©Bjørn Joachimsen

Denne workshopen en unik anledning til å utforske hvordan du kan skape vakker sorthvittfotografi med digital teknikk. Vi fokuserer på landskapsfoto og det blir en hel dag med fotografering ute ved kysten i Troms. Workshopen tar prosessen med sorthvittfoto fra start til mål. I løpet av helga lager vi en liten utstilling med bilder fra deltakerne! Dato: 30. august – 1. september.

Workshopen tar deg hele veien fra fotografering til ferdige utstillingsforstørrelser – alt sammen i gråtoner. Når fargene er borte åpner det seg nye muligheter for å skape spennende og vakker fotografi hvor du stilles overfor nye utfordringer når det gjelder komposisjon og formidling. Workshopen ledes av en fotograf med lang erfaring  innen sorthvittfotografi og digital bildebehandling.

Workshopens første dag foregår ute i det vakre og spennende kystlandskapet ved Ullsfjorden. Det legges mest vekt på praktisk arbeid. På workshopens andre dag arbeider vi innendørs og starter dagen med en gjennomgang av bilderedigeringsteknikker for å skape flott sorthvittfotografi.

Undevisningen i bildebehandling tar hovedsaklig for seg hvordan du kan bruke Lightroom og plugins til å lage sorthvittbilder med høy teknisk og estetisk kvalitet. Opplegget omfatter også bruk av digitalt tegnebrett i bildebehandling. Vi har et par slike til utlån, dersom du ikke har selv.

Ved slutten av workshopen lages det  utstillingsforstørrelser hvor hver deltaker bidrar med ett bilde hver. Det blir gitt opplæring i hvordan man skjærer passepartout og monterer, slik at hver deltaker får montert sitt eget bilde.

 

Workshop i digitalt sorthvittfotografi. ©Bjørn Joachimsen

Workshop i digitalt sorthvittfotografi. ©Bjørn Joachimsen


PRAKTISK INFORMASJON:
Tid:
 30. august – 1. september.

Sted: Tromsø

Påmeldingsfrist: Snarest!

Pris: 1675.-/1475.-*.

Kursavgiften betales mot faktura som sendes per epost.
*Medlemspris for betalende medlemmer i Tromsø Fotoklubb.

Inkludert i deltakeravgiften: Et sett med filterholder, fire graderte filtre, polarisasjonsfilter, filteretui, fotoprint (A3) og passepartout. Kaffe/te. Måltider er ikke inkludert.

Du må selv ta med: Kamerautstyr og PC/Mac med programvare. Ta gjerne med polarisasjonsfilter og Wacom tegnebrett hvis du har.

©Bjørn JoachimsenForkunnskaper: Kurset passer best for deltakere som har noe erfaring med fotografering og har grunnleggende kunnskaper om eksponering og komposisjon.

Antall deltakere: Maksimalt 12.

PROGRAM:

Fredag 30. august

18:00: Velkommen, introduksjon og presentasjon. Praktisk informasjon.

18:30 Hvorfor sorthvitt?

19:00 Grunnleggende teori

21:00 Avslutning

Lørdag 31. august
©Bjørn Joachimsen

09:00 Fototur til Ullsfjorden. (Vi samordner kjøring på første kurskveld.)

13:30 Lunsj. Evt. grilling

16:30 Retur

Søndag 1. september

09:30 Demonstrasjon av bildebehandlingsteknikker

11:00: Deltakerne redigerer bilder. Veiledning.

13:00: Lunsj

14:00: Printing av sorthvittbilder.

16:00: Skjæring og montering av passepartout

18:00: Avslutning

(med forbehold om endringer)

 

Påmelding

OBS! Bindende påmelding!

Andøya #01

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s