Kurs i fargestyring og fotoprint [Harstad]

Publisert: 26. april 2013 i Fargestyring og print, Fotokurs, Kurs i Adobe-programvare
Stikkord:, , , , , , , , ,
Kurs i fargestyring og fotoprint

Kurs i fargestyring og fotoprint

Dette kurset tar for seg hele arbeidsflyten med bilder fra opptak til ferdig utskrift. På dette kurset lærer du hvordan du kan ta full kontroll på fargene i alle ledd og hvordan du redigerer bildene dine for å få dem akkurat slik du ønsker. Gjennom teoriundervisning og praktisk veiledning får du innsikt og ferdighet i å jobbe riktig med digitale bilder. Et kurs med en nytteverdi utenom det vanlige! Kurset holdes i Harstad i 11 – 13. oktober 2013.

  • Hvordan få korrekte farger hele veien fra du trykker på utløserknappen til ferdig utskrift?
  • Hvordan få kalibrert skjermen korrekt slik at du kan stole på det du ser?
  • Hvordan gjøre fargeinnstillinger korrekt i bildebehandlingsprogrammet?
  • Hvordan redigere bilder på en slik måte at du tar best mulig vare på fargeinformasjonen?
  • Hvordan få korrekt utskrift på ulike fotopapirer?

Fargestyring fra start til mål

Første steg i en fargestyrt arbeidsflyt med digitale bilder er å ta kontroll over opptaket. På kurset lærer du hvordan du bruker referansekort for å få hvitbalansen perfekt, uten gjetting. Dette gir det naturtro farger på landskapsbilder, nydelige hudtoner på portretter og i det hele tatt et perfekt utgangspunkt for bildebehandling og et ferdig resultat som er optimalt. I tillegg gjennomgår vi en ny løsning for kamerakalibrering med Lightroom som gir presis kontroll over hele fargespekteret på en enklere måte en noen sinne. Dette blir enda mer nøyaktig enn vanlig hvitbalansekontroll.

Kalibrering og farger
Deretter går vi gjennom hvordan man kalibrerer skjerm og setter opp riktige fargeinnstillinger i programvaren for å unngå overraskelser når det gjelder fargegjengivelse. Vi kalibrerer flere skjermer på kurset og du får prøve deg selv på dette med aktuelle måleinstrumenter og programvareløsninger på markedet. Vi gjennomgår både skjermer med og uten hardware-kalibrering. Du får anledning til å jobbe på høykvalitets dataskjermer som viser deg mest mulig av de fargene kameraet ditt faktisk registrerer.

Skanning med perfekte farger

Har du prøvd å skanne dias og papirbilder og opplevd at fargene du får opp på skjermen ikke stemmer med originalen? På dette kurset får du lære hvordan du bruker fargeprofiler for å få et perfekt resultat med en gang. På denne måten blir både kontrast og farge på bildefilene helt i samsvar med originalen du skanner og du har dermed et best mulig utgangspunkt for videre behandling.

Optimal bildebehandling

For å få best mulig fargeinformasjon i arbeidet med digitale bilder er det viktig å ha en riktig metodikk i bildebehandlingsprogrammene. Du får en innføring i grunnleggende prinsipper for bildebehandling med minst mulig kvalitetstap underveis. Vi har spesielt fokus på Photoshop, Bridge og Lightroom og du lærer hvordan du kan gjøre mest mulig ut av informasjonen i råfilene dine.. Deretter jobber du med egne bilder som vi senere skriver ut på fotoskriver. Mesteparten av bildebehandlingsøkten bruker vi til individuell veiledning på akkurat de bildene du har tatt med deg til kurset og viser deg vei til hvordan du kan oppnå det resultatet du ønsker. Du får anledning til å utforske de fantastiske mulighetene et digitalt tegnebrett byr å når det gjelder bildebehandling.

Fra skjerm til print

Selv om skjermen er kalibrert og fargeinnstillingene i programvaren korrekt, er det slett ingen garanti for at du får de samme fargene ut på en fotoskriver. Med dette kurset vil tiden med prøving og feiling være tilbakelagt fordi du lærer hvordan du lager egne skriverprofiler til ulike papirer og hvilke utskriftsinnstillinger som gir et korrekt resultat.

Ferdig utstillingsforstørrelse

Vi går også gjennom etterbehandling og lakking av print og du får praktisk øving i å skjære passepartout og montere bildet klar for utstillingsbruk.

Egne bilder
Du tar med egne bilder (enten papirbilder, dias eller kamerafiler) til kurset og du får 1 stk. A3-print og 1 stk. A2-print av dine egne bilder. Print er inkludert i kursavgiften.


Praktisk informasjon

Kursdatoer: 11 – 13. oktober 2013

Undervisningstid: Nærmere informasjon kommer

Ta med: Minimum 12 egne bilder ( råfiler), egen datamaskin med bildebehandlingsprogramvare. Du må ha egen datamaskin med Lightroom og/eller Photoshop installert.

Forkunnskaper: Deltakerne må ha grunnleggende kunnskaper om digitale bilder og digital bildebehandling.

Pris: Informasjon kommer

Arrangør er Kvitebjørn Foto.

Antall deltakere:

Påmeldingsfrist: 1. september 2013.

Påmelding:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s