Gratis fotoworkshop [Tromsø]

Publisert: 23. april 2015 i Fotokurs
Stikkord:, , , , , ,

Har du lyst til utforske det vidunderlige analoge fotografiet? Vi  tilbyr en gratis fotoworkshop hvor du får anledning til å reise tilbake i fotohistoriens eldste teknikker – som brukes av mange også i vår samtid. Workshopen arrangeres i et samarbeid mellom fotografene Trond Kjetil Holst, Bjørn Joachimsen og Julia M. Rønneberg [Tromsø, 13. mai 2015.]

©Trond Kjetil Holst

©Trond Kjetil Holst.

Gjennom en hel ettermiddag og kveld kan du få utforske flere sider av analog, klassisk fototeknikk.  Dette er ikke kun nostalgi – disse teknikkene brukes av fotoamatører og profesjonelle bildekunstnere over hele verden i dag. Det analoge fotografiet nekter å dø og vi vil vise deg hvor mye vakkert man kan lage med fototeknikk fra 1800-tallet.

©Julia M. Rønneberg.

©Julia M. Rønneberg.

Storformatfotografi

Du får også muligheten til å oppleve fotografering med storformatkamera i studio. Dette er en kameratype som fortsatt produseres og brukes av mange, men som har røtter tilbake til fotografiets barndom. Kvaliteten på bildene blir ekstremt høy, faktisk slik at det knapt finnes digitale kameraer i dag som kan måle seg.  Vi vil ta deg med inn i vårt studio og du får være med på portrettfotografering av Tom Arne Hermansen og andre. (Maksimalt 8 plasser.)

Våtplatefotografi

Vi vil også ta deg med inn i våtplatefotografiets verden. Dette er en teknikk som var dominerende fra ca 1860 til 1890, før den ble avløst tørrplaten. Våtplaten er av metall eller glass og må prepareres i mørkerom like før bildet skal tas. Den må også fremkalles like etter at den er tatt. Vi vil bruke campingvogna The Giant Mobile Camera som mørkerom før og etter fotograferingen. Bli med å ta bilder som viser samme gatemiljøer som fotograf Chr. Hansen tok i sentrum for over 100 år siden! (Maksimalt 12 plasser.)

©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Pinholefotografi

Vi skal jobbe med pinholefotografi, også kalt nålehullsfotografi – en kameratype som faktisk er eldre enn selve fotografiet. Pinholekameraet har ikke noe objektiv eller linser som vanlige kameraer, men bildet blir tatt gjennom et lite nålehull i en metallplate. Uttrykket blir særegent og kan ikke sammenlignes med det man kan få til med vanlige kameratyper. Vi har flere pinholekameraer slik at du kan få prøve selv. I tillegg stiller vi med et av verdens største pinholekameraer – en campingvogn som er bygd om til kamera! (Maksimalt 12 plasser.)


Du vil kunne få med deg alle disse tre delene av fotografiets historie i løpet av ettermiddagen og kvelden 13. mai. Det er ikke nødvendig å delta på  alle tre delene for å være med på workshopen. Kryss av i påmeldingsskjemaet lenger ned på siden for hvilke deler du ønsker å delta på. Det er begrenset antall plasser!


PROGRAM

16:00
Oppmøte på Hildr Gastrobar, Skippergata 11, Tromsø.

16:30
Storformatfotografering i studio. (Vi går fra Hildr til studioet i Torgcenteret.)

18:00
Våtplatefotografering i sentrum. Oppmøte utenfor Torgcenteret, inngang Storgata.

19:30
Pinholefotografering i sentrum. Oppmøte utenfor Torgcenteret, inngang Storgata. Bli med å fange byens arkitektur og folkeliv med disse særegne kameraene.

21:00
Avslutning på Hildr Gastrobar, Skippergata 11.


Se mer på våre nettsider:


Påmelding

©Julia M. Rønneberg.

©Julia M. Rønneberg.

kommentarer
 1. Ronny Moan sier:

  Åhhhh..,,, skulle gjerne, men det er ukedag og periodeavslutning på jobb… 😦

  Mvh Ronny Moan 90085066

 2. Han Petter Ellingsen sier:

  Dette skulle jeg gjerne vært med på også men kan ikke pga jobb. Kommer det flere av disse?

 3. Freddy Lindrupsen sier:

  Skulle så gjerne vært med, men er opptatt på annet hold!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s