LOMO! – Back to the Roots workshop

Publisert: 9. mars 2014 i Fotokurs
Stikkord:, , , , , , , , ,

Har du lyst til å grave frem Instagrams røtter? Utforske det vakre uforutsigbare og spontane fotografiet med analoge virkemidler og billige plastkameraer? Vi tilbyr nå et helt annerledes fotoworkshop hvor du får anledning til å bli kjent med en spennende og uregjerlig form for fotografi – nærmere bestemt lomografi. I løpet av en helg får du være med å skape en fotoutstilling som garantert kommer til å skille seg ut fra mengden. [Tromsø 29.–31. august 2014]

Lomo! - Back to the Roots

Lomo! – Back to the Roots

Spontanitet, lekenhet og uforutsigbarhet er særlige kjennetegn på lomografi. Kameraene er enkle og ofte nærmest uten innstillinger. På denne måten kan du arbeide impulsivt og de ferdige bildene blir ofte en overraskelse. En befrielse i en moderne fotografisk verden hvor alt er under kontroll og bildene dukker opp bak på kameraet en brøkdel av et sekund etter at du har trykket på utløseren. Her blir alle bildene tatt på film. Gjerne noe som er gått kraftig ut på dato eller gir farger som begeistrer eller sjokkerer.

Vi leker med dobbeleksponeringer, plastoptikk, panoramabilder, lysmaling, feilfremkalling i løpet av en hel helg. På workshopens siste dag skanner vi negativer og printer slik et det blir til en utstilling i Tromsø.

Her er noen av herlighetene du kan bli kjent med under workshopen:

Holga – lyslekkasje og forunderlige farger.
Som deltaker vil du få bli kjent med Holga, det legendariske kinesiske arbeiderklassekameraet med så få knapper som overhodet mulig. Søkeren gir deg kun en pekepinn om hva du får med på det endelige bildet. Det simple plastobjektivet gir farger som vil overraske deg. Eller forskrekke deg. Se mer her!


Belair – Go Wide!
Belair er drømmen for den som liker brede bilder. Med sitt store panoramaformat og forunderlige optikk får du bilder som ikke kan skapes med noe annet kamera. Belair er riktignok litt avansert til å være lomokamera siden det har innebygd lysmåler og automatikk – men det er veldig enkelt å bruke. Og ser så vakkert ut at man bør gå rundt med det selv om man ikke har tenkt å ta bilder 🙂

Her er er bilde tatt med Belair X 6-12 og lomofilmen Redscale.Redscale-Belair020.jpg

Spinnvilt med 360º
Er du lei av at du selv aldri blir med på bildene når du fotograferer? Med Spinner 360 blir ABSOLUTT ALT med, – deg selv inkludert. Det er rett og slett et kamera som snurrer rundt seg selv i det bildet blir tatt! Hvis Spinner bestemmer seg for å snurre litt mer enn 360º så kan du være så heldig å bli med to ganger i samme bilde. Trekk i snora og la kameraet gå! Kan foto bli mer gøy?Roadtrip spinn.jpg

Sprocket Rocket Plastic Fantastic
Sprocket Rocket er et plastkamera av billigste sort og utrolig gøy å jobbe med. Det egner seg veldig bra for dobbeleksponeringer. Og hvis det ikke er gøy nok med dobbeleksponering er det bare å prøve seg med trippeleksponering eller det som verre er. Som man vil se, utnytter Sprocket Rocket hele filmbredden – i likhet med sitt søskenbarn Spinner 360.Tromsø multiexposure.jpg

Diana – skjønnheten og udyret
Dette er en lunefull skapning. Sjarmerende retrokamera med røtter fra USA, men fullt i stand til å skape hva som helst ved hjelp av et omfattende tilbehørssortiment. Uforutsigbar og merkelig som det meste innen lomokameraer. Diana er også veldig glad i dobbeleksponeringer, forutsatt at fotografen også er det.

Himmel og hus.jpg

Forvrengt virkelighet
Med Fisheye 2 blir ikke verden til å kjenne igjen. Ting du er vant med ser plutselig ikke ut i måneskinn. Ikke i solskinn heller! Det ekstreme vidvinkelobjektivet får med seg alt som skjer foran fotografen og gjengir verden på sin sjarmerende og litt forvridde måte.

LGS – Fisheye No.2 from Lomography on Vimeo.

Mal med lys!
Hvis du ikke er fornøyd med lyset når du fotograferer – så gjør noe med det. Mal med lyset så blir du selv sjefen over det kreative uttrykket. På workshopen lærer du hvordan du med enkle virkemidler kan lage utrolige effekter!

Redscale lightpainting.jpg


PROGRAM
Fredag 29. august
19:00

  • Introduksjon til lomokonseptet
  • Bildepresentasjon
  • Presentasjon av ulike kameratyper og filmtyper

Lørdag 30. august
09:00

  • Foto-oppgave 1

12:00

  • Lunsj

13:00

  • Foto-oppgave 2

16:00

  • Fremkalling og feilfremkalling

Søndag 31. august
10:00

  • Skanning og printing
  • Klipping og liming og montering av utstilling

17:00

Avslutning


Forkunnskaper
Ikke noe annet enn nysgjerrighet og lekelyst!

PRAKTISK INFORMASJON

Sted:
Informasjon kommer

Antall deltakere: 12

Deltakeravgift:
Kr. 1490.-  (medlem i Tromsø Fotoklubb)
Kr. 1690.- (ikke medlem i Tromsø Fotoklubb)
Kr. 2200.- (deltaker fra bedrift/organisasjon)

Kursavgift inkluderer lån av kamera samt film, fremkalling og printing som medgår i workshopen.
Påmeldingsfrist: 31. juli.


Påmeldingsskjema

Samarbeidspartner: Tromsø Fotoklubb.

¡LOMO! - Back to the Roots Workshop

¡LOMO! – Back to the Roots Workshop

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s