! I dag er det også tilgjengelig teknologi som gjør at du kan få en iPad til å vise korrekte farger. Det er verken kostbart eller komplisert – og vi vil demonstrere hvordan man får til dette.

Mobilredigering – spennende muligheter med bilder og video!

Det er en utbredt oppfatning at man ikke kan bruke mobiltelefon, nettbrett og bilderedigerings-app´er til seriøs bildebehandling. Vi vil vise at dette er feil og demonstrerer noen gode verktøy og smarte redigeringsteknikker til inspirasjon. Det er er verden av muligheter som for mange er svært ukjent. Gjør store forvandlinger, lag stumfilm, presentér animasjonscollager og mye annet. Gled deg til å se hva du kan få til!


Program

17.15 – Registrering

17.30 – Velkommen, presentasjon og introduksjon

17.45 – Fargestyring – skjerm, projektor og nettbrett.

18:15 – Pause

18:45 – Lightroom CC. Arbeidsflyt og nye funksjoner

20.15 – Pause

20.45 – Mobilredigering. Bilder og video redigert med apps.

21.30 – Slutt


Praktisk informasjon

Sted: Høgskolen i Harstad, Havnegata 5, Harstad. Auditorium Grønn, 2. etasje.

Dato og tid: 21. mai 17.30 – 21.30

Påmeldingsfrist: 14. mai


Påmelding


©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og er sterkt knyttet til havet, kystfjellene, fjordene og fjæra i nord. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 17 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Paal Audestad, Trym Ivar Bergsmo, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Workshops: www.farnorthphotoworkshops.com

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimzen

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos/

Instagram: @miiajoo 

©Julia M. Rønneberg

©Julia M. Rønneberg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s